Banker

Kjøpe et hjem når du har studielån

Kjøpe et hjem når du har studielån

Kjøpe et hjem - spesielt hvis det er ditt første hjem - kan være skremmende. Det kan føles enda mer så hvis du har studielån.

Hvordan vil de påvirke din erfaring? Vi har noen svar på dine spørsmål og noen anbefalinger. Dette kan gjøre å kjøpe et hus med studielån mindre skremmende.

Høres enkelt, men du vil bli overrasket over hvor mange mennesker ikke vet nøyaktig hvor mye de skylder og til hvem. De vet ikke hva deres betalingsplanalternativer er. Du kan være en av disse menneskene. Å være klar til å kjøpe et hjem er en perfekt unnskyldning for å få lånesituasjonen sammen. Dette kan være en avgjørende faktor i din evne til å kjøpe en eiendom.

Vi antar at du er her fordi du trenger et boliglån. Hvis du kan betale alle kontanter for ditt nye hjem, gratulerer med din lykke! Ditt hjem kjøpsprosessen er mye enklere. Men for de fleste som kjøper et hjem, er et boliglån nødvendig, så du trenger en utlåner. Dette kan være noen fra en lokal låneansvarlig i byen til et online kredittforetak lokalisert hvor som helst i verden. Det er en god ide å dyrke flere potensielle långivere og finne den som fungerer godt med deg.

Når skal du snakke med utlåner? Med en gang. Du kan kontakte en utlåner før du snakker til en eiendomsmegler. Faktisk anbefaler vi det. På den måten kan du få et nøyaktig bilde av prisklassen din og ikke kaste bort tid på å se på - eller bli festet til - boliger du ikke kunne ha råd til.

Din utlåner kan gi deg beskjed om hvilke skritt du må ta for å kunne sikre et boliglån med firmaet. De bør i det minste snakke med deg om hvor høy kredittpoengene dine skal være, levedyktige nedbetalingsbeløp og din gjeldsinntekt (DTI) -forhold.

Din inntektsgrad er prosentandelen av din brutto månedlige inntekt som går til å tilbakebetale gjeld. Du kan ikke ha gjeldsbetaling ta opp mer enn 43% av inntekten din for de fleste långivere for å gi deg et boliglån. Selv om du er i stand til å foreta studielånet ditt hver måned, hvis DTI-forholdet ditt anses for høyt, er du ute av drift. Vær ærlig med din utlåner om hva du vil ha råd til og still spørsmål for å sikre at du ikke kommer inn i noe du ikke klarer å håndtere.

Lånet utlåner kan til og med forhåndskvalifisere eller forhåndsgodkjenne deg, der de ser på økonomien din og forteller deg mye om at de sannsynligvis vil låne til deg. Mens disse er ikke garantier for å få et boliglån til et bestemt hus - eller garanterer at du faktisk har råd til det beløpet de godkjenner deg for - en forhåndskvalifikasjon eller forhåndsgodkjenning er et praktisk verktøy å ha når du legger et tilbud på et hus. Selgere vil vite at du er en seriøs kjøper som allerede har blitt screenet litt.

Din utlåner kan også introdusere deg til føderale eller statslige programmer som tilbyr spesialiserte boliglån med lavere nedbetalinger, tilskudd til nedbetalinger eller på andre måter du kan spare penger på. For eksempel krever FHA og VA lån en mindre eller ingen forskuddsbetaling.

Vi anbefaler å shoppe for en boliglåner ved hjelp av en tjeneste som LendingTree. Det tar noen minutter, og du kan se tilbud fra flere långivere om noen sekunder. Sjekk ut LendingTree her.

Sjekk ut noen andre topplångivere her:

Komme på en inntektsført tilbakebetaling plan for dine føderale studielån kan bidra til å redusere inntektsforholdet ditt. Fokus på "mai". Årsaken er at långivere som følger Fannie Mae-retningslinjer for garantistyring (det vil si de fleste långivere) må bruke betalingsbeløpet som vises på kredittrapporten din. Fangsten er at din IDR-betaling kanskje ikke kommer opp på kredittrapporten din. (Se vårt innlegg på kredittrapporter, IBR og boliglån for et visuelt eksempel.)

For å forstå det bedre, si at den månedlige betalingen din på standardavdragsplanen er $ 500 i måneden, men du har ikke råd til det slik at du registrerer deg i en IDR som bringer betalinger ned til $ 100 i måneden. Hvis den $ 100 betalingen dukker opp på kredittrapporten din, vil utlåner bruke det til å beregne ditt DTI-forhold. Du er god å gå! Men hvis den $ 500 dukker opp på kreditt rapporten, vil de bruke det - selv om dette nummeret ikke er det du virkelig betaler.

Hvis det ikke vises noen beløp på kredittrapporten din, må de beregne beløpet som 1% av den resterende lånebalansen. Eller de kan beregne et betalingsbeløp som, hvis betalt over en periode på 20 til 25 år, vil resultere i full tilbakebetaling. Dette kan være mye høyere enn din IDR-betaling.

Hvis IDR-betalingen din er null, kan utlåner imidlertid ikke bruke den til å formulere inntektenes inntekter og de andre alternativene vil bli utnyttet.

