Mat

Lag din egen glutenfri lasagne på den billige med denne oppskriften

Lag din egen glutenfri lasagne på den billige med denne oppskriften

Å være smart med pengene dine betyr ofte at du går ut på restauranter så ofte du vil, men det betyr ikke at du må gå glipp av smakfulle måltider. Faktisk er noen av de deiligeste måltidene jeg noensinne har hatt i min egen spisestue - eller i min mors spisestue fordi ingenting slår mamma matlaging.

Da jeg flyttet inn med min partner, ble Nick, matlaging litt dyrere. Det er fordi Nick har blitt diagnostisert med cøliaki, noe som betyr at han kan spise absolutt ingen gluten eller til og med dele utstyr og redskaper med noen som spiser den.

Glutenfritt brød har vist seg å være en stor utgift for familien vår, så vi gjør det bare hjemme for å redusere kostnadene. Derimot, Vi har funnet glutenfrie nudler til å være relativt billige, noe som gjør at vi kan lage en 12-serveringslasagne - eller seks servering hvis du spiser så mye som jeg gjør - for under $ 25.

I mer enn et år har vi tweaked vår lasagnaoppskrift, prøver forskjellige krydder, kjøtt og grønnsaker. Nedenfor er vår oppskrift i sin nåværende form. Vi har funnet rosmarin gir kjøttet en interessant smak og bruk av tomatpasta i stedet for tomatsaus bidrar til å tykke sausen.

Hvis jeg hadde min vei, ville vi kutte ut sopp, men de er Nicks favoritt, og legge til noen krydrede paprika. Denne kjernereceptens skjønnhet er at du enkelt kan prøve nye kombinasjoner hver gang.

Glutenfri Lasagne Oppskrift

Porsjoner: 12 til 15

ingredienser

1 pund kjøttbiff: $ 3,29

6 hvitløkskrever, hakket: 15 cent

½ liten gul løk, terninger: 25 cent

1 ½ ts rosmarin: 50 cent

Salt og pepper til smak4 Viner-modne tomater, skiver (kvart-tommers slivers): $ 1,80

1 12-unse kan tomatpuré: 99 cent

1 14,5 unse kan italiensk stil stewed tomater: 59 cent

2 ss melk: 2 cent

¼ teskje oregano: 6 cent

1 ¼ ts timian: 30 cent 1 ½ pounds ricottaost: $ 4

1 ½ kopper finstrimt parmesanost: $ 4,49

2 egg: 25 cent

⅛ teskje muskatnøtt: 4 cent

2 ½ ts oregano: 63 cent

6 gram glutenfri ovnberedte nudler: $ 2,55

4 gram hele hvite sopp, hakket: 99 cent

2 Roma tomater, skiver: 38 cents ½ pounds krosset mozzarellaost: $ 2,25

Total kostnad: $ 23.53

Veibeskrivelse

Forvarm ovnen til 375 grader.

I en mellomstort skillet, kombiner biffen, to hvitløkskluter og terninger. Kryd blandingen med 1 ½ ts rosmarin og en klype eller to av salt og pepper. Kok på lav til kjøttet er brunt.

I en mellomstor gryte, kombinere de skiverne vintreet-modne tomater, italiensk stil stewed tomater, tomatpuré, melk og to hvitløksklutter. Kryd blandingen med ¼ ts oregano og ¼ teskje timian. Kok på medium og rør regelmessig.

Når sausen begynner å simre, snu varmen til lav. La det simre i 15 minutter.

Bland i egg, ricottaost og parmesanost i en stor mikseskål. Smør blandingen med ⅛ teskje muskatmos, 2 ts oregano, 1 teskje timian og en klype eller to av salt og pepper. Bland til uniform.

Bland det brune biffet i sausen. Merk: Vi bruker magert biff i oppskriften, slik at vi ikke tømmer det før du kombinerer. Du må kanskje tømme kjøtt som er mindre magert for å hindre at lasagna blir for fettete.

I en 9-til-13-tommers gryteformet fat sprer du et tynt lag av kjøtt- og sauskombinasjonen. Legg ett lag med glutenfrie nudler over dette lag av kjøtt og saus. Hvis du bruker det samme merkevaren med nudler som vi bruker, Heartland Gluten-Free Oven-Ready Lasagna Noodles, bør fire nudelstykker perfekt dekke oppskålen. Spred et tynt lag av ricottaostblandingen - omtrent ⅓ av blandingen - på toppen av nudlene.

Gjenta ovennevnte lagring to ganger, men med mer kjøtt og saus enn før, så legg det av med et sluttlag av saus.

Dryss de hakkede sopp og de to siste feddene på hvitløk over toppen av lasagnen. Stryk mesteparten av ½ pund med mozzarellaost på toppen, og sparer bare en liten håndfull for den endelige kontakten. Legg Roma-tomatskiver på toppen av lasagnaen som du ville pepperoni på en pizza. Drykk resten av mozzarellaost og ½ teskje oregano på toppen.

Dekk lasagnen med aluminiumsfolie og kok i 35 minutter. Trekk lasagnen fra ovnen og fjern folien. Sett tilbake i ovnen i 15 minutter.

Fordi glutenfrie nudler noen ganger tar lengre tid å lage mat, sjekk nudler for å sikre at de blir grundig tilberedt. Kok lenger om nødvendig.

La avkjøles i 10 minutter. Skjær og server.

Timothy Moore er en forfatter og redaktør i Nashville som elsker å spise. Faktisk har han gjort det siden dagen han ble født. Hans favorittmat er burgere, peanøttsmør, potetmos, iskrem, rømme og jalapeños - men aldri alt sammen.

Nicholas Kreider er en interiørdesign og innredning av småbedrifter som noen ganger bytter pensel for en spatel. Til tross for å ha køliaki har Nick en oppskrift på alt, men han kan vanligvis bli funnet å gjøre noe med Tims favorittmat.

Skrive Inn Din Kommentar