Pensjonering

Råd om økonomiske mål og lagring for pensjon

Råd om økonomiske mål og lagring for pensjon

Denne uken fikk jeg et spørsmål fra Sally P. Hun sier:

Jeg er 32 år gammel, selvstendig næringsdrivende, og tjener rundt $ 400 000 i året. Jeg har lagret $ 100 000 for å kjøpe et hjem, men vil vente til jeg har lagret totalt $ 200 000 for å legge ned på en leilighet. Pengene sitter i en høy avkastningskonto for nå. Jeg har ikke en pensjonskonto og lurer på om jeg skal finansiere en i tillegg til å sette penger til side for en leilighet. Hvis så, hvor mye skal jeg investere og hvilken type konto er best?

Når skal du begynne å spare for pensjon?

For det første får Sally en stor klapp på ryggen for å tjene så mye i ung alder. Men da skal jeg slå henne på håndleddet for ikke å sette opp og finansiere en pensjonskonto nå! Du bør begynne å investere for din fremtid så snart du begynner å tjene penger på din første jobb.

Sally gjør en god jobbsparing, men hun kan ha nytte av å implementere noen struktur i hennes økonomiske liv. Her er fem økonomiske mål som du bør oppnå i følgende rekkefølge, uansett om du tjener $ 40 000 eller $ 400 000 per år:

Finansielt mål nr. 1: Opprett et nødfond

Følgende utdrag er fra kapittel 2 i min prisbelønte bok, Money Girl's Smart Moves til å vokse rik:

... å ha et nødfond bør definitivt være et av dine første økonomiske mål. Du kan komme inn i ekte problemer uten en. Ingen av oss vet hva fremtiden har når det gjelder inntekt, økonomi eller helse. Det er viktig at vi håper på det beste, men planlegger det verste. Hvis du har mistet en del eller all inntekt, har du fortsatt levekostnader for å betale. Arbeidsledighet fordeler kan hjelpe deg med å overleve en layoff, men den inntekten er bare midlertidig og er ikke sannsynlig å dekke alle dine utgifter.

Hvor mye penger du bør sette til side i et beredskapsfond, varierer avhengig av din personlige situasjon. Men jeg anbefaler at du holder minst tre til seks måneders levetid på et trygt sted, som en FDIC-forsikret sparekonto eller pengemarkedsinnskuddskonto. Din nødpenger bør aldri investeres, fordi den utsetter den for en viss risiko, og det bør heller ikke blandes med andre kontoer. Og aldri, dukkert aldri inn i dine kontanterserver for noe annet enn en alvorlig nødsituasjon.

Finansiell mål nr. 2: Få tilstrekkelig forsikring

En viktig del av å være forberedt på det ukjente er å være tilstrekkelig forsikret. Mange mennesker kommer inn i økonomiske problemer i utgangspunktet fordi de ikke har nok av de riktige forsikringstypene. Etter hvert som din nettoverdi vokser, har du flere eiendeler og inntekter for å beskytte mot uventede hendelser. Uten nok forsikring, som helse, funksjonshemming, liv, auto, villaeiere, leietakere og langvarig omsorg, kan en katastrofal begivenhet tørke ut alt du har jobbet så hardt for å tjene.

Finansiell mål nr. 3: Betal ned høyrentegjeld

Når du har et beredskapsfond på plass og har tilstrekkelig forsikring, bør din neste økonomiske prioritet være å betale ned noen høyrente gjeld, som kredittkort og lønningsdaglån. Hvis du har overskytende penger utover ditt nødfond, bruker du det til å betale for dyrt gjeld, slik at du sparer rentekostnaden.

Du bør imidlertid ikke betale en gjeld tidlig om den har en relativt lav rente eller kommer med et skattefradrag, som et boliglån, hjem egenkapital kreditt eller studentlån. I stedet bør du bruke pengene dine til å oppnå høyere avkastning, slik at du samler rikdom for din fremtid.

Finansiell mål nr. 4: Invester for pensjonering

Det neste trinnet er å begynne å spare for pensjonering så aggressivt som mulig. En god tommelfingerregel er å investere minst 10% av bruttoinntekten din på en pensjonskonto, for eksempel en arbeidsplassplan, en individuell pensjonsordning (IRA) eller en egen konto. Hvis du har råd til det, investerer du 15% eller mer. Øk prosentandelen du bidrar hvert år til det gjør vondt! Når du sitter på et massivt pensjonsargete egg nedover veien, vil du være glad du gjorde.

Økonomisk mål nr. 5: Lagre for andre mål

Etter at du har opprettet en avgangskonto og gir bidrag på en konsistent basis, kan du bruke dine ekstra penger til å spare for andre mål som å kjøpe et hjem, finansiere et barns utdanning eller ta en ferie.

Hvordan lagre for pensjonisttilværelse hvis du er selvstendig næringsdrivende

For 2011 kan Sally bare spare $ 5000 i en tradisjonell IRA, men hun kan også legge bort mye mer i en pensjonskonto for selvstendig næringsdrivende. Bruk IRS pensjonsplaner sammenligningstabell for å lære mer om ulike typer pensjonsregnskap som er tilgjengelige for bedrifter og selvstendig næringsdrivende, for eksempel en SEP-IRA, SIMPLE IRA og 401 (k).

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar