Investere

6 hemmeligheter bak effektiv pensjonsplanlegging

6 hemmeligheter bak effektiv pensjonsplanlegging

Enten du planlegger å pensjonere tidlig eller jobbe inn i 80-årene, må vi alle være forsiktige med pensjonsplanleggingen. Massemedia er fylt med triks som hevder å hjelpe deg med å oppnå den million dollarporteføljen (sannelig, det nummeret er sannsynligvis på den lille siden) og satt seil inn i pensjon, slik at du kan leve livet du alltid har drømt om mens du slavet bort på din dag jobb. Jeg har levd lenge nok til å vite at det ikke finnes noen ekte snarveier når det gjelder pensjonsplanlegging.

Imidlertid er det noen enkle prinsipper som vil hjelpe deg med å gå nedover veien for pensjonsplanene du har. Selv om tingene som er nevnt her, ikke er uttømmende, er de ment å hjelpe til med å få dine mentale juicer å strømme til hvordan du kan sette opp en effektiv strategi, slik at investeringen og sparing vil få deg nærmere den pensjonen du ønsker.

# 1 - Bruk tid til din fordel

Tiden er en av de mest oversett aspekter ved å investere og enda mer med å investere for pensjonering. Mens det kan være noen legitime unnskyldninger for at noen mennesker ikke begynner å investere i aksjemarkedet tidligere i livet, bør det generelt ikke bli en unnskyldning for å holde seg ut av markedet helt. Nøkkelen er å starte så tidlig som mulig, selv med din første jobb ut av college hvis mulig.

Hvis jobben din gir en 401k-kamp som kan være en av de beste alternativene, da det er gratis penger og kan ta lite vedlikehold for vedlikehold. Utover det har du også generelt muligheten til å begynne å investere i en IRA. Selv om beløpet du kan legge bort er lite, begynner du med det, og du vil ikke bare utvikle en investeringsdisiplin, men du kan også dra nytte av tiden. Ved å starte tidlig vil du kunne dra nytte av det magiske at du samler pengene dine, som bare vil gjøre det, jo mer du starter.

Vi kaller denne strategien foran laster livet ditt.

# 2 - Bruk mindre

Jeg snakker ikke om investeringsavgifter, det er for neste avsnitt, men jeg snakker om ditt daglige liv. Jeg snakker om utgiftsbeslutningene vi alle gjør på daglig basis. Du kan nyte å spise ute to ganger i uken, men har du funnet ut hva som vil koste deg når det gjelder pensjonsplanlegging når du ser på lang sikt.

Et budsjett kan hjelpe deg med å sette prioriteringer, men selv om du ikke liker å budsjettere, bør du fortsatt se på dine vaner og se hvordan du kan skifte noen av dem til å investere i stedet for å bruke. Dette betyr ikke at du ikke kan nyte livet, men det krever at du bestemmer dine prioriteringer, slik at du kan bygge opp et hekseegg i motsetning til å bruke dumt.

# 3 - Se dine investeringsgebyrer

Dette er et annet område hvor du virkelig kan spåre din pensjonsplanlegging som investeringsavgift kan ta en bit av avkastningen. Mens fond kan bli noe avtagende i popularitet, er de fortsatt populære investeringsbiler for mange. Det er noen gode verdipapirfond å holde, men kostnadsgebyrene legges opp over tid hvis de ikke er merket.

Dette er ikke å si at deres motstykke - ETF er alltid sterling da det er ETFer som kan være rife med utgifter. Nøkkelen er å gjøre din due diligence før du investerer i noe produkt og sørg for at gebyrene ikke er opprørende. Hvis du foretrekker å velge aksjer for å investere i, så prøv å unngå unødvendig handel som vil rakke opp høye provisjoner.

Vi anbefaler at du bruker en gratis tjeneste som FeeX for å undersøke dine investeringsavgifter og foreta smarte valg på alternativer.

# 4 - Invester mer

Før jeg tok spranget til å drive egen virksomhet, ville jeg øke min 401k prosent en gang i året med 1%. Mange 401k planer gjør dette ganske enkelt å oppnå, og du kan ofte bare automatisere dette, slik at det vil øke på en bestemt dato hvert år som frigjør deg fra å huske å gjøre det. Dette har den dobbelte fordelen ved å investere mer hvert år, men er også liten nok til at du mindre sannsynlig vil "føle" det økte beløpet som er tatt ut av lønnsslippet hver betalingsperiode.

Hvis du ikke har en 401k plan å dra nytte av, så kan du også oppnå å investere mer ved å se på å maksimere pensjonskontoene dine. Kanskje du bare kunne spare $ 3000 i fjor, så hvorfor ikke gå for $ 4.000 eller enda mer? Dette kan virke som en liten mengde, men hvis du er forpliktet til det og gjør det hvert år, opp til det punktet du maksimerer dem, blir pensjonsplanleggingen så mye mer effektiv.

# 5 - Se eiendomsallokering

Etter hvert som porteføljen din ebbs og flyter gjennom året, er det muligheten for at dine tildelinger kan komme seg unna. Hvis du ikke er merket av, kan du ende opp med å bli investert tungere i en investeringstype over en annen. Det er her å analysere og rebalansere porteføljen din på et bestemt spesifikt intervall. Noen foreslår å gjøre dette kvartalsvis, mens andre anbefaler årlig rebalansering. Finn hva som fungerer for deg og gå for det. Dette skal selvfølgelig gjøres ved å kjenne din risikotoleranse og hvordan fordelingen av eiendelen passer inn med det og justere den ettersom risikoen din endrer seg.

# 6 - Effektiv pensjonsplanlegging krever hardt arbeid

Hvis du var på utkikk etter en spesiell hemmelighet for å ta pensjonsplanleggingen til neste nivå, beklager jeg at det ikke var noe hemmelig da de alle koker ned til hardt arbeid. Lagring for pensjonering skjer ikke over natten og er mer en maraton enn noe annet. Det tar hardt arbeid, engasjement og en langsiktig oversikt over dine prioriteringer kombinert med økonomien din.

Hvis du leter etter hvordan du sparer for pensjonering, koker det virkelig på et nivå for hardt arbeid. Med mindre du vinner lotteriet, kommer det ikke til å komme inn i en stor meir, men det kommer til å komme gjennom en livslang forpliktelse til å samle og bygge din portefølje som vil være i stand til å vær stormene som aksjemarkedet kaster på det, så du kan best aktiver deg selv etter livet ditt.

Hva gikk jeg glipp av? Hvordan ville du beskrive effektiv pensjonsplanlegging?

Skrive Inn Din Kommentar