Liv

Hvordan systematisk oppnå noe realistisk mål i livet

Hvordan systematisk oppnå noe realistisk mål i livet

For to måneder siden var alle klar for det nye året med store mål og høye forhåpninger om å oppnå dem. Dessverre holder bare rundt 8% av mennesker seg til og lykkes med deres nyttårs resolusjoner.

Det er rapportert at de som lykkes med å møte sine vedtak, satte mål hele året.

Jeg er en av de som tror at de fleste av oss har muligheten til å gjøre alt vi vil ha i våre liv. (Det er noen tilfeller av ekstrem fattigdom og mangel på muligheter der det kan være unntak.) Men hvis du er villig til å jobbe hardt og gjøre midlertidige ofre, kan du skape det livet du vil ha.

Dette er hvordan.

Vet hva du vil

Når det gjelder målinnstilling - spesielt innen finans og karriere - kan det være enkelt å adoptere andres mål i stedet for å gå etter det du virkelig ønsker.

Tenk på hva du vil at livet ditt skal se ut om i 5, 10 og 20 år. Hva er viktig for deg? Noen av de vanligste aspirasjonene er familie, finansiell stabilitet og en tilfredsstillende karriere. Banen som er tatt, varierer imidlertid fra person til person.

Ta deg tid til å tenke på hva som virkelig gjør deg glad. Ikke bekymre deg for hva andre mennesker vil tenke. Vær deg.

Gjør målene dine så klare som mulig. Det er ikke nok å si at du vil tjene $ 100 000 per år. Du må ha en ide om hvordan du skal nå målet og trinnene du må ta.

Skriv det ned

Det er påvist at de som skriver ned sine mål, er mer sannsynlig å oppnå dem.

Du har kanskje hørt om Harvard-studien som uttalt at 3% av kandidatene som skrev ned sine mål tjente mer enn de andre 97% kombinert. Vel, fra min forskning er det egentlig bare en urbane myte.

Det har imidlertid vært utført studier som viser at folk som skriver ned sine mål, oppnår mer enn de som holder mål i hodet. I tillegg oppnår folk som søker ansvar og rapporterer deres fremgang mest suksess.

Det er en stor motivator for å gjøre klare, koncise mål, ikke sant?

Skriv ned dine mål, finn en ansvarlig partner, og gi fremdriftsrapporter. Bli med i en mastermind gruppe eller finne noen som har lignende ambisjoner, vil gi deg et løft i riktig retning.

Hvis du føler deg super modig, legg inn dine mål på Facebook og gi en ukentlig statusrapport.

Bryte det ned

Du kommer ikke til å kunne spare en million dollar om året. Du vil sannsynligvis ikke starte en bedrift og vokse den til det du vil i et år. Og du sannsynligvis ikke kommer til å finne drømmejobbet ditt rett etter college.

Men er alle disse tingene oppnåelige? Absolutt.

Etter at du har funnet ut hva du virkelig vil, bryter du ned målet i trinn. Vil du spare en million dollar for pensjonering? Finn ut hvor mye penger du skal investere hver måned, og hvilke investeringer vil hjelpe deg med å nå målet ditt. (Bruk en pensjonskalkulator.) Vil du starte din egen bedrift? Gå ut og finn din første kunde. Vil du lande din drømjobb? Start å gjøre forbindelser med andre i ditt valgte felt.

Når du bryter ned målet ditt til oppgaver som du kan fullføre regelmessig, kan du konsekvent gjøre fremgang. Selv om du bare tar små skritt fremover, går du i riktig retning og vil etter hvert komme deg der du skal.

Lag de rette vaner

Etter at du har brutt ned målene dine til gjennomførbare trinn, er det på tide å begynne å implementere. Velg en eller to ting du kan gjøre hver eneste dag som vil drive deg nærmere for å nå dine mål.

Når du jobber på samme sett med oppgaver igjen og igjen, vil du opprette en suksessvaner. Det tar vanligvis 30 dager med konsekvent innsats for å skape en varig vane. Men når du oppretter vaner som samsvarer med dine mål, vil du bevege deg i riktig retning uten mye innsats.

Herfra kan du fortsette å bygge vaner som vil fungere for deg.

Stopp unnskyldningene

Du kan spare penger. Du kan tjene mer penger. Du kan starte din egen virksomhet. Du kan gjøre noe hvis du er villig til å sette i arbeidet og gjøre ofrene.

Det er lettere å gjøre unnskyldninger enn det er å handle - det er det de fleste gjør. Ikke ta den enkle ruten.

Du kan skape det livet du vil ha hvis du er villig til å jobbe for det.

Har du sittende fast med Nyttårsoppløsninger? Hvilke trinn tar du for å nå dine mål?

Skrive Inn Din Kommentar