Mat

Frisk, sesongmessig og rimelig: 9 måter å spare penger på bondemarkedet

Frisk, sesongmessig og rimelig: 9 måter å spare penger på bondemarkedet

Det er en vanlig misforståelse at å spise lokalt dyrket og produsert mat betyr å bruke mer.

Faktisk, "Den beste måten å spare penger på produserer generelt er å kjøpe den i sesong, Sier local.com blogger Molly Watson, "så shopping på bønder markeder er et flott skritt i riktig retning."

Shopping og lagring på ditt lokale bøndermarked krever en annen tilnærming enn den du bruker i butikken, men med disse tipsene er det lett å begynne å nyte fordelene ved å spise lokalt.

Slik kan du spare penger mens du handler på ditt lokale bøndermarked.

1. Dekk din liste

Hvis du går til markedet på jakt etter noe spesifikt, vil du sannsynligvis bli skuffet og ende opp med å bruke mer enn du hadde tenkt.

I stedet "hold deg oppdatert og bare se hva som er tilgjengelig, og opprett en oppskrift basert på hva du får, "Forklarer shopperen Brittany Haskell.

Lokal mat entusiast og registrert dieter Nicole Cormier kaller denne praksisen intuitiv matlaging. "Du vil ikke at maten skal gå i avfall, så det er viktig å utforske grønnsaker på nye måter."

Min betrodde ressurs for å få mest mulig ut av det jeg finner på bøndermarkedet er kokboken fra asparges til kakenavler: En guide til matlaging, frisk, sesongbasert produksjon.

Denne praktiske guiden har en alfabetisk oversikt over vanlige grønnsaker med oppskrifter, matlaging og lagringstips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av det som produseres, er friskt, tilgjengelig og billig.

2. Handle hva er i sesongen

Det er ingenting som en søt jordbær midt på vinteren, men helse- og budsjettmessig er det ikke veien å spise. Shopping lokalt tvinger deg til å lære om sesongens mat.

"Landbruksprodukter er dyrere tidlig eller sent på sesongen," ifølge EatLocalGrown.com.

"Bønder jobber hardt for å komme til markedet 'første' eller 'siste' med et bestemt produkt. Hvis alle på et marked har et bestemt produkt, vil prisen falle, men hvis bare en leverandør har en vare, kan han eller hun sette prisen individuelt. For å spare store penger, kjøp produkter på toppen av sesongen.

Mat budsjett blogger Tiffany of The Nourishing Home er enig. "I sesongen produserer er vanligvis rimeligere, bedre smaksprøver og inneholder flere næringsstoffer i forhold til produsere som ikke er i sesong og sendes fra et langt unna sted."

Hun tilbyr to gode ressurser for å hjelpe deg med å finne ut hva du skal se etter i ulike tider av året: "Vet hva som er i sesongen før du handler med denne kule siden fra Naturressursforsvarsrådet. Det lar deg se hva som er i sesongen etter stat, etter måned og med mat! "

"Et annet alternativ er Locavore, en gratis app som viser deg hva som er i sesong og hvilke lokale markeder som bærer det du leter etter."

Ja, enda en smarttelefon kan hjelpe deg med å spare penger!

3. Velg sekunder

Ikke all maten trenger å se perfekt eller pen.

"Sjekk med gårdene om sekunder - grønnsaker som de ikke ville selge til en restaurant, men ville spise seg selv," forklarer Cormier.

Carson City Farmers Market er enig i, og forklarer, at mange bønder også selger 'sekunder' - produserer som er litt blåst eller ikke så stor som de kostbare produktene, men smaker like bra eller er perfekt for konservering. "

Du må kanskje kutte av noen blåmerker, men veggene dine vil smake like godt som de finere kusine.

4. Kjøp i bulk

Innkjøp i større mengder bidrar også til at penniene legger til. Trikset for å kjøpe i bulk er å sørge for at du har riktig lagring.

"Hvis du har en ekstra fryser, er det mulig å kjøpe bulk kjøtt og veggies fra lokale bønder," sier Cormier.

Et raskt søk på Craigslist trekker opp en rekke billige lokale brystfrysere, og Cormier foreslår også å investere i en vakuumforsegler.

5. Bære penger, spesielt kvartaler

Kontanter er konge på det lokale bøndemarkedet, men tilsynelatende er det kvartaler, anbefaler EatLocalGrown.com.

