Mat

Du tror du drikker billig Champagne ... Men det er en Lie

Du tror du drikker billig Champagne ... Men det er en Lie

Jeg vet ikke om deg, men jeg er mer enn klar til å skåle et ikke så godt farvel til 2016.

Det har vært et forsøk på 12 måneder, men et godt glass boblende går langt i retning av å lette smerten av et elendig år gått forbi - og sette en god start på den neste.

Men til tross for det du kanskje har hørt, er det mer til musserende vin enn Champagne. Faktisk er det helt mulig at det du har ringt "Champagne" i årevis er alt annet enn, spesielt hvis du er en Penny Hoarder.

Så hva har du drukket hele denne tiden? Og hvordan finner du god, billig musserende vin?

Her er hvorfor boblende er langt mer komplisert enn du noen gang hadde forestilt deg.

Det er ikke noe slikt som billig champagne

Larry Olmsted, en journalist som har skrevet om mat i mer enn 20 år, har nylig publisert "Real Food / Fake Food", en øyeåpning på amerikansk matvareindustri og hvorfor så mange forbrukere er underinformert om deres valg.

Det er en lang historie, men leserens Digest-versjon er dette: America's mat-navngivning lover er ganske annerledes enn mye av resten av verdens. Spesielt er de en mye mindre strenge.

Fordi matvarer er salgbare produkter, får produsenter og forhandlere mye plass i å navngi disse produktene for markedsføring og branding. Men Denne mangelen på regulering kan føre til forvirring på forbrukssiden av ting - og til og med ut-og-ut bedrag.

For eksempel kan en restaurant liste nesten noe produkt som "Kobe" biff, siden begrepet ikke er regulert i USA - selv om de virkelige ting er sinnsykt dyrt og sjeldent. Faktisk, i mange år, ble ikke noe ekte Kobe-biff importert til USA, til tross for det utbredt utseendet på amerikanske menyer.

Med mindre du har spist på noen spesifikke restauranter i New York eller Vegas, sier Olmsted, du har sannsynligvis aldri tasted ekte Kobe.

Så hva har dette å gjøre med midnatt quaff?

Den beste billige Champagne er ikke Champagne i det hele tatt

Vel, med mindre du vet hva du leter etter, Det er ganske sannsynlig at den deilige glitrende væsken i glasset ditt egentlig ikke er Champagne, spesielt hvis du fikk det på det billige.

Selv om "Champagne" er absolutt den mest kjente musserende vinen, er det ikke den eneste. Faktisk gjør alle de store vinproducerende landene sine egne boblende.

Champagne er så kjent, begrepet i seg selv har blitt synonymt med musserende vin - som hvordan Kleenex har blitt et synonym for ansiktsvev.

Men dessverre deler ikke hver flaske bobler Champagne sin upåklagelige kvalitet. (Derfor deler mange av dem ikke Champagne høy pris!)

Siden amerikansk vin vanligvis markedsføres av sort (type drue) i stedet for appellasjon (hvor de druene er fra), er vi ikke trent til å studere flasken nøye for opprinnelsen.

Og selv om en flaske bobler faktisk må oppstå i Champagne-regionen i Frankrike for å være offisielt merket som sådan, Amerikanske markedsførere har funnet Smutthull å sette forvirrende - men fristende - formulering på deres etiketter.

For eksempel er Cooks "California Champagne" en bokstavelig umulighet - det er som å annonsere "South Carolina Florida appelsiner." Og hvis det er den eneste smaken av "Champagne" du noen gang har fått, hellige wow, savner du deg.

Champagne er så kjent fordi det er virkelig, egentlig flink. Og at kvaliteten tar tid og penger for å oppnå.

Ved å stjele navnet - men ikke den arbeidsintensive høykvaliteten som driver opp prisen på de virkelige tingene - produsenter berøver deg å oppleve den virkelige tingen.

Tross alt, hvorfor ville du slippe $ 40 på en flaske bobler hvis du kan få "det samme" for $ 10?

Men dårlig vin er aldri verdt pengene dine, uansett hvor billig det er. Heldigvis er det rimelige alternativer som fortsatt er ganske gode.

Så hvis du er i markedet for noen bobler til nyttårsaften (eller noen Eva), her er det du finner i vingangen.

Cava

Cava er en spansk musserende vin - og en fantastisk kjøp. Det er fordi å være merket "Cava", må vinen opprettes gjennom den tradisjonelle gjæringsmetoden som brukes i Champagne. Og den arbeidskrevende prosessen er en del av det som gjør ekte Champagne så deilig.

Men selv om Cava aksjer Champagne produksjonsmetode, deler den ikke prisen. Faktisk, du kan vanligvis finne en anstendig flaske for mindre enn $ 15.

Hvis det tar samme mengde arbeid, hvorfor er det så mye billigere? Vel, det er sannsynligvis merkevaregjenkjenning: Champagne er fortsatt det største navnet i spillet. Og Cava er laget med helt forskjellige druer enn Champagne, noe som kan føre til et mindre komplekst sett med smaker, argumenterer noen eksperter.

Når det er sagt, hvis du vil ha det nærmeste til ekte Champagne for den laveste prisen, gå med Cava. Det er vanligvis tørt, skarpt og lett - den perfekte seggen til et helt nytt år.

Prosecco

Prosecco er Italias mest berømte flaske bobler, og det er et annet godt alternativ for nyttårsaften. Du kan få en god flaske for inngangsnivå for så lite som $ 10.

At prislappen er lav av en grunn: Prosecco gjennomgår sin sekundære gjæring i ståltanker, i motsetning til flaskealderingsmetoden til la Methode Champe.

Det er mye billigere, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting - forutsatt den ekstra flaskerestenen skyver Proseccos fruktsmak i forgrunnen, noe som betyr at du får en litt søtere snu etter midnattsskålen.

California "Champagne"

Dette er hva Korbel, Cooks og andre rockbunn merker regningen seg som. Det er en galskapsmarkedsføringstaktikk som forvirrer seg i beste fall (og villedende i verste fall), og selve vinen er vanligvis like dårlig som forretningspraksis.

Min anbefaling? Unngå for enhver pris.

Selv 10 dollar er bortkastet hvis det er dårlig vin. (For ikke å nevne, vil du tilbringe ekstra pennies på Advil neste morgen. Ikke den beste starten på et nytt år.)

Champagne

Dette er den virkelige avtalen, og det er deilig - men det er ikke billig. En god pris på en flaske på entry level er omtrent $ 40, og fancy cuvees og årganger kan gå for tusenvis av dollar.

Men hvis du vil prøve den virkelige avtalen uten å bruke for mye, må du holde øye med Moet og Chandons Imperial Brut eller Moutards Brut Grand Cuvee.

Og hvis du aldri har hatt den ekte artikkelen før, setter du inn - du skal bare finne ut hva du har gått glipp av. (Og hei, se: Nå har du en annen grunn til å hakke pennies i 2017!)

Din sving: Hva skal du skåle med ved midnatt på nyttårsaften?

Jamie Cattanach er en WSET-sertifisert wino og stabskribent på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar