Investere

15 Business Lessons From Warren Buffet

15 Business Lessons From Warren Buffet

Det er mennesker i verden som er best kjent for å være kjent for å være kjent.

Tenk Kim Kardashian og Paris Hilton.

Warren Buffett er ikke i denne mengden (tusen takk!).

Han er allment ansett som den mest vellykkede investoren til enhver tid. Han er en av de aller rikeste menneskene i verden - ofte den rikeste, avhengig av aksjemarkedsverdier.

Han har kommet til hvor han er ved å være en strålende og innsiktsfull investor.

Som jeg var han ikke født i penger, og han signerte ikke en fett kontrakt for en bok, en film, et TV-program eller en plateavtale. (Merk: Jeg signerte en kontrakt for min bokavtale, men jeg forsikrer at det ikke var fett. Langt fra det. Haha ...)

Han gjorde det på den gammeldags måten, som i dagens verden virker nesten radikal.

Faktisk er det ikke noe fancy eller uvanlig i det hele tatt om Warren Buffett - annet enn hans fenomenale suksess.

Det, og hans overveldende sunn fornuft, er grunnen til at så mange mennesker studerer sitt liv og følger hans leksjoner. Og det er derfor du bør.

Selv om han kom fra ydmyk begynnelse, er Buffett i dag styreformann, administrerende direktør, og den største aksjonæren i det multinasjonale konglomeratholdingsselskapet Berkshire Hathaway.

Hans råd og uttalelser har blitt legendariske, tjente ham kallenavnet "Oracle of Omaha. "

Hva er noen av leksjonene vi kan lære av dette "orakelet"?

1. Ikke miste penger

"Regel nr. 1: Aldri tape penger. Regel nr. 2: Glem aldri regel nr. 1. "- Warren Buffet

Hva gjør det umulig å si at du er aldri kommer til å tape penger, er at det ville bety at du aldri ville ta de beregnede risikoene som er nødvendige for å tjene penger i utgangspunktet. Men det er hele poenget å ta beregnet risiko.

Buffett tar ikke villige sjanser. Han har spesifikke kriterier i forhold til enhver bedrift han vil investere i, og denne metoden hindrer ham i å gå inn i blinde spekulasjoner.

Hvis du bruker aldri miste penger mantra som grunnleggende strategi, vil det ha en positiv effekt på alt du vil gjøre, om det har å gjøre med en bedrift eller med å investere. Mange av leksjonene som følger vil skisse nøyaktig hvordan Buffett unngår å miste penger i utgangspunktet.

2. Kjøp Bedrifter - Ikke Aksjer

"Jeg forsøker aldri å tjene penger på aksjemarkedet. Jeg kjøper på forutsetningen om at de kunne lukke markedet neste dag og ikke åpne den i fem år. "- Warren Buffet

Til tross for at den kanskje mest vellykkede investoren i aksjemarkedshistorien, har Warren Buffett aldri satset på aksjer, i det minste ikke den måten de fleste investorer og selv fondforvaltere gjør.

Buffett ser ikke på ytelsen til en gitt aksje, men på ytelsen til den underliggende virksomheten. Dette er kritisk, fordi en sterk underliggende virksomhet betyr at en investering nesten alltid vil lønne seg, i hvert fall før eller senere.

Årsaken til at de fleste investorer ikke følger Buffetts råd i denne forbindelse er fordi det krever mye mer arbeid. Du må faktisk undersøke de enkelte selskapene, og ha en god forståelse for sin virksomhet og hvor godt de går mot konkurransen. Markedsfølelse av selskapets aksje har lite å gjøre med det.

3. Vær i spillet for lang tid

"Noen sitter i skyggen i dag fordi noen plantet et tre for lenge siden." - Warren Buffet

Når du ser på selskapene som Buffett enten eier individuelt, eller gjennom Berkshire Hathaway, er de alle langsiktige investeringer. Buffett vil kjøpe aksjer og holde fast på dem - ikke i mange år - men i flere tiår. Så lenge virksomheten er sterk, vil investeringen lønne seg. Buffetts track record, og størrelsen på hans porteføljer, er testamente til suksessen til denne strategien.

4. Du er uansett ansvarlig for din suksess eller fiasko

Det er mange flere mennesker i finansmarkedene, da er det forståelse for disse markedene. Av denne grunn holder folk sine investeringer gjennom verdipapirfond, eller betaler for tjenester fra investeringsrådgivere. Buffett hevder at det ikke er noen erstatning for å bli involvert i investeringene dine.

