Tilbud

Større vesker er ikke likeverdige potetflis, sjokkerende saksøkt

Større vesker er ikke likeverdige potetflis, sjokkerende saksøkt

Det er få ting verre enn å betale topp dollar for en fest-størrelse pose med chips bare for å åpne dem og innse at posen er for det meste luft.

Denne ekstra luft- eller "slack-fill" - som omtrent hver eneste pose med chips inkluderer, er ikke en svindel. Det er der for å sikre at chipsene dine ikke smuler når de gjør det til munnen din.

Men to mennesker ringer opp beslutningstakere av Wise potetgull for sin slakk-fylling praksis i en ny søksmål arkivert på mandag. Søksmål hevder at matprodusenten utroker intetanende kunder ved å selge større poser fylt med færre sjetonger og mer luft enn nødvendig.

Forskrift om mat og stoffadministrasjon tillater selskaper som Wise Food å legge til litt beskyttende luft i poser, men det forbyder "ikke-funksjonell slakkfylling."

"Når forbrukerne kjøper en pakke med Saksøkte produkter, får de mindre produkt enn de forhandlet for, effektivt de blir lurt til å betale for luft, fordi produktene inneholder store mengder ikke-funksjonell slakkfylling," klassesaksjonen påstander.

Hvor klok er Slack-Fill Stacks Up

De snackers som leder søksmålet er Sameline Alce i New York og Desiré Nugent of Washington, D.C.

For å bevise at Wise Food overtrådte FDA-regelverket ved å overfylle sine poser med luft, sammenlignet Alce og Nugent Wise poser til sine konkurrenters poser.

I et av de mest fortellende eksemplene sammenlignet Alce og Nugent en pose med Wise Ridgies Sour Cream & Onion potetgull til en Ruffles Sour Cream & Onion chips. Ifølge søksmålet var Ruffles-vesken ca. 1,5 tommer kortere enn den vise posen og holdt flere sjetonger i vekt.

"Alle 8,5 oz. Poser med Ruffles Sour Cream & Onion Potet Chips har omtrent samme mengde slakkfyll, noe som viser at det er mulig å konsekvent produsere potetbrikkeprodukter med 30% slakkfylling, sier søksmålet, og understreker at det er funnet at den samme posen av Wise chips inneholdt omtrent 67% luft.

Alce og Nugent sammenlignet også to poser med Wise chips for å sikkerhetskopiere sine påstander om at selskapet bruker slakkfylling villedende. I dette eksemplet viste saksøkerne at 4,5 og 2,75 ounces poser med Ridgies Sour Cream & Onion er fysisk like stor, men 2,75-ounce-posen hadde langt mer unødvendig slakkfylling enn 4,5-unse sekken.

"Ingen produksjon eller andre begrensninger begrenser (Wise Food) fra å fylle sine 2,75 oz. pose fullstendig eller fra å bruke en mindre pose til pakke 2,75 oz. av sjetonger, sier søksmålet. "(Wise er) 4,5 oz. pose - som i seg selv inneholder ikke-funksjonell slakkfylling - viser at flere sjetonger kan passe komfortabelt i en mindre pose. "

Alce og Nugent innrømmet at Wise skrev ut nøyaktige vektmålinger av sjetongene inne på posene. Men de sa at selskapet brukte større poser enn nødvendig og fylte dem med ekstra luft. De hevdet at praksis lurte kunder til å kjøpe Wise-poser under den fornuftige antagelsen om at større poser mente mer chips.

Basert på størrelsen på posen, sa søksmålet, mottok kundene ofte færre sjetonger enn de rimelig forventet da de kjøpte den.

Inkluderer denne klassen-actionpakken deg?

Det er ingen tvil om at spørsmålet Alce og Nugent tatt opp i deres søksmål har raset andre, men ikke alle som har kjøpt klare sjetonger, er kvalifisert til å bli med i denne søksmålet.

For tiden vil bare de som kjøpte Wise chips i New York eller Washington, D.C., dra nytte av drakten hvis en dommer bestemmer Wise Food-overtredt FDA-regelverk.

Alce og Nugent saksøker for skader for alle kunder som de sier ble lurt av Wise. New York-søksmålet søker $ 50 til $ 1000 per brudd, mens Washington, D.C., søksmål søker opp til $ 1500 per brudd. Flere detaljer om dollarbeløp vil komme som søksmålet går fremover.

Søksaken krever også at selskapet bytter emballasje for å fjerne unødvendig luft og gjøre det lettere for kundene å vise hvor full posene er før de kjøpes.

Din sving: Når var den siste gangen du kjøpte Wise chips? Har du hatt en lignende opplevelse?

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun spiser ikke Wise chips. Hun er mer en Pringles-jente.

Skrive Inn Din Kommentar