Banker

5 ting å ikke bruke penger på i college

5 ting å ikke bruke penger på i college

"Leve som ingen andre nå, slik at du senere kan leve som ingen andre." - Dave Ramsey. Følg det rådet og når det kommer tid for 20 års skolegjenforening, blir du den alle vennene dine er sjalu av.

I ung alder er pengene dine verdt mye mer enn når du er gammel på grunn av hvor lenge det kan fungere for deg; investere det klokt, og det vil vokse raskt, ødelegge det på ubarmhjertige ting, og du kommer til å ende opp med å skrape nesten hele livet.

Å bruke penger på dumme ting fører bare til problemer ... her er fem ting du aldri bør bruke penger på mens du er på college hvis du vil ha et økonomisk lukrativt liv.

1. Biler

Bryt, og de brenner penger (har du sett gassprisene?), Og forsikring er astronomisk for unge mennesker.

La meg fortelle deg en kort historie. Det var en videregående student som startet et lukrativt firma. Han kjøpte da en Mercedes, og en BMW, og deretter en Jaguar - ved 19 år hadde denne fyren eid en hel flåte av luksusbiler (og tilbrakte en båttur med penger). På college var virksomheten ikke lenger et levedyktig alternativ, og denne fyren gikk bort fra det.

Trist del er at det var svært lite spare igjen, til tross for den fete lønnsslipp han hadde mottatt i årevis. Den fyren var meg, og jeg kan fortælle deg med en gang, å ha en fancy bil er ikke så "kul" eller morsom som du tror, ​​det er for det meste bare sløsing med penger. Hvis du vil leve et komfortabelt liv, ikke kast penger på biler mens du fortsatt er tenåring.

2. Fancy Klær

Men hva med jobbintervjuer?

Har du sett Mark Zuckerberg i det siste? Han ser ut som en jogger med dårlig smak. Til tross for hva selgeren på Macy setter deg, silke og skinn er ikke nødvendig for å lande en jobb. Det betyr ikke at du skal dukke opp som Mark i en hette og jeans, men en ren $ 90 antrekk fra Khol er alt du trenger - ikke gå ut og slipp en grand på en fancy dress.

Tro ikke på meg?

Jeg deltok en gang i et intervju som bare var en pakke (Toyota holdt tingene stilig). Ved å ankomme i et par slacks og en jakke som ikke stemmer helt, var jeg skremt av de andre kandidatene som hadde på seg de fineste draktene, penger kan kjøpe. Imidlertid, så snart intervjuet mitt startet, sluttet klærne seg noe, og jeg hadde en god samtale med intervjuerne.

Jeg fikk jobben. Min "drakt" koster $ 50, jeg vil satse på noen av mine konkurrenteklær sette dem tilbake over $ 1000. Til tross for hva du kanskje tror eller reklame kan fortelle deg, er fancy klær ikke nødvendig for å få jobb og bør unngås før du virkelig har råd til dem.

3. Klokker: De er et flott samtalestykke, men en forferdelig investering

Folk elsker sine klokker og vil dø av deres favorittmerke. Men å ha en flott klokke vil ikke gi deg noen praktiske poeng.

Her er to eksempler:

  1. Et uformelt møte med meg selv, medstifteren min og to klienter. Vi satte oss til lunsj og begynte å snakke. Emnet med klokker kom opp, og vi snakket om noen få minutter om våre favoritter, arven og Pebble (den tingen er så kul).
  2. Jeg var dypt involvert i ansettelsesprosessen på et tidligere arbeidssted (jeg har ikke lov til å si hvor). Jeg lyver ikke når jeg forteller deg at en ung mann faktisk ble avvist fordi hans klokke så mye til pretensiøs. For å være ærlig var det ikke bare klokken, men klokken var kickeren og forhindret faktisk den stakkars fyren fra å få jobb.

En klokke kan være et tidløst stykke (ordspill ment), men det vil ikke gjøre deg så bra, spesielt når du kan bruke pengene dine på mye bedre ting som undervisning.

4. spise ute

Er en enkel og rask måte å bruke massevis av penger på.

Det største problemet med å spise ute er at du ikke engang vil innse hvor mye penger du bruker på det før det er for sent. Ti dollar her og der legges opp fort, og med mindre pengene blir budsjettert, kan det ødelegge deg.

Da jeg kjørte min første virksomhet var det normalt å ha møter på restauranter og besøke matinstitusjoner tre eller flere ganger om dagen. Regningene vil skyrocket opp til hundrevis i måneden. Hvis jeg hadde fanget meg selv og redusert den prisen, kunne jeg ha brukt pengene til å finansiere et helt års undervisning!

5. Elektronikk

Ha nye modeller alt for ofte.

Sannheten er at du ikke trenger den nyeste ipad, ipod, iphone og ihome. Elektronikk avskrives med 50% i de første to årene, og kjøp av nye versjoner hele tiden kaster pengene dine bokstavelig talt. Bærbare datamaskiner og telefoner er bygget for å vare, så bruk dem for deres hensikt!

Det er mye for enkelt og "normalt" for studenter å blåse penger på frivolities. Dette fører til en liten sparingskonto og år med levende lønnsslipp til lønnsslipp; men du trenger ikke å ta den banen. Løsningen er enkel, kjøp ikke ubrukelige ting og forvent at det skal lønne seg. "Leve som ingen andre på college, og på din gjenforening vil du leve mye mer komfortabelt enn dine klassekamerater."

Skrive Inn Din Kommentar