Tilbud

Hvorfor kan du være en del av en klassesaksjon og ikke vite det

Hvorfor kan du være en del av en klassesaksjon og ikke vite det

En rettssak er en form for søksmål hvor en stor gruppe individer samlet bringer en søksmål mot en annen part. Denne gruppen av individer er generelt referert til som "klassen". Klassen er en gruppe personer som har hatt en vanlig skade eller skader - som medisinsk uaktsomhet, arbeidsplassproblemer, miljøspørsmål eller mer.

Når saken er innlevert, må klassen være sertifisert, noe som betyr at selve klassen skal etableres og prosesser vil finne sted for å bestemme størrelsen og om den oppfyller kravet til sertifisering.

Første bevissthet

Det er på dette punktet i prosessen at du kan bli først oppmerksom på at du er en del av en klasse. Under sertifiseringsfasen krever forfallsbehandling at i de fleste tilfeller sendes, publiseres eller sendes til alle klassemedlemmer. Det er derfor du noen ganger ser artikler i avisen eller annonser på fjernsyn.

Noen ganger er det flere merknader som kreves. Først får du noen ganger beskjed om at du kan melde deg ut av klassen (det betyr at du ikke vil delta eller du vil søke din egen søksmål). For det andre, hvis det er et oppgjør, er det nødvendig med mange ganger en varsel om å informere alle klassemedlemmer om den foreslåtte oppgjøret, samt et sted å kommentere.

Endelig bevissthet

Mange ganger skjønner du ikke engang at du er en del av en klassesaksjon. Kanskje du savnet bokstaver, eller trodde de var søppelpost? Kanskje du ikke så annonsen i papiret? Uansett, blir du vanligvis klar over at du var en del av en klassespill når bosetningen faktisk kommer.

Hvis du ignorerte opt-out varslene, ble du som standard valgt. Og når det ble avgjort, var du berettiget til din andel. For de fleste kurshandlinger er dette vanligvis en ekstremt liten sum. Jeg vet ved flere anledninger at jeg har vært en del av en klassegruppe jeg ikke visste om bare å få sjekker for mindre enn $ 10. Disse draktene forhandles ofte av "ingen vinnende advokater", så den største delen av oppgjøret går vanligvis til advokatene. 🙂

For det andre oppgjør mange selskaper vanligvis for å unngå større monetære bosetninger senere. Disse tidlige bosetningene kan til og med inkludere kuponger eller rabatter. For eksempel slo en lokal fastfood selskap som ble saksøkt for falsk reklame og ga alle (siden alle var klassen) en gratis måltidskupong.

Søker etter klasseaksjonssaker

Hvis du lurer på om du kunne være i et søksmål, er det flere nettsteder som forsøker å holde oversikt over de ulike klagehandlinger som er avhengig av hvilke individer som kan være en del av. Du kan gå til nettsteder som ClassActionLitigation.com eller ClassActionWorld.com.

Disse klasseprosjektene forsøker å samle de ulike rettssakene som venter på landsdekkende og gi enkeltpersoner mulighet til å se om de er kvalifisert til å være medlem av klassen. Noen av de store dressene akkurat nå inkluderer en gruppe skade advokater og fotballspillere saksøke NFL for hodeskader og en gruppe forbrukere saksøke Bank of America for urettferdig overtrekking avgifter.

Utover områdene er det beste å gjøre bare oppmerksom på lokal avis eller nyheter. De fleste klassesaksjonssaker gir nyheter, en eller annen måte. Så, hvis du holder deg oppdatert, kan du vite om du er i en klasse også.


Skrive Inn Din Kommentar