Banker

Slik bryter du ut av gjeldsmessigheten og sparer penger

Slik bryter du ut av gjeldsmessigheten og sparer penger

Kredittkort. Studielån. Oppbevar kredittkort. Tannlege kredittkort. Bil lån. Første boliglån. Andre boliglån. Kredittlinjer. Null prosentfinansiering.

Vi låner for alt!

Hvordan gjeld holder oss konstant brutt

Vi er som kråper, på en måte. Hei, se på den skinnende tingen, vi tror. Og vi vil ha det. For store kjøp tenker vi på det. Vi diskuterer fordeler og ulemper. Vi spør våre ektefeller, venner eller psykikere. Vi ser om vi har råd til det.

Men vi sparer ikke vanligvis for det, rett og slett fordi å få finansiering er så enkelt. Når var den siste gangen du reddet for noe?

Den siste gangen reddet jeg meg for noe

Jeg var en videregående junior. Jeg hadde vært barnevakt hver sommer og legger pengene mine bort i en "lav rente" sparekonto (air quotes fordi jeg tror på den tiden var jeg "bare" tjent noe som 4-5% interesse!) Og jeg visste at jeg var sparer for en tur. Det var to uker i Europa med 20 eller så av videregående klassekamerater. Vi hevet penger via bilvask og jeg husker at jeg kunne betale meg kontant.

Det var 15 år siden.

Siden da, hver gang jeg har ønsket noe, har jeg fått det.Akk, venter fortsatt på den ponyen.

Jeg visste hva jeg hadde råd til, selv om jeg bare visste det på den mest grunnleggende måten: Min månedlige betaling. Jeg holdt ikke penger rundt. Jeg holdt pengene mine der det var trygt: i omløp.

Men jeg var ikke alene. Og jeg er ikke alene nå.

Slik bryter du ut av gjeldsmessigheten

Vi er vant til å betale månedlige regninger. Komfortabel, jevn. Så, selv om vi er alle over gjennomsnittet i matte, ser vi 0% finansiering som en måte å utnytte våre penger på. Vi tror: Vel, sikkert, jeg skal finansiere en bil på 0% og bruke pengene jeg vil spare i interesse for å investere i fremvoksende markeder, men det gjør vi ikke. I stedet, hva som ender opp, er at vi bare kjøper litt mer bil enn vi ville ha, med tanken: Hei, hva er en annen $ 15 i måneden?

Vi må stoppe denne galskapen!

I all alvor, la oss slutte å finansiere våre liv.

Når du har betalt dine kredittkort, kommer du ut av resten av gjelden din (unntatt kanskje boliglånet) og begynner å betale deg selv.

Det eneste trikset for å komme seg ut av gjeldsmaliteten er å spare for noe du vil ha, så kjøp det med kontanter.

Visste du at bedrifter gir rabatter for å betale med kontanter på mange steder?

Bare si nei"

Vi må slutte å finansiere ting. Nekte kreditttilbud på møbelbutikken. Unngå å få en kreditt på tannlegen. Bruk kredittkortene dine (klokt) for å tjene poeng og spille spillet.

Begynn å lagre halvparten

Her er mitt siste knep. Direkte innskudd går nå inn i to forskjellige kontoer hos to forskjellige finansinstitusjoner. Min månedlige lønnsslipp er delt 50/50, og fordi min nye sparekonto er i en annen kredittforening, har jeg gjort det vanskeligere å bruke pengene. Jeg er ett trinn fjernet fra den prosessen.

Og det viser seg, ett skritt er nok. Alle regningene mine kommer ut av min andre konto, og den ene er etterlatt nesten bar på slutten av måneden.

Og det fungerer. Jeg sparer penger! Jeg var skeptisk først, men det virker.

Jeg har nettopp flyttet inn på et nytt sted, og trang til å kjøpe nye ting (erstatning av mine fine fine sofaer er høyt på listen min) er sterk. Men jeg vil ikke være en av de som finansierer stuen min.

Hvis Murphy er ekte (og jeg tror han er) da jeg nettopp har fullført min bil, vil det kreve at jeg har en god del penger der jeg kan få tilgang til den.

Jeg vil ikke kalle det et nødfond. Snarere vil jeg kalle det en "nå-jeg-ikke-trenger-å-bli-i-noe-mer-gjeld-til-finans-min-livsstil-igjen-fondet."

Det er en arbeidstittel.

Har du en gjeldsmessig mentalitet?

Skrive Inn Din Kommentar