Mat

Spis som du er rik på et lite budsjett: 10 billige måltider som smaker dyrt

Spis som du er rik på et lite budsjett: 10 billige måltider som smaker dyrt

Vil du spare mer? Klikk her og vi hjelper deg med å lage over budsjettbudsjettet!

Hummer haler. Russisk kaviar. Gåselever. Wagyu biff.

Jo, du vil gjerne spise dem hver dag og vaske det hele med Dom Perignon. Men la oss være realistiske. For de fleste av oss er luksuriøs mat ting av spesielle anledninger, ikke weeknight middager.

Når det er sagt, trenger ikke å spise økonomisk å bety jordnøddesmørbrød på brødbrød. Med noen få smarte triks kan du spise som en høyrulle på et penny-pincher budsjett.

Inkluderer små mengder ekstravagante ingredienser (tenk 1/2 ts trøffelolje), omarbeide rester og foreldet brød og gussing opp billige komfortmatvarer kan gå en lang vei mot å omdanne budsjettmåltider til haute cuisine.

Her er 10 av mine favoritt cutting-edge måltider.

1. Hvit bønneferske Panzanella

Hvorfor er det billig: Hovedbestanddelene i denne store salaten er daggamle brød og en boks av bønner. Trenger jeg å si mer?

Hvorfor det er luksuriøst: En tradisjonell italiensk tallerken, denne salaten vil transportere deg til åsene i Toscana. Simmering rødvineddik i dressing konsentrater og forbedrer smaken, slik at en billig supermarkedversjon smaker som en dyr import.

2. Røkt Gouda Mac og OST

Hvorfor er det billig: Makaroni og ost er det ultimate klassiske, trøstende måltidet. Det koster nesten ingenting å forberede seg, og er utrolig fylt.

Hvorfor det er luksuriøst: Denne versjonen erstatter tradisjonell cheddarost med røkt gouda, en billig, men "fancy" ost med en dristig, røykfylt smak.

3. Spaghetti med brødcrumbs

Hvorfor er det billig: En halv boks med pasta og litt brødsmuler = middag for to.

Hvorfor det er luksuriøst: Fennikel frø og rød pepper flak, pluss masse hvitløk og Romano ost gir denne parabolen tonn smaken. Oppskriften selv inkluderer en foreslått vinparing - en prisgunstig Trader Joe's chardonnay!

4. Kjølt Blomkålssuppe Med Truffelolje

Hvorfor er det billig: Denne veganske suppe krever bare en håndfull lavkost ingredienser, blant annet blomkål, en løk, hvitt brød og grønnsaksbuljong.

Hvorfor det er luksuriøst: En skånsom 1/2 ts trøffelolje gir en utrolig saftig, smakfull smak. En liten flaske hvit trffel olje vil kjøre deg rundt $ 15, men den varer på ubestemt tid.

5. Hawaiian Kokos Grillet Kylling med Ananas Salsa

Hvorfor er det billig: Det er på tide vi kom over vår besettelse med brystene. Kyllingbryst, det vil si. Lårene er mye mer smakfulle, og de koster en brøkdel av prisen.

Hvorfor det er luksuriøst: Denne kyllingmiddagen er alt annet enn ho-hum. Du vil marinere lårene i sesamolje og kokosmælk, grill dem og legg til frisk ananas og lime salsa.

6. Chile Colorado Con Carne

Hvorfor er det billig: Denne brennende, autentiske meksikanske chili er laget med økonomisk stew kjøtt. Det er også et perfekt alternativ for fryseren.

Hvorfor det er luksuriøst: Stew kjøtt kan være tøft, men i denne oppskriften forvandler den langsomme kokeren den til saftig, ømme biter.

7. Stekt hvitløk og brie suppe

Hvorfor er det billig: Gjør denne enkle suppe med pantry stift ingredienser som kylling lager, hvitløk, gulrøtter, selleri og løk.

Hvorfor det er luksuriøst: Du rører i biter av gooey, kremaktig Brieost på slutten, og gir suppen en rik smak og tekstur. Du kan splurge på fancy fransk Brie, men det er også helt fint å bruke et innenlands utvalg.

8. Butternut Squash Rounds med hasselnøtt-Apple Gremolata

Hvorfor er det billig: En butternut squash serverer fire personer som hovedrett, eller seks til åtte som en side. Butternut squash kommer bare inn i sesong, så dette er en god økonomisk rett for høst.

Hvorfor det er luksuriøst: Denne oppskriften handler om presentasjonen. Topprunder med stekt squash med en blanding av hasselnøtter, grønt eple, sitron, hvitløk og persille. Tenk på det som en all-grønnsak, glutenfri bruschetta.

9. Restored Grillet Omelett med Pesto Saus og Fetaost

Hvorfor er det billig: Egg er ikke bare til frokost! De lager også en flott, budsjettvennlig middag. Dessuten er de en fantastisk måte å bruke opp eventuelle rester i kjøleskapet ditt, som stekte eller grillede grønnsaker.

Hvorfor det er luksuriøst: Kremet basilikatpesto, krummende fetaost og en dryss av flakket havsalt hever denne omelett fra standard middagsbillett til noe mye mer elegant.

10. Kål og sopp Risotto

Hvorfor er det billig: Hovedkomponentene i denne parabolen er ydmyk kål, bunkehylling, sherry og noen gamle sopp (ja, selv den hvite knappen er greit).

Hvorfor det er luksuriøst: Dette glutenfrie, vegansk-alternativet måltid smaker som noe du vil bestille på en fin italiensk restaurant. Bruk rester til å lage risotto kaker og topp med et stekt egg.

Din sving: Hva er ditt favoritt billige måltid som smaker som det er fint å spise? Del oppskriftene dine i kommentarene, så vi kan alle nyte dem!

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Vil du spare mer? Klikk her og vi hjelper deg med å lage over budsjettbudsjettet!

Lucy Baker blogger om grønnsaker (og noen ganger desserter) på Smør på ovnen.

Skrive Inn Din Kommentar