Investere

5 typer mennesker du bør ikke ta investeringsråd fra

5 typer mennesker du bør ikke ta investeringsråd fra

Når du gjør det først, er all viktig beslutning om å gå inn i den utrolig imponerende og forvirrende verden av å investere, finner du deg selv på mottakersiden av alle slags uønskede råd. Mens noen (men sannsynligvis ikke alle) av det er godt ment, er det viktig å huske på at investeringsbeslutninger gjøres best i henhold til dine egne behov og din egen plan for hva du sikter på å oppnå via dine investeringer.

Folks behov, forventninger og risikoprofil for å investere er like individuelle som de er. De fleste starter med å snakke med økonomiske rådgivere eller verdiskapingseksperter, eller ved å ta noen kurs. I alle fall, nedenfor er en kort liste over personer du kanskje vil unngå når det gjelder investeringsrådgivning.

Gambleren

Dette er vanligvis den typen person som snakker med deg uopprettelig om en "ingen risiko" investering, og hva en "sikker ting" deres avtale er. Pass på løftet om høy avkastning og ingen risiko. Dette er den virkelige verden - det er ikke slikt som risikofri investeringer. I beste fall er denne typen person en drømmer. I verste fall er de en slags svindelartist. De kan virkelig tro på hva de prøver å selge deg, men det betyr ikke at du må.

Politikeren

Har du noen gang vært på en investeringskanal og spurte noen spørsmål? Kom unna uten klar forståelse av hva investeringen egentlig er? Hvilke risikoer og fordeler kan være? Spørt dine spørsmål, bare for å få dem børstet til side? Noen såkalte investeringskonsulenter er veldig gode til å si mange ord mens de ikke gir noen nyttig informasjon i det hele tatt. Hvis de ikke kan svare på dine grunnleggende spørsmål tydelig og konsist, vil du kanskje komme deg ut av det - raskt - og ta pengene dine med deg. Enten har de liten eller ingen forståelse for investeringsproduktet, eller de er virkelig dodgy. Uansett, pengene dine er bedre utenfor andre steder.

The Speedster

Dette er beryktet ... "Registrer deg i dag, denne avtalen vil ikke være rundt i morgen - trenger en penn?" Slik får folk til å eie sump i stedet for investeringsenheter, og kjøper aksjer i selskaper som egentlig ikke eksisterer. Hvis det er en uvanlig mengde press på deg å signere noe med en gang, uten tid for deg å få det lovlig sjekket ut, bør du høre alarmklokkene klang høyt i hodet ditt. Du kan gå glipp av avtalen for livet ved å insistere på å ta deg tid til å få en advokat til å sjekke det ut - men det er mer sannsynlig at du bare reddet deg fra en kostbar feil.

Den fyren i baren

Alle i baren har en mening om å investere, men spør deg selv dette: Hvis blokken i puben vet så mye om å investere, hvorfor sitter han der midt på dagen? Med mindre han er Warren Buffet stopper inn for å sjekke ut tar det over, fortsett å gå.

Strangers Hvem vet ikke omstendighetene dine

Hvis du tar råd fra en vellykket investor som ikke er fokusert på de samme resultatene som deg, vil du sannsynligvis ikke få de resultatene du vil ha. Dine investeringsbeslutninger bør gjøres etter dine behov og planer - ingen andre er.

Den bærer gjentatt; alles investeringer er svært personlige beslutninger basert på hvor de tror de vil være. Ingen andre kjenner dine planer, og dine forhold, bedre enn deg og din familie. Ingen er bedre rustet til å gi deg råd enn deg selv. Stol på dine egne instinkter, selv om du er en nybegynner investor. Du kjenner deg selv og hva du er komfortabel med, bedre enn noen andre i verden.

Hvem ville du aldri ta investeringsråd fra? Del historiene dine i kommentarfeltet nedenfor.

Informasjonen gitt i denne artikkelen er kun gitt som generell rådgivning. Vi har ikke vurdert dine økonomiske omstendigheter, behov eller mål, og du bør søke hjelp av din GPS Wealth Limited (GPS) rådgiver før du tar noen beslutning om eventuelle produkter nevnt i denne kommunikasjonen. Selv om all forsiktighet er tatt i forbindelse med utarbeidelsen av dette materialet, er det ikke gitt noen garanti med hensyn til informasjonen som er gitt, og heller ikke GPS eller dets tilknyttede enheter, ansatte eller agenter skal være ansvarlige på noe grunnlag med hensyn til vedtak eller tiltak som er tatt som et resultat av deg som handler om slik informasjon.

Skrive Inn Din Kommentar