Så, hvis du er på en IDR-plan, og det vises på kredittrapporten din, er det sannsynligvis bra for deg. Dette kan dramatisk redusere gjeldsendringen av gjeldsinntektsligningen, opping sjansene dine for å sikre et boliglån. Faktisk kan dette være den faktoren som gjør eller ødelegger din evne til å kjøpe et hjem.

Ditt tilbud på et sted ble akseptert? Spennende, ja, men reisen med å kjøpe et hjem er langt fra over. Din utlåner må fortsatt gi deg lånet. Selv om du er forhåndsgodkjent, må utlåner nå gjennomgå full forsikringsprosess for å verifisere deg som en virkelig kvalifisert låner. T

hans prosess kan avdekke faktorer som ikke tidligere var tydelige. Med hell og din egen sannferdige rapportering, vil du ikke komme inn i noen dårlige overraskelser. Men noen ganger slår folk opp sine egne sjanser, kanskje uvitende. Hvordan? Ved å gjøre økonomiske endringer før lånet er sikret.

En god utlåner og en god eiendomsmegler vil fortelle deg gjentatte ganger: ingen store kjøp mens du er i escrow. Ikke kjøp en ny bil eller en ny båt. Ikke finansier det nye settet med møbler du har øye på for ditt nye hus. Ikke engang kjøpe en ny TV.

Når det gjelder studielån, endrer du ikke dem heller. Fortsett å betale som du var før. Ikke refinansier hvis du har private lån. Ikke konsolider noen av lånene dine, endre betalingsplanen din på dine føderale lån, eller fjern eventuelle medundertegnere på noe lån.

Hvorfor ikke? Disse kan utløse din utlåner til å beregne din gjeldsinntekter og ikke finansiere lånet ditt. Avhengig av hvor du er i escrow-prosessen, kan du bli tvunget til å avbryte kontrakten din og miste innskuddet ditt - en skjebne vi alle ønsker å unngå.

Du klarte det! Lånedokumenter er signert, kontrakten er stengt, og du har nøklene til ditt nye hjem. Det er en god følelse, men nå begynner du på et liv som både et hus og en studentlånsgjeld. Så hva nå?

Enten du har en IDR, en standardbetalingsplan eller en annen form for tilbakebetaling, hvis du er glad og stabil med den planen, kan du bare fortsette å betale lånet ditt som normalt.

Hvis du er på IDR-betaling, og fortsett å trenge det, må du sørge for at du sender inn årlig revurdering av inntekten din. Hvis du ikke sender inn inntektene dine, går du tilbake til Standardbetalingsplanen, som vil øke de månedlige kostnadene dine, og kan kompromittere din evne til å betale boliglånet ditt.

Etter seks måneder med å eie ditt hjem, gir Fannie Mae også retningslinjer for långivere slik at du kan bruke boliglånet ditt til å betale studielån. Alternativet er en refinansiering for studielån. I likhet med en vanlig utbetaling av refi, hvis hjemmet ditt har økt i verdi og du oppfyller deres krav, kan du refinansiere ditt boliglån for et større lån. Du kan velge en ny utlåner eller den samme, hvis det er mulig. Utlåner tar forskjellen mellom dette nye lånet og ditt nåværende lån, forvandler det til kontanter, og retter det direkte på studentlån.

Du bør bare refinansiere ditt hjem hvis du er sikker på at det er en økonomisk forsvarlig beslutning.

Å kjøpe et hjem med studielån er ikke alltid lett. Faktisk kan din evne til å skaffe boliglån være avhengig av dine lån, noe som resulterer i litt skuffelse hvis lånene ikke er i god form. Men du har ingen sjanse til å få det boliglånet hvis du ikke vurderer studielånbildet ditt og sørg for at du tar alle nødvendige tiltak for å lykkes. Noen ganger vil det ikke fungere, men å ha kunnskapen om å komme seg er det avgjørende første trinnet i reisen til hjemmet eierskap.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

For å gjenta, her er noen ting som kan hjelpe med hjemmekjøpsprosessen hvis du har studielån:

1. Registrering i en IDR-plan kan hoppe starte hjemmet ditt ved å redusere dine månedlige utgifter.

2. Se på føderale eller statlige programmer som hjelper hjemmekjøpere spare penger.

3. Snakk med studielånet ditt eller låner. Se om du kan be om at din servicer rapporterer din sanne IDR-betaling til kredittagenturene. Det gjør aldri vondt å spørre, og hvis du ikke gjør det, vil svaret alltid være nei.

4. Få en andre eller tredje mening. Snakk med flere långivere for å se om de vil jobbe med deg. Hvert boligforetak gjør ting litt annerledes. Alle har visse lover og forskrifter de må følge, men de er fleksible på andre områder. Igjen, hvis du ikke spør, vil svaret alltid være nei.

Hvis ingenting virker, forsink ditt hjemmål et par år ettersom du får studielån og annen gjeld i orden. Denne gangen kan brukes til å banke bort penger for nedbetalingen din, søke en høyere betalende jobb, eller redusere andre typer gjeld som kan holde deg tilbake.

Er du ute etter å kjøpe et hjem til tross for å ha studielånsgjeld?

Skrive Inn Din Kommentar