Tilbud

Nissan er 5. Automaker å sette Takata Airbag Suit. Du kan få $ 500

Nissan er 5. Automaker å sette Takata Airbag Suit. Du kan få $ 500

Oppdatering: Nissan har nådd en oppgjør på 97,68 millioner dollar over defekte Takata airbags i 4,4 millioner av sine biler. Oppgjøret vil akselerere airbag-erstatningsprosessen og betale for leiebiler for "Den mest risikofylte" klassemedlemmer mens de venter på reparasjoner.

Det har vært lang tid å komme.

Mer enn åtte år har gått siden de første kjøretøyene ble tilbakekalt på grunn av eksploderende Takata airbags. Men snart kunne nesten 16 millioner kjøretøy eiere endelig få kompensasjon.

Takata Airbag Settlement er verdt millioner

Den 18. mai arkiverte saksøkerne i en saksbehandlingsaksjon en oppgjørsavtale på 553 millioner dollar med fire av bilprodusentene som brukte de defekte kollisjonsputer.

Kollisjonsputene ble tilsynelatende bristende, og sendte farlig materiale inn i kjøretøyhytter, og skadet passasjerene.

Hittil har minst 17 dødsfall, hvorav 12 var i USA, vært knyttet til feilen. Bilprodusenter har tilbakekalt og reparert mer enn 14 millioner kjøretøy, men saksøkerne hevder at selskapene har jobbet sakte, og truer de som fortsatt kjører de berørte bilene.

I januar ble Takata enige om å betale 1 milliard dollar for å skjule sine defekte airbags og sende falske tester til bilprodusentene. Tre av sine ledere ble også kriminelt belastet med bedrageri og konspirasjon som stammer fra de påståtte omslag og falske tester.

Ifølge NPR, her er hvor mange kjøretøy dekket i bosetningen og hvor mye bilprodusentene vil betale dersom en dommer godtar oppgjøret:

  • 9,2 millioner Toyota-kjøretøyer: 278,5 millioner dollar
  • 2,3 millioner BMW-kjøretøyer: 131 millioner dollar
  • 2.6 millioner Subaru-kjøretøyer: $ 68.262.257
  • 1,7 millioner Mazda-kjøretøyer: $ 75,805,050
  • 4,4 millioner Nissan-kjøretøyer: 97,7 millioner dollar

Ford og Honda ble også kalt i drakten, men de har ennå ikke kunngjort bosetninger.

Endelig godkjenning for de fem bilprodusenters bosetninger avhenger av en høring som er planlagt 25. oktober.

Oppgjørene kompenserer de berørte eiere ved å tilby refusjon for utgifter uten ekstra kostnader, økonomisk assistanse og støtte til nødvendige reparasjoner, gratis leiebiler for noen eiere mens de venter på reparasjoner, en utvidet garanti og en mulig betaling på opptil $ 500.

USA Today rapporterer at de som har blitt skadet av eksploderte airbags, er kvalifisert til kompensasjon under et eget fond.

Oppgjøret vil også skape et oppsøkelsesprogram for de som fortsatt kjører berørte biler. Programmet vil fungere for å få dem reparert så raskt som mulig.

Mer enn 42 millioner kjøretøyer over hele verden har potensielt defekte kollisjonsputer. For en fullstendig liste over kjøretøy som er involvert i tilbakekallingen, gå til National Highway Traffic Safety Administration's hjemmeside.

Nettstedet fastsetter også trinnene du må ta for å få kjøretøyet ditt løst.

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar