Banker

Hvordan få en FHA Mortgage Loan med Student Loan Gjeld

Hvordan få en FHA Mortgage Loan med Student Loan Gjeld

FHA lån er ettertraktet av mange huseiere, inkludert de med høy gjeld. Noen av hovedattraksjonene i FHA-lån er:

  • 3,5% forskuddsbetaling
  • Godkjennelse av de med lavere kredittpoeng (inn i de øvre 500-tallene)

For studenter med $ 10 000 i studielån, kan det virke som at boligfinansieringsalternativene dine nesten ikke eksisterer. Du vil gjerne vite at det ikke er tilfelle. Du kan fortsatt søke om et FHA-lån. I denne artikkelen vil du lære hvordan studielånsbetalinger påvirker FHA-lån og hvordan du best kan plassere deg selv for godkjenning.

Hurtignavigasjon Gjeld-til-inntektsforhold (DTI) FHA-lånekrav og DTI-beregningerAlternativer til FHA-lån

Gjeldsinntekter (DTI)

Din gjeldsinntekter er avgjørende for å bli godkjent for et FHA-lån. DTI legger til alle dine månedlige innbetalinger og deler dem med inntektene dine. Månedlige utbetalinger inkluderer:

  • Bil notater
  • Kredittkortbetalinger
  • Studielån

For eksempel, si at du tjener $ 5 500 per måned. Du har følgende betalinger: en bil notat på $ 300, kredittkort på totalt $ 600, og studenter lån på totalt $ 350. Den totale gjelden er $ 1200. DTI er $ 1,250 / $ 5,500 = 23%.

Når långivere ser på DTI, vurderer mange at noe på eller under 43% er like bra. Dette kan variere mellom ulike långivere, men 43% er en god tommelfingerregel. Med en 23% DTI vil du være i god form. Imidlertid mangler en ting - ditt husbetaling.

Legg til en månedlig betaling på $ 1500, og gjelden hopper nå til $ 2.750. DTI øker til $ 2,750 / $ 5,500 = 50%, og driver denne låneren godt over 43% retningslinjene. Til syvende og sist betyr dette at låner vil ha en vanskelig tid å få et boliglån, uansett hva slags det er. I dette tilfellet er det beste å betale ned noen gjeld og / eller gjøre mer per måned i et forsøk på å få månedlig total gjeldsbetaling under 43%.

Selvfølgelig er det mange andre faktorer som kommer inn i spill. En er din kreditt score eller FICO poengsum. Det er godt å vite hva dette nummeret er. Långivere kan ikke godkjenne noe under en 680 kreditt score. Hvis du søker om et lån, ubevisst med et 640 kredittkort, vil du bli avvist. Som långivere sjekke kreditt, de vil trekke kreditt rapporten. Denne "hit" eller "hard" sjekken kan ytterligere redusere kredittpoengene dine ved å plassere nye henvendelser på kredittrapporten din. Å vite at du ikke har den minste poeng som trengs, kan spare deg for sorg mens du bygger opp din kreditt.

FHA-lån, som du ser, fungerer litt annerledes når det gjelder å beregne DTI.

FHA Lånekrav og DTI-beregninger

DTI er fortsatt kritisk viktig for FHA-lånegodkjenning. Når studentlån er fakturert, blir DTI-kravene strengere. Ved hjelp av det ovennevnte eksemplet er studielånets månedlige utbetaling 350 dollar. La oss si det totale utestående lånebeløpet er $ 50 000.

På den tredje siden av 13. april 2016 Studielån dokument produsert av US Department of Housing and Urban Development, står det følgende (Redaktørens merknad: Formatering er endret fra originaldokumentet):

"(4) Beregning av månedlig forpliktelse

Uansett betalingsstatus, må boliglåneren enten bruke:

  • Jo større av: 1 prosent av utestående saldo på lånet; eller den månedlige betalingen rapportert om Låntagerens kredittrapport; eller
  • Den faktiske dokumentert betaling, forutsatt at betalingen vil bli fullt ut
    avskriv lånet over sin periode. "

1% av $ 50.000 er $ 500. I dette tilfellet vil $ 500 bli brukt i stedet for $ 350. Det gir total gjeld sammen med $ 1,500 boliglånet til $ 2900 og DTI til 53%. 3% mer virker ikke så mye, men avhengig av forskjellen mellom månedlig studielåns betaling og 1% beregning, kan det være nok å presse DTI over hva långivere er villige til å akseptere.

"Dette kan presse gjeldsinntekten til et nivå der innkjøp av et hjem med et FHA-lån er utenfor rekkevidde til den balansen er redusert," Justin Derisley, visepresident for boliglån med Troy, Michigan, Garantifullkontoret Vurder, fortalt MortgageLoan.com.

Som nevnt tidligere, er veien å omgå dette problemet å redusere gjelden ved å betale den ned. Hvis du har en studielåns betalingsplan, gjør det ikke mye forskjell. Du kan lese mer om betalingsplaner og hvordan du får et boliglån mens du er på dem her.

Alternativer til FHA-lån

På slutten av dagen, på grunn av DTI, kan et FHA lån ikke være i kortene for deg. Det betyr ikke at du ikke kan få et hjem. Et mer tradisjonelt boliglån vil bruke studielånet månedlig betaling i stedet for 1% av det utestående beløpet i DTI-beregningen. Imidlertid vil din forskuddsbetaling bli høyere og kredittkravkravene kan være strengere.

Når den høyere forskuddsbetalingen er fakturert, kan den ikke oppveie fordelene ved å betale ned mer gjeld. Begge ruter vil kreve å øke mer penger. Men vurder at nedbetaling av gjeld også vil påvirke kredittpoengene dine positivt. Avhengig av hvor nær du er å komme under en 43% DTI, kan det være raskere å betale ned en gjeld enn å prøve å spare for en full 20% nedbetaling.

Sammenligning av lånealternativer

Enten du ønsker å få en FHA Lån eller annen boliglån type, er det viktig at du handler rundt. Vi anbefaler at du bruker LendingTree som et godt utgangspunkt for å få lånet du trenger.

Du kan også se på online boliglån långivere som Lenda, men de opererer ikke i hver stat.

Skrive Inn Din Kommentar