Virksomhet

Blog Plagiarism - Hva skal jeg gjøre når noen stjeler innholdet ditt

Blog Plagiarism - Hva skal jeg gjøre når noen stjeler innholdet ditt

Ugggh ... .Jeg har hatt å håndtere en av de mest egregious lovbruddene man kan gjøre i publiseringsverdenen - plagierende innhold. I løpet av den siste uken har jeg hatt to separate nettsteder som stjeler og legger inn innholdet mitt og kaller det sine egne. Og det ser ut til å være spredt viralt rundt blogosfæren. I forrige uke måtte Pat Flynn av Smart Passive Income bekjempe denne kampen, og denne uken måtte en god partner hos Invest It Wisely håndtere det samme!

Så, hva kan du som nettstedseier gjøre for å beskytte innholdet ditt? Det er faktisk ganske mye, og loven er på nettstedet ditt. Videre vil de fleste web-vertene ikke risikere å bli saksøkt, og så vil de også ta feil på din side.

Vet at innholdet ditt blir stjålet

For å starte må du vite om innholdet ditt blir stjålet. Den vanligste måten innholdet blir stjålet er via RSS-feeder. De fleste nettsteder har dem, og de er fordelaktige fordi mange dedikerte lesere liker å bare lese innholdet i en leser, og egentlig ikke kommer til nettstedet ditt. Imidlertid vil tyver bare ta RSS-feed og kaste den på deres nettside (og de vil vanligvis endre de tilknyttede linkene for å dra nytte av seg selv).

Du kan beskytte deg mot dette ved å inkludere en RSS-footer nederst i feedet ditt. Dette gir deg mulighet til å legge til en linje nederst i hvert innlegg i din feed. Hvis du inkluderer en lenke tilbake til innlegget ditt, og noen publiserer den linken, vil WordPress varsle deg via Pingbacks. Du kan deretter følge trackbacken og se hva personen knyttet til deg (kan være bra eller dårlig). Det er en flott gratis WordPress-plugin for dette, og det kalles bare "RSS Footer". Veldig lett å bruke, og jeg anbefaler det.

Den andre måten å se om innholdet ditt blir brukt, eller om du blir nevnt online, er å bruke Google Alerts. Dette er en kul funksjon som tilbys av Google, som lar deg velge linjer med tekst, og Google sender deg en e-post med alt innholdet som er opprettet ved hjelp av den teksten. For eksempel har jeg et varslingsoppsett for "The College Investor". Hver gang dette uttrykket blir brukt på nettet, får jeg et varsel. Mange ganger er det andre bloggere som nevner innleggene mine, i så fall går jeg og takker dem! Men nå og da kan det være noe devious, i så fall tar jeg til handling.

Du kan også legge til en merkelig setning til slutten av hvert av innleggene dine. Jeg gjør det ikke for øyeblikket, men jeg kan si noe som "College Students Rock The Investing World!" Da var min Google Alert veldig spesifikk, og hvis det uttrykket dukket opp, er sjansen det ikke ville være bra .

Noen plagiariserte deg, hva nå?

Så, nå som du har oppdaget at noen har stjålet innholdet ditt, hva kan du gjøre? Vel, det er et bestemt sett med trinn som må tas for å få ditt plagierte innhold fjernet.

Først må du prøve å kontakte bloggen eieren. Dette kan være gjennom en kontakt meg form, så noe lignende. Tro det eller ei, mange eiere vil ta ned innholdet, og trodde ikke engang at det var galt. Så utdanne dem, og setter pris på at de følges umiddelbart.

Hvis de ikke svarer, kan du ikke finne et kontaktskjema, eller de svarer og forteller deg, så må du gå til vertsleverandøren. Den enkleste måten å finne denne informasjonen på er å gå til et nettsted som WhoIs.net. Ved å gjøre en Whois-søk, kan du finne IP-adressen og hostingleverandøren til det forstyrrende nettstedet. Jeg liker også SEO Quake Plugin for Firefox. Dette plugin gir all informasjon om WhoIs, men inkluderer også vertsleverandørkontakter for juridisk og misbruk, som du trenger for neste trinn.

Kontakt Hosting Provider

Så nå som du har grunnleggende informasjon, må du kontakte vertsleverandøren. Noen verter har spesifikke webskjemaer for å få all nødvendig informasjon, men de fleste gjør det ikke. I stedet må du sende en epost til "[email protected]" eller "[email protected]". SEO Quake vil gi deg denne informasjonen. I denne e-posten må du gi SEVEN spesifikke elementer:

 1. Din kontaktinformasjon, inkludert navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse
 2. Navn og beskrivelse av artikkelen som ble kopiert, samt spesifikk webadresse (ikke bare ditt domene)
 3. Den bestemte nettadressen til den kopierte artikkelen, så vel som domenet, og til og med IP
 4. En erklæring om at han har en god tro tro at bruken av materialet på den måten klaget over ikke er autorisert av opphavsrett eieren, dets agent eller loven (som vurderer det er din artikkel, dette er en no-brainer)
 5. En erklæring om at opplysningene i varselet er nøyaktige (Igjen, en nei brainer, men den tilfredsstiller advokatene)
 6. En erklæring om at du eller din agent er autorisert til å handle for opphavsrettinnehaveren (dette gjelder spesielt hvis du skal bruke en virtuell assistent eller en advokat til å gjøre dette regelmessig)
 7. Du signatur eller elektronisk signatur

Her er et godt eksempel på hvordan e-posten din skal se ut (bruk gjerne det!):

Hallo,

Jeg skriver deg for å rapportere om et DMCA-brudd. Et nettsted som er vert for deg, plagierer innhold fra nettstedet mitt, https://thecollegeinvestor.com. Jeg kan ikke finne en link for å kontakte nettstedseieren.

1. Identifikasjon av materialet du påstår at det er brudd på, med informasjon om beliggenheten, rimelig spesifikt slik at vi kan finne materialet Beskrivelse av brudd:

Plassering av overtredelse:

Din nettadresse eller webadresse:

Brudd på nettadresse eller webadresse:

2. Vennligst fyll ut følgende erklæring:

Jeg _______________________________, ha en god tro på at den omstridte bruken ikke er autorisert av eieren, dets agent eller loven.

3. Vennligst fyll ut følgende erklæring:

Jeg _______________________________, sverger under straff av mein, at ovennevnte opplysninger i dette varselet er nøyaktige, og at jeg er eier eller er autorisert til å handle på eierens vegne.

4. Krenkelsesreporter eller autoriserte personer:

Navn:

Adresser:

Telefonnummer:

Epostadresse:

5. Den elektroniske / typede eller fysiske signaturen til eieren eller personen som er autorisert til å handle på eierens vegne.

Signer her

Skadesløsholdelse av verts- eller registrator

Jeg ______________________________________, samtykker i å forsvare, holde og holde verten eller registraren, dets datterselskaper og dets sponsorer, partnere, andre medarbeidere og de respektive styremedlemmer, offiserer og ansatte i hver ufarlig fra og mot alle krav, tap, skader, gjeld og kostnader (inkludert, uten begrensning, rimelige advokatsalærer og domstolskostnader).

Neste skritt

Så, nå som du har gått gjennom alt dette, hva skjer neste? Siden vertsleverandøren er vanligvis veldig risikofylt, blir nettstedet blokkert eller fjernet innen 24 til 48 timer etter mottak og godkjenning av e-posten din. På det tidspunkt vil vertsleverandøren også kontakte eieren av nettstedet ved hjelp av informasjonen de har på filen og la eieren vite at han nå har mulighet til å sende en motvarsel til vertsleverandøren.

Denne varsel må inneholde:

 1. Kontaktinformasjon
 2. Identifikasjon av den fjernede artikkelen, inkludert spesifikk webadresse
 3. En erklæring under straff av perjury at eieren har god tro på at materialet ble feilaktig tatt ned
 4. En erklæring som godkjenner jurisdiksjonen til eierens lokale amerikanske føderale distriktsdomstol, eller, hvis utenfor USA, til en amerikansk føderal domstole i enhver jurisdiksjon der vertsleverandøren er funnet.
 5. Eiers underskrift eller elektronisk signatur

Gitt det faktum at nettstedseieren må sverge under straff av perjury, vil de fleste nettstedseierne ikke bekjempe at nettstedet blir blokkert eller materiale fjernet. Men hvis eieren av nettstedet legger inn en gyldig motvarsel, må vertsleverandøren gi beskjed til deg, og da har du 14 virkedager til å sende inn en søksmål om brudd på brudd på opphavsretten, og varsle vertsleverandøren, eller materialet blir satt opp igjen.

Så hva kan vi gjøre?

Som et fellesskap bør vi alle være årvåken mot tyveri av materialer fra alle våre nettsteder. Hva påvirker en blogger i dag, kan enkelt påvirke hundrevis mer i morgen. Disse samvittighetsfulle individer er bare på utkikk etter en enkel buck på det harde arbeidet til andre individer. Hvis du oppdager plagiering av artikler, vennligst la nettstedseieren vite, slik at de kan gå gjennom de riktige kanalene for å få det fjernet!

Skrive Inn Din Kommentar