Investere

10 spørsmål om College Savings Plans

10 spørsmål om College Savings Plans

For det meste får jeg ikke stresset ut et tonn.

Sikker på at jeg kan bli litt stresset hvis fantasiflaget mitt er oppe med 7 poeng som går inn mandag kveld, og jeg trenger mine motstandere som kjører tilbake for å ha et svakt spill.

Annet enn det, er jeg ganske mye chill. 🙂

Du vet hva som stresser meg ut?

Skolepenger!

Jeg var ikke så stresset etter at vi hadde vår første sønn, men nå har jeg tre!

Og siden vi er i ferd med å vedta vår videre, kan jeg føle at pengene blir sugd fra vår sparekonto.

Er du stresset om dette? Fortell meg at jeg ikke er den eneste!

Hvis du er som de fleste amerikanere med barn i skolealderen eller barnebarn, kan du kanskje lure på hvordan du kan spare nok penger for å sende dem til college.

Hvert år hører du at studiekostnadene stiger mer enn inflasjonen, og det vil, 18 år, koste mye mer for å sende barnet ditt til offentlig eller privat skole.

Dritt? Privat skole? Hodet mitt hadde ikke engang gått. Jeg er så skrudd ....

Selv om du ikke kan spare mye, kan du likevel dra nytte av en høyskolebesparelsesplan. Med dette i tankene, trodde jeg det ville være nyttig å ta en titt på noen populære måter å spare på college. Jeg kondenserte informasjonen til 10 spørsmål folk ofte spør meg om College sparing.

1. Hvordan kan jeg estimere fremtidige studiekostnader?

FinAid.org kostnads ​​kalkulator kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye en bestemt høyskole vil koste på det tidspunktet dine barn eller barnebarn skal delta. Det er litt mer generisk i naturen, men det kan gi deg en god følelse av hva de grunnleggende kostnadene kan være. I arbeid med kunder har jeg også et program som jeg bruker som har en liste over de fleste høyskoler i hele, og du kan få en ekte følelse av hva den anslåtte prisen for en faktisk høyskole kan være.

2. Hvorfor starte en høyskolebesparelsesplan tidlig?

Jo lenger du venter, jo mer penger må du spare for å møte målet ditt. Da tidenes nyfødte er satt til å melde seg på college, vil fire år på et offentlig universitet koste mer enn $ 200.000. Mens du får en tidlig start er nøkkelen, er det aldri for sent å begynne å lagre for de pedagogiske målene til de du bryr deg om. Å gjøre det kan gjøre en meningsfylt forskjell - ved å redusere det beløpet du eller kontoen mottaker måtte trenge for å betale for skolen.

3. Hva er noen skattefordelte måter å spare på college?

Seksjon 529 spareplaner og Coverdell Education Savings Accounts er de to mest populære måtene å spare på college. Mange investorer bruker også frihetsberetninger som de som er autorisert under en statlig sponset Uniform Gifts to Minors Act (UGMA) eller Uniform Transfers to Minors Act (UTMA). Det er fordeler og ulemper som ville være best. Mest spesielt, hvis barnet ikke går i skole. Vanligvis ser jeg for foreldre at det å spare penger for barnet, men ikke vil tvinge dem til å gå i skole, fungerer forvalterkontoen best. Omvendt situasjonen, og du vil se de andre to blir brukt, oftest 529 planen deretter Coverdell Education Savings Account.

4. Hva er en 529 spareplan?

Oppgitt etter § 529 i Internal Revenue Code, gir 529 høyskolebesparelsesplaner en skattefordelert måte å spare på for kvalifiserte høyere utdanningskostnader. Disse planene er generelt sponset av enkelte stater, mens pensjonsmidlene profesjonelt forvaltes av uavhengige investeringsselskaper eller statlige myndigheter. Alle kan åpne en 529 sparekonto uavhengig av inntektsnivå og bidra til opptil $ 13.000 ($ 26.000 for ektepar) et år uten gave-skatt konsekvenser.

