Pensjonering

Rollbackback: Når voksne barn skal snakke med foreldre om penger

Rollbackback: Når voksne barn skal snakke med foreldre om penger

Uansett om du og foreldrene dine alltid har snakket fritt om penger, eller du aldri har diskutert emnet, kan det være viktige økonomiske problemer du trenger å øke med dem når de - og deg - blir eldre.

Følgende emner kan hjelpe deg å begynne å tenke på og planlegge for den samtalen når det gjelder tid til å begynne å ta vare på eldre foreldre.

Eldre foreldre - Komme i gang

Når du bestemmer deg for tiden, er det riktig å diskutere økonomiske behov og prioriteringer med foreldrene dine, være tydelige om dine intensjoner, men også gi dem beskjed om at du ikke prøver å pry og at du respekterer deres privatliv.

En innledende samtale bør gjøres en-mot-en. Involvering for mange mennesker kan være overveldende og virke truende. Hvis du foretrekker å ikke ta ledelsen og ha søsken, velg en - kanskje den eldste, mest økonomisk kunnskapsrike eller en som foreldrene dine kan føle seg mest komfortable med.

Husk gjennom hele prosessen å være følsom overfor foreldrenes følelser. I noen grad påvirker våre økonomiske liv hvordan vi ser oss som selvstendige mennesker. For mange er alder en tid for å takle en rekke fysiske og følelsesmessige tap: hørsel, syn, mobilitet, minne, samt vennskap. Med noen diskusjon om penger, vær sensitiv overfor frykten og bekymringene foreldrene dine kan ha om deres mulige tap av kontroll eller uavhengighet.

Husholdningenes økonomi

Kanskje du allerede har snakket med foreldrene dine om deres håndtering av vanlig husholdningsfinans, men har ikke tatt opp temaet om en stund. Hvis du tror at de kan sette pris på din bekymring, kan det være lurt å sjekke inn igjen. Bestem om de holder seg på toppen av husholdningens økonomi. Skal regninger bli betalt i tide? Overvåkes investeringer?

Spør også om bruken av bankteknologier, for eksempel automatiske tellermaskiner, direkte innskudd og automatisk betaling. For eksempel bruker mer enn 80% av mottakere av trygdeordninger direkte innbetaling for sine fordeler sjekker. Bekvemmeligheter som dette kan forenkle pengeforvaltning for eldre personer og gi en følelse av sikkerhet og kontroll over de daglige økonomiske forhold.

Eiendomsplanlegging

Estate planlegging er nøkkelen til å sikre at alt du har jobbet for i livet, blir videreført i henhold til dine ønsker. En eiendomsplan kan være så enkel som å opprettholde en oppdatert vilje, eller det kan utvides til å inkludere andre planeringsmekanismer som tillit for å overføre eiendeler til barn og administrere skatt. Eiendomsplaner kan også omfatte andre rettslige ordninger, som for eksempel en fullmakt og helsepersonell.

En fullmakt er et juridisk dokument som utpeker en person til å foreta økonomiske eller juridiske avgjørelser på vegne av en annen person. En helsepersonell er et juridisk dokument der en person utpeker en annen person til å ta helsevesenets avgjørelser dersom han eller hun ikke blir gjort kjent med sine ønsker.

Helsepersonellets fullmektig har i det vesentlige samme rettigheter til å be om eller nekte behandling som den enkelte ville ha hvis det er i stand til å lage og kommunisere beslutninger. Sammen kan disse dokumentene være svært viktige hvis foreldre blir syk eller uføre.

Helsevesenets ressurser

En av de største bekymringene fra eldre amerikanere og deres voksne barn betaler for kostnaden for langvarig omsorg, hvis det skulle være nødvendig. Hvis foreldrene dine er sunne eldre som kan passe seg selv, er de generelt kvalifisert til å gå inn i et forsørgerlig pensjonssamfunn som gjør at de kan kjøpe eller leie en leilighet og sørge for livstidspleie når det er nødvendig. Et annet alternativ for friske seniorer er privat langsiktig omsorgsforsikring, som kan hjelpe til med å dekke sykehjemskostnader eller kostnaden av et hjemmedistrikt.

Skulle du eller dine foreldre vurdere å kjøpe en langsiktig omsorg forsikring? Ifølge nåværende data er den gjennomsnittlige årlige kostnaden for pleiehjem omsorg nå nesten $ 75 000 - godt over gjennomsnittet husstandsinntekt. * Også husk at regjeringen gir begrenset økonomisk hjelp til familier som betaler for pleiehjem. Medicare vil kun betale for omsorg på kort sikt, og Medicaid er reservert for lavinntektsinnkomne med begrensede eiendeler. Derfor kan langtidspleieforsikring være et forsiktig tillegg til foreldrenes - eller din egen - økonomiske plan.

En gradvis prosess

Å utarbeide en økonomisk plan for foreldrenes eldre år bør være en gradvis prosess som utfolder seg over tid. Ikke vent til en krise utvikler seg for å starte dialogen eller forsøk å løse alle detaljer i ett møte. Løft spørsmål som foreldrene dine kan vurdere for en oppfølgingssamtale. Etter flere uformelle samtaler, vil du kanskje vurdere hjelp fra en finansiell profesjonell.

Til din informasjon

Det er mange organisasjoner som gir verdifull informasjon og henvisninger. I tillegg til ressursene som er oppført nedenfor, kan du sjekke ditt lokale bibliotek eller eldre tjenestebyrå for andre elektroniske finansielle tjenester, publikasjoner og ressurser.

Nasjonalt råd om aldring (www.ncoa.org)
En ideell organisasjon som hjelper eldre mennesker, er fortsatt sunn og uavhengig, finner jobber, øker tilgangen til fordelerprogrammer og oppdager meningsfulle måter å fortsette å bidra til samfunnet.

  • AARP (www.aarp.org)

En ideell organisasjon fokusert på å forbedre livskvaliteten for amerikanere over 50 år.AARP tilbyr et mangfold av produkter og tjenester for å håndtere helse, reise og fritid og økonomiske problemer for sine 38 + millioner medlemmer.

  • Administrasjon på aldring (www.aging.com)

En advokatbyrå for den føderale regjeringen tilbyr AOA en rekke trykte og elektroniske materialer til eldre, deres familier og fagfolk om bolig, medisin, omsorg og tjenester til eldre.

  • ElderWeb (www.elderweb.com)

En rik samling av elektroniske ressurser til eldre og deres omsorgspersoner om økonomiske forhold, helsevesen, levearrangementer og sosiale, psykiske og juridiske problemer.

Skrive Inn Din Kommentar