Eiendom

Kjøper et hus mens det er uansvarlig?

Kjøper et hus mens det er uansvarlig?

Hele tiden har planen vært denne:

  1. Få ut av kredittkort gjeld
  2. Betal av studentlånene mine
  3. Betal av bilen min
  4. Begynn å lagre for en forskuddsbetaling på et hus

Men så skjedde det noen ting å få meg til å skifte meg. Den første var slutten på et forhold. Ikke lenger var jeg "venter på å se" hvor ting gikk med en kjæreste utenfor byen. Jeg kunne ta mine egne beslutninger, og jeg visste at jeg ville bli i Portland på lang sikt, om ikke på ubestemt tid.

Den andre tingen var et notat fra pappa som sa, i hovedsak, hei, vi kan hjelpe deg med en nedbetaling på noe hvis du vil kjøpe nå mens prisene er så lave. Så jeg reevaluated, snakket med en realtor, ble forhåndsgodkjent for et lån og begynte å lete.

Nå, etter å ha sett alle alternativene i min prisklasse og kommer unna, føler jeg meg veldig skuffet, har jeg funnet noe jeg liker. Det er en leilighet med et lavt HOA, veldig fint kjøkken og alt nytt alt.

Det er i min prisklasse, som er et toords uttrykk for noen vilkårlig matte at noen andre gjorde, bestemmer hva jeg hadde råd til.

På den ene siden

Priser har aldri vært lavere. Jeg har lest hjemmetipsene for å spare deg tusenvis. Ifølge alle som jobber i fast eiendom, er det nå på tide å kjøpe. (Ifølge alle som jobber i fast eiendom,når som helst er klokken til å kjøpe!). Jeg må leve et sted, ikke sant? Og siden jeg betaler leie akkurat nå som hjelper noen andre i deres boliglånsbetalinger, virker det som om ting å gjøre.

Min søsters søster flytter til Portland i juni, og betaler meg leie i et år. Vi har diskutert dette - hun vil signere en leieavtale og alt!

Jeg har råd til det månedlige boliglånet + forsikring + skatter + HOA selv uten min søsters hjelp, så det vil få meg raskere å få hennes leiebetaling.

Jeg kunne leie det andre soverommet ut på AirBnB når søsteren min beveger seg, og få tilbake noen av pengene på den måten.

På den andre siden

Jeg har vært så head-down fokusert på å komme seg ut av gjeld at hele prosessen er skummel. Jeg mener, jeg har mindre enn syv tusen dollar til jeg er helt og fullt ut av gjeld en gang for alle. Jeg har kartlagt min fremgang hver måned - heck, jeg begynte å skrive Frugal Portland for å få meg motivert for å komme seg ut av gjeld!

Å komme ut av gjeld er ikke et mål

Jeg tror at "gang for alle" mentaliteten er hva som holder meg tilbake. Hvis jeg er ærlig med meg selv, vet jeg at jeg ikke skal leie for alltid.

Problemet er at jeg har "få ut av gjeld" som målstreke - og det er alt annet enn. Å betale ned gjeld er helt riktig å gjøre, men det er ikke slutten på løpet. Alle som leser denne bloggen, vet at det å komme seg ut av gjeld er bare trinn ett (noen kan argumentere for null!) Mot økonomisk suksess.

Den skummeste delen

Å kjøpe et hus (eller til og med leiligheten!) Er definitivt en av de største økonomiske beslutningene i en persons liv. Kombiner det med å låne mye penger fra foreldrene dine og ønsker å tilbakebetale sin generøsitet innen kortest tid, sammen med veldig reelle antagelser om forventet inntekt, og den registrerer seg i mange år med gjeld.

Alt som sa, jeg tror jeg er klar.

Tror du at jeg skal vente til jeg har betalt den siste $ 7K? Er jeg uansvarlig for selv å se nå? Eller kan jeg gå videre, så lenge jeg er klar over hva dette betyr?

Skrive Inn Din Kommentar