Tilbud

Var du et offer for denne $ 9M Telemarketing Scam? Du kan få betalt tilbake

Var du et offer for denne $ 9M Telemarketing Scam? Du kan få betalt tilbake

Hvis du nylig kjøpte inn en "investerings mulighet" via en telemarketer som hevdet å representere Amazon eller den føderale regjeringen, har du kanskje blitt offer for en svindel.

Den 13. mars annonserte Federal Trade Commission en oppgjør som følge av klagen mot seks selskaper som angivelig jobbet sammen svindel forbrukere ut av $ 9 millioner.

Var du en av de tusen som ble rammet av svindel?

Hvordan å vite hvis du er et offer for denne telemarketing svindel

Denne svindelen retter seg hovedsakelig mot eldre og militære veteraner som bor på faste inntekter. Mange skjult ut vanvittige mengder penger - noen ga mer enn $ 20.000.

Telemarketingordningen var en klassisk: Scammers overbeviste ofrene for å overføre penger til de anklagede selskapene via kredittkort under det falske løftet om store avkastninger på "risikofrie" investeringer. Disse "investeringene" var i e-handel nettsteder, som for eksempel Amazon, eller i profittdelingsprogrammer med kredittkortselskaper.

Nitti dager etter at ofrene sendte penger, ville selskapene kutte av all kommunikasjon og aldri gi en krone av det tilbake.

Følgende selskaper var involvert i svindel, ifølge FTC: Advertising Strategies LLC, Internet Advertising Solutions LLC, Internet Resource Group Inc., Network Advertising Systems LLC, Network Professional Systems LLC og Network Solutions Group Inc.

De anklagede selskapene har også operert under andre navn tidligere, inkludert: Titan Inntekt, Building Money Network og buildingmoney.cash, Prime Cash og Primecash.net, Wyze Money og wyzemoney.net.

Hvordan få din del av bosetningen

Hvis du tror at du kan være offer for denne telemarketing-svindelen, kan du være kvalifisert for din andel av det nødvendige $ 7,5 millioner utbetaling.

Ifølge FTC-talsmannen Frank Dorman, "de som tapte penger, kan forvente å få en del av det tilbake."

"Som i de fleste tilfeller vil det være flere måneder før det skjer, da en rettighetsadministrator vil bli ansatt for å identifisere dem, få pengene og sende ut sjekker," sa Dorman. "Når det skjer, skal vi utgjøre en pressemelding."

Ofre vil ikke måtte gjøre noe på slutten. FTC vil varsle ofre når den har bestemt at det vil gjenopprette deler av pengene sine.

For å holde tritt med de siste nyhetene om forbrukeroppgjør og finne ut hvordan du beskytter deg mot svindel, følg nyheter og hendelser på FTCs nettside.

Din sving: Hvordan forblir du trygg fra telemarketing svindel?

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar