Mat

Hva Amazon's Whole Foods Buyout kan bety for dagligvarebutikkens fremtid

Hva Amazon's Whole Foods Buyout kan bety for dagligvarebutikkens fremtid

Whole Foods, den high-end dagligvare ofte referert til som "Whole Paycheck" av fans og fiender både, har en ny eier: Amazon.

Amazon betaler $ 13,7 milliarder for dagligvarekjeden, det største kjøpet selskapet har gjort i sin historie, ifølge The Wall Street Journal.

Hele matvarer har ikke vært strålende de siste årene, kanskje en bivirkning av en intens priskonkurranse over dagligvareindustrien. Merket nylig annonserte lederendringer, planlegger endelig å implementere et kundeloyalitetsprogram og økt innsats for å redusere kostnadene.

Whole Foods, som har mer enn 400 steder over USA, vil beholde sitt navn.

Et nytt kapittel i dagligvarekrigene

Kunngjøringen kunne kaste en skiftenøkkel i kampen om dagligvarebutikker for å få og beholde kunder.

Walmart har gått head-to-head med Amazon, som nylig har påbegynt to-dagers frakt på en båtlast av varer, tilbyr rabatter for skip-til-butikk bestillinger, og til og med teste et siste mil leveringsprogram. Walmart kjøpte også opp Jet.com og nettbutikkforhandlere som MooseJaw, Modcloth og senest Bonobos.

I mellomtiden har Amazon overtatt Shopbop, Audible, Zappos, Twitch og Woot!, Blant annet i løpet av sin tjenesteperiode. Amazon grunnlegger Jeff Bezos kjøpte også Washington Post i 2013.

Amazon annonserte nylig et nedsatt Prime-medlemskap for folk på statlig bistand, sannsynligvis et spill for å tiltrekke seg en av Walmarts viktigste publikum: lavinntektsbefolkninger.

Det ville ikke være overraskende at Amazon-overtakelsen skulle bety lavere priser for Whole Foods shoppere. Butikken hadde nylig tenkt å trekke tilbake på sin regionale tilnærming som diversifiserer produkttilbud, i bytte for stabiliserte priser på tvers av butikkene.

Amazon som Retail Big Brother

Når Amazon startet for mer enn 20 år siden som en bokhandler, kunne noen ha spådd at det skulle bli mulig?

Nå blir det vanskeligere å fortelle hvor Amazonas rekkevidde stopper og resten av forbrukerlivet ditt begynner.

Amazon Fresh, selskapets dagligvarehandelstjeneste (en ekstrakostnad på 14,99 dollar / måned), strekker seg utover 24-pakker toalettpapir til ferske råvarer, tilberedt mat og til og med produkter fra lokale matvaremerker - i hovedsak frigjør deg fra å måtte sette fot i en matbutikk.

Amazon Prime tilbyr nå to timers levering på en rekke gadgets sammen med restaurantlevering i mer enn et dusin byer.

De private merkevaremerkene, inkludert AmazonBasics og AmazonElements, sørger for seriøs konkurranse om noen stiftenavn, og det presser hardt på klærne sine ved å lansere sine egne klærmerker - åtte så langt.

Men den spirende murstein-driften viser selskapets vilje til møte kunder hvor de er - omtrent overalt. Den har syv fysiske bokhandlere så langt, åpnet dem lenge etter at de fleste kjede bokhandlere flyttet ut. Det tester Amazon Go, en dagligvarebutikk og nærbutikk som ikke har kassa linjer - din Amazon mobil app vet hva du har plukket opp og når du forlater butikken.

Så du kan bli hjemme og handle eller våge deg ut i verden for å bruke penger. Amazons ubiquity er lik din bekvemmelighet.

Amazon sier at det ikke vil legge av Whole Foods-ansatte og har ikke tenkt å erstatte kasser med automatisert kassa, men det er nyheten i dag. Neste uke kan være en annen historie, eller neste år.

Det er ikke at Amazon er ondt for å prøve å gjøre shopping bedre, raskere eller lettere. Det er bare at Amazon har denne måten å snike inn i livet ditt, som er vanskelig å riste.

Longtime Prime-kunder har det vanskelig å huske hva shopping var som før to-dagers frakt var normen. Ringer rundt til lokale butikker for å finne spesialprodukter du trenger? Disse dagene er borte, erstattet av ett-klikk-kassen. Og disse lastebilene tetter opp din lokale sykkelbane? Du vet hva de er fylt med.

Hva gjennomsnittlig shopper ikke vet er risikoen for Amazons voksende kraft. For hvert nytt prosjekt eller nyskapende ide det presenterer for publikum, har selskapet dusinvis mer under innpakning, få poked og prodded til nær perfektion.

Amazon har en måte å vite hva du vil ha før du vil ha det. Og når det gir deg det raskt og billig, er det vanskelig å forestille seg noe annet.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar