Investere

Skal du kjøpe gull og sølv aksjer akkurat nå?

Skal du kjøpe gull og sølv aksjer akkurat nå?

Selv om de børsnoterte fondene for gull (SPDR Gold Trust, NYSE: GLD) og sølv (iShares Silver Trust, NYSE: SLV) har vært nede for året, er fremtiden bullish for edelt metallsektoren.

På grunn av den amerikanske regjeringens avstengning i Washington, DC, sammen med gjeldstakproblemet, har amerikanske dollar gått ned i verdi. Skulle det fortsette, noe som lett kan skje når investorer mister tilliten til USAs regjering, vil flere sannsynligvis kjøpe gull og sølv som "safe haven-eiendeler." Hvis USA standardiserer sin gjeld, øker det sannsynligvis sannsynligheten for at det gule metallet og det skinnende metallet vil stige i verdi.

Faktorer Driving Gull og Sølv Lagre

Å legge enda mer til potensialet av gull og sølv som øker i verdi, er høyere vekst som vender tilbake til den kinesiske økonomien. I en kolonne i Forbes magasin, Lee Kuan Yew, tidligere statsminister i Singapore, spådde at innen 2020 vil bruttonasjonalproduktet fra Kina nå det nivået for det for USA. Basert på en rekke faktorer, bør den øke mer enn den amerikanske økonomien fra det tidspunktet, forutslo han.

Som Kina er nest største forbruker av gull i verden, vil det være veldig bullish for edelt metallsektoren.

Spesielt øker vil være de selskapene med eiendeler i Asia som lett kan betjene den kinesiske etterspørselen. BHP Billiton (NYSE: BBL) er verdens største råvareselskap som er basert i Australia. Wishbone Gold PLC (PINK: WISHY) er et britisk selskap med attraktive bedrifter i Queensland-området i Australia. Opp over 11% for kvartalet ble BHP Billiton oppgradert av AlphaValue i forrige måned. Beaufort Securities utstedte en anbefaling for Wishbone Gold PLC i forrige måned også.

BHP Billiton og Wishbone Gold PLC demonstrerer hva gull- og sølvbransjen har å tilby fra fremtredende blue-chip og lovende småkapitalforetak. Med en markedsverdi på rundt 175 milliarder dollar, tilbyr BHP Billiton noe for alle, uansett hvilken investeringsstil: vekst, verdi eller inntekt.

BHP Billiton er en sterk investering

For vekst investorer, analytikere prosjektet en positiv resultat per aksje trend for BHP Billiton i løpet av de neste fem årene. Mye av det har åpenbart å gjøre med veksten i Kina. Verdi investorer bør bli lokket av fallende pris-til-fortjeneste ratio.

Mens gjennomsnittlig pris-til-fortjenestemengde for et medlem av Standard & Poor's 500 Index er 19, er det forventede vederlagsforhold for BHP Billiton å være 14,59. I dag er gjennomsnittlig utbyttesats for et medlem av Standard & Poor's 500 Index ca 2% - BHP Billiton har et utbytte på 3,59%.

Wishbone Gold PLC er en stor vekstspill

Wishbone Gold PLC tilbyr et rent vekstspill i edelt metallsektoren.

Som et lite-cap selskap, gir det et mye større potensial for aksjekursen å sveve enn BHP Billiton. I fjor utgav selskapet en positiv letingsrapport for sitt White Mountain-prosjekt. Om det, uttalte lederen til Wishbone Gold PLC, Richard Poulden, at "ved å velge prosjekter som ligger nær tidligere oppgaver eller funn, er vi i stand til å forfine våre arbeidsprogrammer fra begynnelsen, noe som igjen bidrar til å redusere kostnadene og risikoen forbundet med med leting. Resultatene av vårt nyeste arbeid er svært oppmuntrende og vil danne grunnlaget for oppfølging av leting på lisensen med sikte på å legge til vår voksende oversikt over potensielle kunder. "

Vurder gull og sølv ETFer

SPDR Gold Trust og iShares Silver Trust er kjøretøy for å dra nytte av den samlede prisveksten på det gult metall og det glatte metallet. Som børsnoterte fond har de en stor markedsverdi og tungt gjennomsnittlig volum - om lag 40 milliarder dollar med en volum på rundt 9,2 millioner aksjer daglig for GLD, med en markedsverdi på nesten $ 8 milliarder for SLV med gjennomsnittlig antall aksjer som handles mellom åpning og lukking klokkene på mer enn 10 millioner.

Fra fremtredende blå-chips som BHP Billiton til lovende småkapital selskaper som Wishbone Gold PLC, sammen med to av de mest aktive børsnoterte fondene, er det noe for alle i gull og sølv til profitt hvis prisene skal stige.

Med frykt for en amerikansk kredittstandardstrøm, vurderer du å investere i gull og sølv?

Skrive Inn Din Kommentar