5. Hva er noen funksjoner i Coverdell Education Savings Accounts?

Coverdell Education Savings Accounts har tilbudt skattefri uttak for høyere utdanning siden 1998. I motsetning til 529 spareplaner, kan uttak brukes til grunnskole og videregående opplæring og til og med for faglig veiledning og utdanningsmessige datakostnader.

Det er imidlertid inntektsbegrensninger. Hvis din endrede justerte bruttoinntekt (MAGI) er mindre enn $ 110 000 ($ 220 000 hvis du sender en felles avkastning), vil du være kvalifisert til å bidra til en Coverdell-konto. Årlige bidrag er også begrenset til $ 2000 per år.

6. Kan jeg investere i både en 529 og Coverdell konto?

Ja, investeringer på en 529 sparekonto vil ikke påvirke evnen til å investere i en Coverdell Education Savings Account for samme mottaker. Investering i begge kan være en spesielt god ide fordi de to utfyller hverandre. Det ligner på å ha en pensjonsplan på jobben, og da har også en IRA også.

7. Er UGMA- og UTMA-kontoer fortsatt gode valg?

I mange år var UGMA / UTMAer de eneste store opplæringsbesparelsene som er tilgjengelige, så mange investorer har bygget opp betydelige beløp i disse regnskapene. UGMA / UTMA-kontoer har ikke inntekts- eller bidragsgrenser. Og i det minste en del av inntektene dine kan være unntatt fra føderal inntektsskatt. Noen eller alle vil bli beskattet til barnets lavere rente dersom barnet er under 18 år.

Bidrag til UGMA / UTMA-kontoer er uigenkaldelige, noe som betyr at når pengene eller andre eiendeler er gitt, kan du ikke forandre deg og trekke ut gaven.

Du kan trekke penger når som helst til fordel for barnet - ikke bare for utdanning. Barnet tar kontroll over kontoen når de når flertallet (18 eller 21 i de fleste stater).

8. Gjelder gjeldsskatteregler for høyskolesparingsplaner?

Bidrag til 529 spareplaner, Coverdell Education Savings Accounts og UGMA / UTMA-kontoer er underlagt gjeldsskatteregler. Under disse reglene kan du bidra til opptil $ 13 000 i året ($ 26 000 for ektepar) uten gaveskattskonsekvenser.

Under et spesielt valg kan du investere opptil $ 65.000 ($ 130.000 for ektepar) til en 529 konto på en gang ved å akselerere fem års verdi av investeringer uten føderale gave-skatt konsekvenser. Hvis du velger dette valget, vil tilleggsbidrag eller andre gaver til samme person over den femårsperioden overstige den årlige ekskluderingen av gaveskatt.

9. Hva om barnet mitt ikke går på college?

Med en 529 spareplan kan du legge penger på kontoen dersom barnet ditt bestemmer seg for å delta på et senere tidspunkt. Eller du kan velge en ny mottaker, inkludert deg selv eller alle som er medlem av den nåværende mottakerens familie. Hvis du tar pengene ut for noe annet enn utdanning, betaler du vanlig føderal inntektsskatt pluss en 10% straff på inntektene. Husk at straffen på 10% ikke gjelder stipendier. Dette betyr at hvis barnet ditt skulle få stipend, ville du kunne trekke stipendbeløpet på kontoen uten å bli straffet.

Med en Coverdell konto må mottakeren bruke eiendelene når han eller hun når 30 år, eller en ny mottaker må bli navngitt.

For UGMA / UTMA-kontoer, vil du skylde kapitalgevinst skatt når aksjer, aksjer eller obligasjoner blir solgt.

10. Hva bruker du for barnet ditt?

For tiden bruker vi en out of state 529 plan fordi jeg følte det tilbød bedre investeringsalternativer. Jeg vil i nær fremtid starte en in-state plan også, akkurat som et annet nivå av diversifisering. Selv om vi hjelper våre barn gjennom høgskolen, er det ikke vår forventning om å finansiere hele undervisningen. Hvis vi har pengene vi vil, men vi vil også at barnet vårt skal sette pris på utdanningsgaven.

Skrive Inn Din Kommentar