Om investeringene lykkes eller mislykkes, vil være helt på skuldrene dine, og ikke på dine investeringsrådgivere. Han opprettholder en policy for å lære alt om en investering og ta fullstendig ansvar for hvordan du går om å administrere den. I tillegg til å være en solid strategi, er dette også den eneste måten en nybegynner investor lærer å være ekspert på.

5. Hold tett kontroll over dine levekostnader

Hvis du ser på de mest vellykkede menneskene i nesten alle forsøk, vil du vanligvis se at de er mennesker som leve livet. Det vil si at de lever en livsstil som er i samsvar med deres suksessnivå. Dette fører ofte til mer enn litt livsstilinflation, noe som bidrar til å forklare hvordan så mange super vellykkede mennesker havner i konkurs, og til slutt, til og med det fattige huset.

Warren Buffett har gjort en fremragende jobb med å holde hans ego i sjakk når det gjelder hans livsstil. Det kan til og med sies at han bruker samme verdi prinsipper for investeringer som han gjør i å styre sin egen personlige økonomi. For eksempel, Buffett lever fortsatt i samme fem-roms stucco hus kjøpes i Omaha Nebraska i 1957 for $ 31.500.

Det er sikkert et fint nok hus, men det kommer ikke nær palassene at folk som ikke er så nær som rike som Buffett har en tendens til å leve i. Det er en sterk melding i det arrangementet.

6. Invester i kvalitet

En av Buffetts mest kjente investeringsstrategier er å investere i kvalitet. Dette betyr at han investerer i selskaper som har kjente, velrenommerte produkter som gir verdier til forbrukerne og økonomien. De selskapene han veksler penger på, er vanligvis husstandsnavn, det vil si at de har både sterk markedspenetrasjon og merkevarekjenning.

Mange mindre vellykkede investorer er trukket til bedrifter og næringer som de vet lite eller ingenting om. De antar at jo mindre de vet, desto mer sannsynlig er det at investeringen vil bli en suksess, som om det vil lykkes basert på noe uforklarlig mysterium. Kvalitet - ikke mystisk - gjør et selskap til en langsiktig vinnende investering.

7. Kjøp verdi

Vi kan tenke på å kjøpe verdi som kjøpskvalitet - når den går i salg. Dette er en del av Buffet's Never-lose-money strategi. For å si det enkelt, Buffett betaler aldri full pris for noe, inkludert investeringer som fyller sine porteføljer.

Han gjør dette ved å kjøpe selskaper som selger til en rabatt til sin reelle verdi. Denne strategien er mer referert til som verdi investere, som er praksis for å kjøpe aksjer i selskaper som er undervurdert i forhold til andre selskaper i sin bransje, så vel som til det generelle markedet.

Buffet har dette til en vitenskap. Han ser på grunnlaget for et selskap - det er inntjening, inntekt, pris-inntjeningsgrad, avkastning på egenkapital og utbytte, blant annet beregninger - så sammenligner han dem med de samme beregningene i konkurrerende selskaper. Hvis selskapet er generelt sterkt i forhold til konkurransen, men aksjekursen ligger godt under dem, blir det en investeringskandidat.

8. Unngå Fads

En ting som er umiddelbart opplagt om Buffett, er at du aldri vil se ham løpe med flokken. Det betyr ingen "Nifty Fifty" -beholdninger, ingen varm bestand av året-investeringene - og ingenting som til og med hevder å være trendy.

Som et eksempel har Buffett offentliggjort at han unngår å kjøpe aksjer i nye sosiale medier, som Facebook og Google, og citerer vanskeligheten ved å bestemme verdien og hvordan de vil gå i fremtiden.

Vi kan også satse på at deltakelse i fads ville komme i veien for å investere i kvalitet og verdi på lang sikt. Hvis det er en ting Buffett er, er det konsistent.

9. Kjøp når "blodet kjører på gata"

"Vi prøver rett og slett å være redd når andre er grådige og å være grådige bare når andre er redd." - Warren Buffet

Jeg sa bare at du aldri vil se Warren Buffett løpe med flokken, og dette er et av de beste eksemplene. Hans investeringsfilosofi er enkel - kjøp når alle andre selger (være grådige), og selg når alle andre kjøper (vær redd). Dette stemmer overens med Wall Street-ordene (det er få investorer som følger) publikum er vanligvis feil.

Denne strategien er veldig konsekvent med Buffets strategi for å kjøpe verdi. Hvis du kjøper når alle andre selger, vil du kunne få posisjoner i sterke selskaper for mye mindre enn du ville betale når markedet kjører sterkt og alle kjøper.

