Investere

5 ting å gjøre etter hver aksjehandel

5 ting å gjøre etter hver aksjehandel

Hvis du investerer i aksjemarkedet på noen måte, må du legge handel. Og det kan være mye arbeid, spesielt hvis du bruker tid på å forske på dine valg.

Selv etter at du har bestilt en handel, er arbeidet ditt aldri helt ferdig. Det høres cliche, men det er sant. Når du har fullført en transaksjon - enten aksjer, obligasjoner, fond eller alternativer, må du ta disse viktige trinnene for å sikre at du er forberedt fremover. De er enkle, men hvis du glemmer å gjøre dem og trenger å gå tilbake, kan det være veldig vanskelig og tidkrevende.

1. Skriv ut handelsbekreftelsen

Etter at du har truffet "bekreft" og du har handlet har gått gjennom, går mange ikke tilbake og får sin handelsbekreftelse. Men dette viktige dokumentet viser deg den faktiske prisen din bestilling ble fylt på, og som et resultat gir du kostnadsgrunnlag for handelen.

Ja, kostnadsgrunnlagsreglene endrer seg, men du må fortsatt holde oversikt over hva kostnaden for transaksjonen er. Dette blir viktig når du bestemmer deg for din egen fortjeneste eller tap, og det er svært nyttig på skatte tid.

2. Skriv inn din handel i din favoritt porteføljesporingsmetode

Etter handelen din, og når du har fått din handelsbekreftelse, bør du legge inn dataene i din favorittporteføljesporing. Ved å gjøre det med en gang kan du se hvordan investeringen foregår før. Jeg personlig liker Quicken, men du kan bruke hvilken som helst metode du velger.

Faktisk, i fjor undersøkte jeg leserne til The College Investor, og du kan lese svarene deres på: Hvordan du holder styr på porteføljen din.

3. Opprett en stoppordreordre

En av de største grunnene til at folk er redd for å investere, er fordi de er redd for å tape penger. Og dette kan bli en paranoia etter at en handel er plassert. Som sådan bør du tenke på hva som er mest du er villig til å miste på en enkelt handel, og legg inn en stående stoppordre for å beskytte deg selv.

Hvis beløpet du er villig til å tape er 5%, legg deretter et stoppfall for 5% under kostnadsgrunnlaget. Dette vil spare deg hvis prisen faller og du ikke klarer å komme til en datamaskin for å utføre en handel.

4. Slapp av

Når alt arbeidet er sagt og gjort, er det på tide å slappe av og nyte investeringen. Mens det ikke er som å sitte på stranden i Mexico, bør det være hyggelig å vite at pengene dine kommer til å vokse over tid. Så, slapp av, ikke tenk på det, og la markedet og kraften i compounding gjøre det er jobb.

5. Overvåk din posisjon månedlig

Til slutt, sørg for at du ikke altfor kontrollerer posisjonene dine. Markedet vil gå opp og ned hver dag - det er bare et faktum i livet. Du kan kjøre deg gal hvis du prøver å sjekke på stillingene hele tiden. I stedet gjør en rutine for bare å sjekke posisjonene dine på slutten av hver måned. Hvis det skjer noe drastisk, vil din stoppordre (se trinn 3) beskytte deg.

Lesere, kan du tenke på alt jeg mangler som du bør gjøre etter en handel? Følger du noen av disse trinnene akkurat nå?

Skrive Inn Din Kommentar