Mat

Denne flyttingen vil hjelpe deg med å spare på dagligvarer og kutte avfall - og det er så enkelt

Denne flyttingen vil hjelpe deg med å spare på dagligvarer og kutte avfall - og det er så enkelt

En av de største husholdningenes utgifter for min familie på fire er dagligvarer. Vi prøver å holde våre dagligvareutgifter til $ 100 per uke. Det inkluderer husholdningsrengjøringsartikler, personlig pleieprodukter og mer.

Men hva kan jeg si? Min familie liker å spise.

Mine kiddoer ville elske å spise kyllingsnuggetter natt etter natt, men jeg er en dyktig hjemmelaget kokk, og mannen min er kongen av bakgårdsgrillen. Å spise deilige måltider hver kveld uten å bryte vårt husholdningsbudsjett, må vi bli kreative.

Vi har alle vært skyldig i å kaste bort mat. Mer enn en tredjedel av maten produsert over hele verden går bortkastet. Noen uker vil jeg kaste bort minst $ 20 i frisk, sunn mat, som blandede greener eller friske bær.

Bare prøv å kaste dollarregninger i papirkurven din når du kaster ut rotet salat eller utgått hermetikk. Du kjøpte den maten. Nå er det på tide å sørge for at du spiser det.

Så før jeg går på matbutikk, handler jeg mitt pantry og kjøleskap.

Slik handler du Pantry

Den overordnede ideen er å bygge dine ukentlige måltidsplaner rundt elementer du allerede har i kjøleskap og pantry.

Ved å handle salg og kjøpe når jeg har kuponger til noe, er min pantry ganske fylt allerede. Men det gir fortsatt følelsen, "jeg har et kjøkken fullt av mat, men ingenting til middag."

Hvor mange ganger har du kommet hjem fra butikken med en pose full av oster - bare for å innse at du allerede har to murstein venter på deg? Jeg sparer minst $ 20 til $ 30 per uke ved å bruke ting vi allerede har på hånden, i stedet for å starte min matliste fra bunnen av.

Jeg kjøper dagligvarer på en ukentlig basis, så jeg strukturerer mine måltidsplaner i syv dager. Jeg går ikke til matbutikken på av dager. Denne strategien hjelper meg å holde fast i min matvarebudsjett.

Her er en veiledning om hvordan jeg handler på mitt pantry.

Produsere

Start med produksjonsskuffene i kjøleskapet. Friske frukter og grønnsaker vil bli dårlige først, så vær oppmerksom på hva du har, og trekk ut de elementene du må bruke i neste ukes måltidsplan.

Du trenger ikke å spise hardere grønnsaker som gulrøtter og selleri i en enkelt uke (tenk tre til fire uker i veggie skuffen), men sørg for at du bruker all organisk vårblanding så snart som mulig. Disse containene koster minst $ 3,99 hver, og greener vil gå dårlig etter omtrent fem dager i kjøleskapet ditt.

Kjøtt

Igjen, se etter hva som må spises i neste uke.

Kontroller alltid bruks- eller frysedatoene på kjøttprodukter. Bruk eller frys noe fra slakteren eller kjøttdelen innen noen få dager etter å kjøpe den. Fisken skal spises innen 24 timer for optimal friskhet.

Dairy

Meieriprodukter varer i varierende mengder tid.

Jeg beholder allsidige oster på hånden (som skarpe cheddar, mozzarella og parmesan for pasta retter) fordi de holder i minst en måned. I tillegg kan du bruke dem på mange forskjellige måter. Bare hold ost i en lufttett pose for å forlenge holdbarheten.

Tørre varer

Når du har en følelse av hva perishables du trenger å spise denne uken, gå videre til pantry. Finn tørre varer, som pasta, ris eller bønner, som passer godt sammen med innholdet i kjøleskapet ditt. Deretter bygger enkle, deilige måltider rundt disse kombinasjonene.

Ikke sprengning med friske ideer til middag? Skriv ingredienser i Pinterest for å oppdage nye oppskrifter. Jeg elsker også nettsteder rettet mot lav-ingrediens måltider, som Real Simple og Cooking Light.

Quick Pantry Meals

Kylling fajitas er en av mine familie stift pantry måltider. Mine barn elsker dem, og jeg har nesten alltid alle ingrediensene for hånden.

Kylling Fajitas

1 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, skiver (erstatt med biff hvis du foretrekker og har den på hånden)

Din favoritt taco krydderblanding (vi bruker alltid Trader Joe's 21 krydder salute med noen knuste rød pepperflak)

1 rød paprika

1 løk

Mel (eller mais) tortillas

Toppings: Vi har alltid salsa og cheddar eller Monterey Jack ost i kjøleskapet vårt. Av og til har vi også noen guacamole.

Varm en skillet på medium med litt olivenolje. Tilsett kylling, krydder og salt og pepper. Brun til tilberedt gjennom. Fjern fra pannen.

Tilsett røde paprika og løk på pannen, og lag ca 5 til 10 minutter til det er mykt. Varm opp tortillaskallene, og topp med kylling, pepper og løkblanding, og favoritt fajita pålegg.

Andre raske ideer inkluderer frokost til middag. Har du litt pannekake-blanding og epler? Plukk opp litt bacon, og gjør noen fantastiske eplepannekaker. For å gjøre det enda billigere, hopp over miksen. Bare pisk opp en del av disse deilige pannekaker.

Hvorfor kjøpe Pantry Works

Målet med å kjøpe kjøleskap og pantry er å fysisk redusere antall varer du vil kjøpe i matbutikken i løpet av uken. Jo kortere listen, desto lavere er total ved kassen.

Ja, det vil være uker hvor du ikke har mye igjen for hånden, og du må kjøpe mer. Men hvis du handler i salget, bør du kunne legge opp på stiftmålene dine.

Cruise butikkens store salgsartikler for uken, og lager opp på pantryklammerne dine. Dra nytte av å kjøpe en, få ett tilbud, og skyt bort ekstraprodukter for neste ukes måltidsplan.Hvis du allerede har en eske med tørket pasta, kylling bouillon og litt parmesanost, plukk opp noen friske grønnsaker, og lag en god sunn pastafat med ting du allerede har hjemme.

Med dette systemet kan du kutte på matavfallet og hold deg til dagligvarebudsjettet ditt i butikken hver uke.

Din tur: Hva er dine favoritt pantry måltider?

Christen Gowan er en matblogger som bor i upstate New York. Du kan følge med oppskrifter og sunne spisesteder på Christen in the Kitchen.


Skrive Inn Din Kommentar