Annen

Fordeler ved å bruke din motsatte hånd - vokse hjerneceller mens du borer tennene dine

Fordeler ved å bruke din motsatte hånd - vokse hjerneceller mens du borer tennene dine


Etter hvert som jeg blir eldre, ser det ut til at jeg stadig får disse nagskader fra meg å gjøre mine galte Crossfit treningsøkter. (Du kan spørre kona, hun er lei av å høre meg klage).

Jeg har tweaked min skulder, venstre kne, høyre felle (øvre rygg), underarm og; sist, min høyre bicep.

Jeg hadde aldri skadet min bicep så mye før, og ble overrasket over hvor mye det påvirket min daglige aktiviteter.

Det påvirket dem så mye at jeg måtte stole på min venstre arm for å hente slakken.

Hendelsen hadde påminnet meg om noen show som jeg så på som diskuterte om hvor mye av en fordel det var å bruke din ikke dominerende hånd.

Du kan bli overrasket over at det er fordeler for deg når du bruker din motsatte hånd - Jeg vet jeg var.

Det føles vanskelig og du vil sannsynligvis ha mye mindre kontroll over hva den ikke-dominerende hånden kan gjøre, men når du bruker din motsatte hånd, vokser du hjernen din! Jeg brukte min skade som en sjanse til å vokse hjernen min til stadig mer.

Jeg gjorde et løfte om å begynne å bruke min venstre hånd for så mange oppgaver som tidligere alltid var gjort med min høyre side. Det var på tide å vokse hjernen min. Stol på meg. Jeg trenger all hjelp jeg kan få. 🙂

Dette er hjernen din

Den menneskelige hjerne er et organ som forbedrer gjennom mental stimulering. Hjernen tilpasser seg, vokser og rewires seg selv gjennom veksten av nye nevroner. Når folk blir eldre, er det vanlig at de opplever hukommelsestap og noen ganger deres gode motoriske ferdigheter - men med mindre mental tilbakegang er forårsaket av sykdom, er det mest aldersrelatert minne og mangel på hjernenøvelse. Hvis du ikke bruker hjernen din, mister den kunnskapen.

Dette er din hjerne venstrehåndet

Bruk av motsatt hånd vil styrke nevrale forbindelser i hjernen din, og til og med vokse nye. Det ligner på hvordan fysisk trening forbedrer kroppens funksjon og vokser muskler.

Prøv å bruke din ikke-dominerende hånd for å skrive. Bruk den til å styre datamaskinens mus eller fjernkontroll. Børst tennene med den andre hånden. Du vil sikkert merke det er mye vanskeligere å være presis med bevegelsene dine. Da jeg først begynte å pusse tennene med venstre hånd, var det vanskelig å faktisk flytte hånden min i stedet for hodet mitt.

La oss nå se hvordan jeg skriver med min venstre hånd ....

Ved å bruke venstre hånd, kan du minne om hvordan du følte deg når du først lærte å skrive navnet ditt, eller knytte skoene dine. Du vil nok føle deg vanskelig, men dette betyr bare at du lærer hjernen din en ny ferdighet.

Gjentatt ved å bruke din motsatte hånd, vil etter hvert bygge opp kunnskapen og evnen til å bruke den med bedre funksjon, selv om det sannsynligvis ikke vil bli så enkelt å bruke som din dominerende hånd.

Din motsatte hånd - frigjør kreativitet

Bruk av din ikke-dominerende eller motsatte hånd forvirrer hjernen din. Hjernen har ansvaret for at du skal fungere, og det gjør det med forutsigbarhet.

Det forstår hvordan kroppene våre fungerer og oppfører oss i verden, men når vi prøver å skrive med vår motsatte hånd - det forvirrer hjernen og effektiviteten.

Hjernen som fungerer effektivt for våre hverdagsaktiviteter, kan ikke være de samme delene av hjernen som gjør at vi kan være kreative.

Hvis du vil slippe løs noen skjult kreativitet, prøv å skrive med din motsatte hånd. Så ille som min håndverk er, å skrive med min venstre hånd er egentlig ikke så verre 🙂 Det er noen ganger nudgen vår praktiske hjerne må "gå ut av veien" for kreative juicer for å flyte igjen!

Den ikke-dominerende hånden er faktisk knyttet til den ikke-dominerende halvkule i hjernen din - den som ikke utøves så ofte. Det er studier som viser at når du bruker din dominerende hånd, er en hjernehalvdel aktiv. Når du bruker den ikke-dominerende hånden, aktiveres begge halvkule, noe som kan resultere i å tenke annerledes og bli mer kreativ.

Hva jeg nå gjør med min venstre hånd

Jeg ble overrasket over hvor utfordrende det var i begynnelsen å bruke min venstre hånd. Jeg følte meg som en doofus og skjønte hvordan uncoordinated min venstre hånd virkelig er.

Nå forsøker jeg bevisst å bruke min venstre hånd så mye som mulig. Her er noen daglige aktiviteter som jeg har klart å konvertere til southpaw:

Gjør tennene renere med min venstre hånd?

 • Pusser tennene mine
 • Hellende drikker Melk / Vann fra Brita Pitcher / Min helse riste fra blender. (Jeg er overrasket over hvor rotete jeg helles min helse riste ut av en blender)
 • Åpning krukker
 • Scoopeproteinpulver / babyformel
 • Vask kroppen min
 • Rengjøring av retter
 • Av og til bruker jeg en datamaskin mus (jeg vurderer seriøst å kjøpe en venstrehåndet mus)
 • Butternøte (prøv å spre jordnøddesmør på toast. Det er en helt annen verden).
 • Bære bilsetet
 • Bruke blikkåpner
 • Spise med spisepinner (denne er egentlig vanskelig)
 • Av og til bruker jeg musen min (jeg ser på alvor å kjøpe en venstre mus for godt)

Kan du dra nytte av å bruke din dominerende hånd?

Noen terapeuter har brukt en øvelse der de ber pasientene sine å skrive med sine motsatte hender, og det tillater at folk får tilgang til noen undertrykte følelser. Hvis dette interesserer deg, ta kontakt med en utdannet profesjonell for å hjelpe deg gjennom denne aktiviteten.

For bruk i hverdagen, kan du imidlertid bare prøve å skrive med hverandre litt om dagen, og spør din "hverdagshjerne" for å flytte til side, og se om det hjelper deg å bli mer kreativ eller utløse forbedret minnefunksjon.

Har du noen gang prøvd å bruke din ikke-dominerende hånd for daglige oppgaver? Hvis så, vennligst del historien din. Følet du deg så klumpete som jeg gjorde?

kilder:

 • http://tusitalatom.hubpages.com/hub/Creativity-and-the-Non-dominant-Hand
 • http://www.fi.edu/learn/brain/exercise.html

Skrive Inn Din Kommentar