Banker

Kan jeg senke renten på kredittkortet mitt?

Kan jeg senke renten på kredittkortet mitt?

Det har vært mange endringer med den siste kredittkortloven fra 2009 som nylig trådte i kraft. Mange kortinnehavere så sine kredittgrenser drastisk redusert eller lukket alle sammen. Mange kredittkortinnehavere som har høye balanser, håpet å kunne senke den prisen de har. Og det er et vanlig spørsmål som mange har: Kan du senke renten på kredittkortet ditt?


Det enkle svaret er: Kan være. Eller sett på en annen måte, du vet aldri med mindre du spør, men det kan ikke være en god ide (jeg vil forklare mer litt). En studie utført av US Public Interest Research Group fant at over halvparten (57%) av de som ringte sin kredittkortsutsteder og ba om lavere rente, var vellykket. I gjennomsnitt ble frekvensen senket med mellom 7 og 10 prosentpoeng. Nå er det ganske overbevisende, men det gjør det ikke alltid jobbe på den måten.

Hvordan få en "Ja"Når du ber om å senke prisen

Selv om følgende ikke garanterer sjansene dine, vil de definitivt gi deg en sjanse til å slåss.

  • Hold en god kreditt score. En god vurdering gjelder både når det gjelder betalingshistorikken din med kortutstederen og din samlede kredittpoengsum. Du har rett til en gratis kopi av kredittrapporteringen hvert år fra hvert av de tre store kredittrapporteringsbureauene: Experian, Equifax og TransUnion. For å spare tid, logg på www.annualcreditreport.com for å få tilgang til rapporter fra alle tre. For en liten avgift gir disse byråene også personlige kredittpoeng.
  • Ikke la dine kortbalanser bli for høye. Du har en historie om å betale hele balansen eller betale mer enn det minimum som kreves hver måned.
  • Hvor lenge har du hatt kortet?. Du har holdt kortet i et år eller to før du ber om kursendringen.
  • Ikke merk "subprime"."Kredittkortet markedsføres ikke bare til forbrukere med dårlig kreditt.

Hvorfor bør du ikke alltid be om å senke prisen

Mens tanken om å ha en lavere interesse lyder fristende, kan det ikke alltid være den beste strategien. Hvis kreditthistorikken din ikke har en fortid, kan det være best å holde seg stille. Når du ringer og spørre om en lavere rente, kan det føre til at kredittkortselskapet gjør en kontoanmeldelse. Det kan føre til at motsatt effekt er ønsket. Kortselskapet kan få tak i renten din eller til og med kutte grensen. Hvis du er hardt presset for å redusere hastigheten, vil det være en god ide å ha et backup-kort som du kan overføre balansen til i tilfelle planen går tilbake.

Tim Chen fra NerdWallet legger til, "Hvis kundeservice ikke godtar å senke APR, truer du alltid med å kansellere kortet. Du trenger ikke å gå gjennom med avbestillingen, fordi du blir overført til en kundeservicenavdeling som har større breddegrad for å gi deg innrømmelser. "

Du kan være bedre å ta ut et bedre kredittkort fra samme utsteder og deretter be om å konsolidere balansen din på det laveste priskortet.

Loven av gjennomsnitt

For å kunne forhandle med kredittkortselskapet, må du være forberedt. Vet hva din nåværende rentesats er og sørg for at det ikke er en kampanjesats som utløper innen et par måneder. Undersøk også hvilke andre banker og kredittkortselskaper som lader sine kunder. Ifølge Federal Reserve er gjennomsnittlig rente på eksisterende kredittkortbalanser ca 13,5%.

Etter at du har gjort din forskning og du har konkludert med at renten din er altfor høy, er det på tide å hente telefonen. Når du først tar kontakt med kundeservicen, må du være sikker på at du er fin, men selvsikker. Det er ikke noe sted å wishy washy her. Hvis du møtes med avvisning, ikke gi opp ennå. Det er alltid en leder å snakke med. Be om dem og fortsett å be om saken din. Ha alle dine fakta klar: hva du kan få på konkurrenten. Tall lyver ikke og de kan ikke teste det. Nevn at du skal til konkurransen med mindre de forplikter seg. Hvis de streger seg, er det på tide å lage en bryter.

Huske: Jo bedre betalingsoppgjøret med kortutstederen og jo høyere kredittpoengsum, desto bedre er forhandlingsposisjonen din.

Gjør leksene dine

Ett siste ord med råd: Vær forsiktig med å bli altfor ivrig etter ditt søk etter lavest priskort. Ved å søke om flere nye flyselskapsbelønningskort samtidig (tre eller flere henvendelser om en måned) kan det føre til at kredittpoengene senkes.

Nylig på bloggen hadde vi et gjestepost og intervju med Tim Chen fra NerdWallet. Hans nettsted gir en utmerket ressurs for forbrukere som leter etter kredittkort for å dekke deres behov, inkludert de beste balanseoverføringskortene. Tim anbefaler også, "" Be alltid om å utvide din innledende APR-periode. Noen av våre brukere har fått innledende APR tilbyr gjentatte 2-3 ganger på rad. "

Skrive Inn Din Kommentar