Banker

Finansiell planlegging: La oss komme i gang

Finansiell planlegging: La oss komme i gang

Når jeg først snakker med noen som er interessert i å utnytte tjenestene mine, får jeg ofte gjentatte spørsmål til hvordan hele prosessen fungerer.

Noen av de vanligste spørsmålene er,

"Hvor mye koster dette?" Eller "Hva kan du gjøre for meg?"

For de som aldri har satt seg sammen med en finansiell planlegger før, ville jeg dele et eksempel på hvordan et første møte kunne gå.

Første finansiell planleggingsmøte

Først og fremst belaster jeg ikke noe for å møte noen for første gang. Det første møtet er utelukkende et intervju for begge parter. Jeg intervjuer deg for å se om du er en riktig kandidat til min økonomiske planleggingsprosess. Du intervjuer også meg for å se om jeg er den rette mannen for jobben. Et uformelt sittende møte ansikt til ansikt vil hjelpe oss begge til å svare på dette spørsmålet.

Informasjon å ta med

Vanligvis vil jeg snakke med potensiell klient og instruere dem på hvilken type materialer de trenger for å komme sammen for vårt første møte. Dette vil inkludere:

  • meglerklæringer
  • Kontoutskrifter
  • pensjonsplaninformasjon (401k, 403b, TSP, IRA eller pensjonsinformasjon)
  • forsikringsinformasjon (helse, liv, funksjonshemming, langsiktig omsorg)
  • personopplysningsinformasjon
  • siste paycheck stub
  • vil eller stole på dokumenter, etc.

Det gjør aldri vondt for å ha for mye informasjon. Hvis det er mulig, liker jeg å møte på kontoret mitt, men et husbesøk er ingenting utenom det vanlige. Faktisk er det noen ganger hyggelig å gå til hjemmet slik at alt papirarbeidet allerede er der og lett trukket fra en fil hvis det i utgangspunktet ble glemt.

La oss snakke

Den første delen av møtet blir kjent med hverandre. Slags som en uformell intervjuprosess for å se om det er noe jeg kan ta med på bordet for å bedre situasjonen deres. Det fungerer også den andre veien ved at de intervjuer meg for å være sikker på at jeg er den rette fyren for å hjelpe med sine investeringer. Forhåpentligvis gir jeg et godt inntrykk. 🙂

En av mine beste kvaliteter er at jeg er en naturlig nysgjerrig person. Jeg liker alltid å finne ut hva som er "deres historie". Hvor kom de fra? Hvor har de jobbet? Hva gjør de for moro skyld? Hva er det beste stedet de noen gang har besøkt? Hva var deres første jobb? Det er alltid interessant å finne ut hva som fikk den personen til hvor de er i dag.

Ned til virksomheten

Deretter diskuterer vi deres investeringssituasjon. Hva jobber for dem nå? Eventuelle investeringer som ikke fungerte tidligere? Hva liker de eller misliker om deres nåværende situasjon? Har de noen gang jobbet med en økonomisk planlegger tidligere? Dette vil til slutt føre til en diskusjon om hva de trenger deres investeringer for å gjøre for dem: Fond deres pensjonsmål. Kjøp et feriehus. Betal for datteren sin college, etc.

Crunching tallene

Jeg vil da ta investeringsinformasjonen og gå tilbake til kontoret der jeg skal legge det inn i et verktøy der jeg kan analysere porteføljen deres for å sikre at de maksimerer sitt fulle potensiale. Ofte er folk ikke diversifisert nok, eller noen av deres nåværende investeringer mangler i ytelse. Vi planlegger deretter et annet møte for å gå over mine anbefalinger for å se hvor vi kan gjøre noen tilpasninger for å sette dem i en bedre situasjon.

Samlet sett er det første møtet det morsomt fordi jeg liker å møte nye mennesker. Jeg kunne høre for mange timer som forteller meg alle deres livserfaringer. Det er det som gjør starten på den økonomiske planleggingsprosessen så unik og hyggelig opplevelse.

Skrive Inn Din Kommentar