Tilbud

Penger, penger, penger: $ 25M Trump U Settlement på vei til studenter

Penger, penger, penger: $ 25M Trump U Settlement på vei til studenter

Tusenvis av tidligere studenter som ble med i Trump University-klassesaksjonen i multimillion-dollar, kunne snart få mange sjekker i posten.

På fredag ​​godkjente dommer Gonzalo Curiel den oppgjør på 25 millioner dollar som president Donald Trump ble enige om uker etter at han vant valget i november.

"Oppgjøret er rettferdig, tilstrekkelig og rimelig," sa Curiel i sin beslutning.

Søksmål beskyldte Trump University for å lure folk til å bruke tusenvis av dollar for kurs som ville hjelpe dem til å bli megarike eiendomsmegler nesten over natten.

De tidligere studentene, som brukte mellom $ 1.495 og $ 35.000 på kurs, vil motta nesten 90% av pengene tilbake, ifølge CNN Money.

Her er hvordan Trump University tiltrukket studenter

Trump startet skolen i 2005 og brukte en reklamekampanje med flere millioner dollar til å lokke i potensielle studenter med løftet om et gratis 90-minutters live-arrangement kalt "The Preview."

Meldingen ble plastered på TV, i aviser og på nettet i dag før arrangementet: Donald Trump er "klar til å dele med amerikanere som deg - hans beste råd om å investere i dagens eiendomsmarkedet for en gang i livet".

Ifølge rettsdokumenter fortsatte annonsene å love at "Donald Trumps håndplukkede instruktører" ville lære studentene et "bevist system for lønnsom eiendomsinvestering som alle kan bruke til å skape store overskudd i dagens marked." annonser spionerte hendelsene som "det nest beste å være lærlingen sin."

Deltakere ble møtt av sangen "Money, Money, Money", og deretter fulgte en instruktør en playbook som spesifiserte hver eneste detalj av arrangementet ned til hvilken musikk som skal spilles og hvor de skal stå på scenen til bestemte tider.

På slutten av det perfekt koreograferte seminaret ville instruktøren tilby folk i rommet en sjanse til å kjøpe "The Fulfillment", et ettårig "lærlingskap" som koster $ 1.495. De lokket dem med høye løfter om rikdom som ville hjelpe "betale sine kredittkort, betale bilene og fullt ut finansiere pensjon."

Men de som kjøpte i The Fulfillment, fikk ikke en årslær lærling med Trump; I stedet fikk de en billett til et tre-dagers verksted samt et telefonnummer for å ringe med løftet om at de kunne nå ut til en mentor som jobbet for Trump.

Som det første seminaret ble de som deltok i verkstedet tilbudt en oppsving igjen. Denne gangen kostet $ 34,995 for Trumps Gold Elite-program, og hvis deltakerne ikke kunne eller ikke ville betale for programmet, tråste Trumps team av instruktører - selgere som jobber med kommisjon og rettet til "Selg, selg, selg!" - var klar med andre tilbud, inkludert:

  • Elite mentorskap for rundt $ 25.000.
  • Trump Silver Elite-programmet for $ 19.495.
  • Trump Bronze Elite-programmet for $ 9,995.

Hver gang en student kjøpte et nytt kurs, ville det etter hvert bli en oppsving som oppfordret dem til å kjøpe en annen. Da Trump University stengt i 2010, hadde studentene tilbrakt titusenvis av dollar, men hadde ikke lært noen av eiendomshemene som programmet lovte å undervise.

Når vil du se pengene dine?

Mens en kvinne protesterte mot bosettingsbeløpet fordi hun trodde hun kunne få henne full $ 20.000 tilbake hvis hun gikk til rettssaken, nå da oppgjøret ble godkjent, kunne hun og de 3.700 andre som sendte inn sine krav innen 6. mars, se kontroller rullende i så snart som i sommer.

Hvis du ikke er en av de som forventer en utbetaling fra Trump University, kan et annet selskap eie deg penger. Vi fant rundt 1 milliard dollar i ventende klassepenger fra seks tilfeller. Se om du kvalifiserer for noen av dem.

Din sving: Forventer du en utbetaling fra Trump University eller andre klasserettverk?
Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun fikk bosettingskontroller fra både Capital One og Red Bull i fjor, men de var bare rundt $ 9 totalt.

Skrive Inn Din Kommentar