Investere

5 handelsfejl som gjør at du føler deg dum

5 handelsfejl som gjør at du føler deg dum

Jeg har vært der - tenker at du bare har gjort den største handel noensinne, bare for å finne ut at du har gjort en total feil. Det skjer, og det gjør at du føler deg dum. Her er noen av de dumeste handelsfejlene du kan lage, så vær oppmerksom og unngå å føle seg dum senere.

Husk at handel er annerledes enn å investere. Noen av disse gjelder ikke egentlig hvis du er en investor. Husk at du leser disse.

1. Bruk alltid markedsordrer

Leksjon # 1 - bruk grenseordrer når det er mulig. Markedsordrer kan være gode hvis dutrengeå komme seg ut av en stilling umiddelbart. Men de kan få deg til å føle seg dum når du plutselig ikke skjønner det overskuddet du trodde du hadde. Her er mitt eksempel: Jeg hadde ønsket å selge en aksje for et godt resultat på $ 10 per aksje. Jeg satte en markedsordre før arbeidet, og da jeg kom hjem, åpnet jeg handelsbekreftelsen ... Gjett hva, min fortjeneste var bare rundt $ 5 per aksje. Hva skjedde? Prisen svingte en haug i løpet av dagen, og jeg fikk svært dårlig prising. (Husk de tingene du bør gjøre etter at du har plassert en børshandel).

Hvis jeg bare hadde brukt en grenseordre, kunne jeg ha vært litt sikker i prisen jeg ville ha mottatt for salg, og booket mye høyere fortjeneste. Ikke bli tatt av vakt - bruk begrensningsordre.

2. Letting tapene kjøre

Noen gang følte du at du bare hadde en sikker ting? Jeg vet jeg har. Jeg hadde investert i et bioteknologiselskap som jeg var sikker på, skulle enten kjøpes av et stort farmasøytisk selskap eller skulle få det til sitt # 1 produkt gjennom trinn 3 kliniske forsøk. Vel, det var ikke noe som skjedde etter flere måneder med å holde aksjen. I mellomtiden ble selskapet blødende kontant og ingenting endret seg. Jeg satt bare idiot ved å se aksjekursen synke ca 70% fra hvor jeg hadde kjøpt den.

I stedet for å la tapene løpe, sette mål og utvikle en investeringsplan. Sett et målbeløp - si 20%, og hvis aksjen faller under det, selg. Å ta følelsene ut av det, vil hjelpe deg med å forhindre tap i å løpe og unngå denne enkle handelsfeilen.

3. Å være grådig

På samme måter å la tapene gå, er grådig en annen handelsfejl som kan gi deg følelsen dum. Tenk bare på den aksjen som gikk fra $ 50 til $ 75. Det er en fin 50% gevinst, men du er sikker på at den vil fortsette å stige. I stedet for å låse i noen fortjeneste, fortsetter du bare å la det være. Men 3 måneder senere er aksjen tilbake til $ 55 per aksje. Mens en 10% gevinst ikke er noe å scoff på, er det ikke 50%, og du vil sparke deg selv etter det.

Dette er et annet område der en investeringsplan kan være svært nyttig. Angi et mål hvor du låser inn noen av fortjenesten dine, kan hjelpe deg med nettopp, mens du fortsatt spiller din "hunch". Hvis du hadde 100 aksjer, og solgte 50 av dem for en $ 25 gevinst, og de resterende 50 for en $ 10 gevinst, du netto $ 1,750. Men hvis du solgte alle 100 for en $ 10 gevinst, koster du bare $ 1000. Det kan være lurt å låse i fortjeneste, selv om du fortsatt har tro på aksjen.

4. Kjøpe Hype

Noen husker Pets.com? Dette skulle bli selskapet som revolusjonerte måten vi alle kjøper dyreprodukter på. Det hadde en fantastisk Superbowl-reklame. Det var massevis av hype rundt dette selskapet, og det varede bare noen få måneder før de gikk konkurs. Bare fordi det er noe generelt som revolusjonerer verden (på den tiden var det elektroniske ordrer), må du sørge for at virksomheten fortsatt har grunnleggende.

Et godt eksempel i dag er Snapchat. Dette er dagens Internett-kjære. Selskapet lar brukerne sende bilder til hverandre, som bare varer i 10 sekunder. Selv om det er mange potensielle bruksområder for den underliggende programvaren, er brukerbasen i å sende skandale bilder. Så, ville du investere i dette selskapet? Vel, et venturekapitalfirma (Benchmark) investerte bare $ 8 millioner i Snapchat, som verdsatt det på $ 50 millioner. Dette selskapet har ingen inntekter - bare et nytt produkt.

Bunnlinjen er at du ikke bør investere på grunn av hype. Du må gjøre omhu på ethvert selskap du investerer i, og forstå fullt ut hvordan selskapet tjener penger, og hvordan du vil bli belønnet som aksjonær.

5. Blind Følgende TV-meglere

Til slutt, hvis du ser på CNBC, vet du at hver dag i løpet av markedstiden, gjør alle TV-pundits det ringe på markedet. Dusinvis av samtaler per time. Noen av de mest berømte, som Jim Cramer, har sine egne forestillinger dedikert til dem som filosoferer på markedet og besvarer caller-spørsmål om individuelle aksjer.

Men her er kickeren. Hvis du skulle følge alle Jim Cramers-anropene, ville du ha underperformert S & P 500 med over 400 basispoeng på årsbasis. Bare 47% av alle samtalene over tid har overgått S & P500. Og han er ikke den eneste. Det er faktisk et nettsted som heter Pundit Tracker, hvor du kan se ytelsen på over 150 pundits og deres samtaler. Ikke bare sporer de prestasjonen, de vurderer også dem.

Igjen, før du gjør handel, bør du personlig ha gjort leksene dine, og ikke bare kjøpt inn i et firma fordi en pundit fortalte deg å gjøre det. Blindly etter en pundit vil bare la deg føle seg dum når du ikke skjønner retur du forventer.

Hvilke handelsfeil har du gjort som igjen at du følte deg dum?

Skrive Inn Din Kommentar