Mat

Smørnøtt Avfall $ 3 på naturlig jordnøtt smør. Prøv disse oppskriften i stedet

Smørnøtt Avfall $ 3 på naturlig jordnøtt smør. Prøv disse oppskriften i stedet

Tror du å lage din egen peanøttsmør hjemme er domenet til den super-crunchy, old school San Francisco Bay type?

(Beslektet: Bruker folk begrepet "crunchy" for å beskrive disse folkene lenger?)

Vel, kanskje det er. Men det er et godt argument - eller tre - at du bør ta en side fra deres veganer-lærbundne notatbøker og gi hjemmelaget jordnøtt smør, selv om du er skeptisk.

Hvis du spiser denne deilige, allerede billige, plantebaserte proteinkilden på vanlig, lage din egen peanøttsmør hjemme kan spare deg for en overraskende mengde penger.

I tillegg kan du tilpasse ingrediensene dine for å skape morsomme, oppfinnsomme smaker. Du kan bestemme nøyaktig nivå av chunkiness eller mangel på det. Og det er enkelt å starte opp: Alt du trenger er en matprosessor og ca 10 minutter.

Høres mindre hippy-dippy ennå? Trodde det. Les videre for å lære hvordan - og hvorfor - å gi hjemmelaget peanøttsmør et snurr.

Her er hvorfor du bør lage din egen peanøttsmør hjemme

Før vi graver inn i økonomien, en ting til: Hvis du er spesielt om ingrediensene du legger inn i kroppen din (eller dine barn), har du ennå en annen grunn til å gå den hjemmelagde ruten.

Selv om du religiøst kjøper det mest naturlig utseende, minimalistisk markedsført peanøttsmør, er det en anstendig sjanse for at du inntar noen behandlede ingredienser.

Mens merkevarer må overholde visse standarder og restriksjoner for å ringe sine produkter "organisk,” en "naturlig" etikett betyr nesten ingenting i lovens øyne.

Hvis du vil bevise det for deg selv, ta en rolig spasertur ned på din lokale kjøpmanns PB-gang, og hent opp noen "naturlige" krukker. Du finner alt fra ren gamle jordnøtter, salt og olje godhet til klebrig pasta med hydrogenerte oljer oppført der i ingredienslisten.

Ugh. Hva skjedde med klarhet i reklame?

For ikke å nevne faktum som matbutikker tilbyr disse "naturlige" produktene ved sprø oppblåste priser som starter på godt over $ 3 per pund - selv når smøret selv er uutslettelig fra det du finner i $ 1,19-per-pund bargain jar på Walmart. Det går doble for økologiske peanut butters, som jeg har sett selge for opptil $ 8 per krukke.

Alvor. Alvor?

Jeg tror ikke det.

Du kan lage din egen deilige, faktisk naturlig peanøttsmør hjemme for så lite som $ 1,21 per pund.

Hvordan lage din egen hjemmelaget jordnøddesmør

Shelled, blanched, og noen ganger tilberede peanøtter er tilgjengelig i bulk for så lite som $ 1,20 per pund, eller $ 2,40 per pund hvis du ikke vil håndtere virkelig gigantiske pakker.

Det betyr at en grunnleggende hjemmelaget peanøttsmørrecept, som krever ikke mer enn peanøtter, salt og en valgfri drizzle av peanøttolje og honning, går ut til under $ 2,50 per pund, uansett hvordan du skar det. Dette sparer deg minst en bukk - og opptil $ 3 eller mer, av den fancy "naturlige" peanøtsmør i butikken.

Her er prisnedslaget for Kitchns oppskrift (før tilleggsalternativer for smak - vi kommer til det om et sekund):

  • 2 kopper peanøtter: $ 1,20
  • 1/2 ts kosher salt: 1 cent
  • 1 til 2 ss peanøttolje (valgfritt): 4 til 9 cent
  • 1 til 2 ss honning (valgfritt): 8 til 15 cent

Total kostnad: $ 1,21 til $ 1,45, ved hjelp av de billigste, store, kjøpte peanøtter

Hvis du er viet til økologiske peanøtter, ser du på en pris mer på linje med $ 5 per pund. Likevel, din peanøttsmør ville være omtrent $ 2 mindre enn den fancy shmancy $ 8 organisk krukke!

Men vurderer peanøtter ikke engang i de 50 mest skitne typer produktene, du kan vurdere å flytte til konvensjonelle i dette tilfellet.

Og alt du trenger å gjøre for å omdanne de nøtter til nøttersmør er at de sitter i matprosessoren eller blenderen en stund. Virkelig, alle andre ingredienser og tillegg er 100% valgfritt.

Men la oss vurdere disse alternativene.

Lag smaksatt jordnøddesmør med sjokolade, kanel og mer

Du er kanskje kjent med Monkey Butter, et velkjent merke av peanøttsmør som kommer i oppfinnsomme og scrumptious smaker som "White Chocolate Wonderful", "Dark Chocolate Dreams", og til og med en smakfull "Everything" smak. Yum, ikke sant?

Disse deilige mutterbøtene kommer til en pris, men koster så mye som $ 6 per 16-ounce krukke.

Men bevæpnet med din pålitelige masse peanøtter og blender, det er ikke noe problem. Basert på vår oppskrift over peanøttsmør, koster en mørk sjokolade-jordnøtt smør bare en ekstra 40 cent, som står for 2 ss usøtet kakaopulver. Total kostnad: $ 1,85.

Kanelroisin virvler? To teskjeer kanel: 10 cent. To gram rosiner: 35 cent.

Ett pund kanel-søt jordnøtt smør salighet: Priceless ... men $ 1,90, faktisk.

Du kan til og med lage din egen hjemmelagde hvit sjokolade jordnøtt smør. Sjekk ut denne oppskriften av Lynn på Fresh April Flours, som gjør et halvt pund av dekadent dessertdip:

  • 8 gram peanøtter: 60 cent
  • 1/4 ts salt: 1 cent
  • 1/2 kopp hvite sjokoladeflis: 90 cent

Total kostnad: $ 1,51 ($ 3,02 hvis du skaler opp for å få et helt pund)

Ser ut som de alt hjemmelaget hippie-typene har tross alt gode ideer.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en freelance skribent som har vært omtalt på Ms Magazine, BUST, Veier og kongedømmer, The Write Life, Nashville Review, Word Riot og andre steder. Hennes skriving fokuserer på mat, vin, reise og sparsommelighet.

Skrive Inn Din Kommentar