10. Selg dine tapende posisjoner i sterke markeder

På samme måte, hvis du venter på å selge dine tapende posisjoner til markedet er spesielt sterkt, vil du minimere tapene dine. I noen tilfeller kan du til og med gjenopprette en fortjeneste.

De fleste investorer har store problemer med å mestre dette konseptet. Når aksjen begynner å øke, har de en tendens til å holde fast på det under antagelsen om at det vil fortsette å gjøre det. Men i Buffets World er en tapende posisjon en tapende posisjon, uansett hvor aksjekursen er.

11. Risiko er en del av spillet - bli vant til det

"Risiko kommer fra å ikke vite hva du gjør" - Warren Buffet

Buffeter måte å rikdom er faktisk en veldig risikabel en av konvensjonelle standarder. Han investerer ikke tungt i sikre eiendeler som obligasjoner og statsobligasjoner. Han investerer hovedsakelig i aksjer. Men aksjer er ikke nesten like risikable som folk pleier å tenke - så lenge du vet hva du gjør. Og Buffet gjør det klart.

Buffet er i stand til å eliminere det meste av risikoen forbundet med aksjer, ved å kjøpe dem billig nok til at spekulasjonen - og høye priser - er helt presset ut. De fleste stillingene som Buffet tar, har ingen steder å gå, men oppe. Det er resultatet av å kjøpe etter at alle andre har utsolgt sine stillinger.

I Buffets verden vil du kjøpe tungt etter et markedskrasj, og holde pulveret tørt når et oksemarked har eksistert i noen år.

12. Betal nær oppmerksomhet til ledelsen

"Når en ledelse med et rykte om glans takler en bedrift med et rykte for dårlig økonomi, er det omdømmet til virksomheten som forblir intakt." - Warren Buffet

Mens mange investeringsanalytikere har en tendens til å fokusere på selskapets tall, markedsposisjon, spesifikke eiendeler og til og med offentlige følelser, ser Buffett nærmere på ledelsen. Hver enkelt av de konkrete beregningene kan forandres i fremtiden, noe som svekker et selskap betydelig. Men kaliber av ledelsen representerer fremtiden for virksomheten. Med de riktige menneskene ved roret vil virksomheten vokse og trives, uansett hvilke utfordringer den kan møte.

13. Stick med det du vet

Akkurat som Buffett unngår fads, har han også en tendens til å holde fast i det han vet når det gjelder å ta investeringsbeslutninger. I Buffett verden har du ingen virksomhet å sette penger på selskaper og bransjer som du ikke vet noe om. Buffett milliarder kom fra det faktum at han investerte i virksomheter som han visste godt.

De virksomheter som han kjøper inn, har også en tendens til å være mer grunnleggende i konseptet. Som vi så i et tidligere bestemt eksempel, unngår Buffett å kjøpe seg til sosiale medier, siden de er nesten nye forretningskonsepter og ikke lett målbare. Han favoriserer lett å forstå konsepter som Coca-Cola og forsikring.

14. Hold det enkelt

"Derivater er økonomiske masseødeleggelsesvåpen. "- Warren Buffet

Det er et lite antall investorer på Wall Street som tjener mye penger i eksotiske investeringer, som derivater. Buffett unngår alle slike investeringsordninger, og foretrekker å beholde sine investeringer grunnleggende. Den kommer igjen til konseptet om å investere i hva det er som du vet og forstår.

15. Hold en lav profil

Akkurat som Warren Buffett livsstil er utrolig enkelt vurderer hans statur i verden, gjør han også sitt beste for å unngå søkelyset.

Visst, han er regelmessig i å gi en mening om økonomisk og offentlig politikk, men han unngår den opprørende oppførselen som har blitt symptomatisk for den ultra-vellykkede. Men den suksessen han har er bestemt av suksessen til sin virksomhet, i stedet for på hans deltakelse i out-of-the-box-aktiviteter, eller betennende offentlige kommentarer, designet for det meste å trekke oppmerksomhet.

Vi kan sannsynligvis gjette at denne lavprofileksistensen gjør det lettere å fokusere på Buffetts virksomhet for hånden. Når alt kommer til alt, hvis du kjører rundt og spiller deltakende kommentarer, trenger du ikke å bruke mye tid på bakvaktstrategier for å dekke sporene dine.

Selv om du ikke er interessert i å investere, kan du ta alle disse leksjonene fra Warren Buffetts liv og bruke dem på ditt liv og virksomhet, og med positive resultater.

Skrive Inn Din Kommentar