"Du kan ofte få gode tilbud hvis du betaler i kvartaler, spesielt på et søndagsmarked! Kvartaler er en varmvare på bøndermarkeder fordi bøndene ofte går tom for dem når de gir forandring. Hvis du kommer opp med kupler, vil du sannsynligvis finne en bonde som vil gi deg en tomat eller bønner eller noe bare for å bruke kvartaler. "

Gratis mat bare for å ha et par mynter? Det er ikke en dårlig sak i det hele tatt.

6. Bygg relasjoner

Det handler om hvem du kjenner, og shopping lokalt er ikke noe unntak fra regelen.

"Lag et forhold til dine lokale bønder og la dem få vite at du vil ta noen" behov for å selge raskt "produsere sine hender til en nedsatt pris. Deretter bruker du det med en gang eller fryser. Jeg kjøper ofte ekstra zucchini for brød og muffins, "Erin Chase på $ 5 middager fortalte AllYou.

Når du har en god sammenheng med en bonde eller to, kan du se om du kan handle uten matvarer til ditt produkt.

Nøkkelen her er å bygge forhold først før du prøver å byttehandel - Leverandører kan være mindre villige til å bytte med fremmede.

"Leverandørene er ofte villige til å engasjere seg i gammeldags byttehandel," Kelly Thompson og Kasey Trenum of Time 2 Save, fortalt til AllYou.

"Prøv å handle lagerartikler, inkludert rengjøringsmateriell, papirprodukter og toalettsaker, for fersk frukt og grønnsaker."

7. Gå uavhengig av været

Med en så kort sesong er bøndermarkeder vanligvis åpne regn eller skinn.

"Du kan vanligvis få gode tilbud når været er dårlig," forklarer ValPak.com.

"Regn, kald og til og med overdreven varme kjører bort kunder, slik at bonden kan tilby rabatter for å få salg. Færre kunder betyr også at du kan tilbringe noen minutter å snakke med bonden for å bygge et forhold. "

8. Handle sent

Ankomst sent kan være litt av en gamble, men vanlige kunder sier at de ofte finner sine beste tilbud i markedets siste 30 minutter.

"Utvalget vil ikke være like bra og standsene kan være ute av populære gjenstander, men leverandører vil ofte selge det som er igjen til en litt redusert pris enn å ha det hjem," sier Watson.

"Ikke anta at bøndene har noe annet å gjøre med sine varer, men, og tilby en spenning. Avrunde ned til nærmeste dollar (eller $ 5 økning for større mengder) eller få et gratis element kastet inn for kjøp av multipler er det mer sannsynlige scenariet. "

EatLocalGrown.com foreslår denne smarte strategien:

Hvis du ser opp til markedet rett før sluttid på en konsistent basis, må du sørge for at du forsettlig inngår et gjensidig fordelaktig forhold. Hvis en bonde gir deg en god avtale før lukketid, gjør han eller henne en tjeneste ved å kjøpe en betydelig mengde mat. For eksempel, si: "Jeg ser at du har litt mat igjen, og jeg vil hjelpe deg ut. Hva kan du gi meg for $ 20? "

Ved å først tilby en mengde penger og gi bonden et valg i hva du skal selge deg, vil bonden være tilbøyelig til å gi deg både en god avtale og det beste av hva hans eller hennes bord har å tilby.

9. Vurder å bli med en CSA

CSA er kort for Fellesskapsstøttet Landbruk, et annet godt alternativ for å legge til flere lokale råvarer til kostholdet ditt.

Av bli med i en CSA, godtar du å kjøpe en "andel" av råvarer fra en bonde i løpet av sesongen og hente nye varer ukentlig.

"Mens du vanligvis må betale på forhånd, er gjennomsnittlig andel ca $ 30 / uke, og du får en mengde ferske råvarer å nyte," sier Cormier.

Da jeg var en del av en CSA for noen år siden, kjøpte jeg en halv andel for sesongen, lagret et bunt og fortsatt hadde veggies til overs. Kom i gang med å handle lokalt ved å sjekke ut denne katalogen for å finne et bøndemarked nær deg.

Din sving: Handler du på bøndermarkeder? Hva er din beste strategi for å spare penger samtidig?

Opplysning: Du ville ikke tro hvor mye kaffe Penny Hoarder-teamet går gjennom. Dette innlegget inneholder tilknyttede linker, slik at vi kan holde kornet lager!

Ally Piper er en forfatter, designer og markedsføringsdirektør. Hun elsker å lage mat og spise lokal mat og blogger om liv, virksomhet og balanse.

Skrive Inn Din Kommentar