Virksomhet

5 ting å vurdere når du velger en høyskole

5 ting å vurdere når du velger en høyskole

Å velge hvilken høyskole som skal delta kan være en spennende og vanskelig beslutning. Tross alt er det her du vil tilbringe de neste fire årene av livet ditt, hvor vennskapene vil blomstre, og hvor de formative voksenårene dine oppstår.

Men det er ting å vurdere når du bestemmer deg for å delta på college, bortsett fra hvor vennene dine går, eller hvor favorittfotballaget ditt er fra. Det er andre ting å vurdere på lang sikt, som vil påvirke din generelle høyskoleopplevelse og jobbutsikter.

Før du bestemmer deg for hvor du skal dra, er det fem ting du bør vurdere før du velger et høyskole.

Koste

Med de stigende kostnadene for undervisning, bør prisen være en viktig faktor når man bestemmer seg hvor de skal gå. Forskjellene i kostnaden mellom in-state og out-of-state, offentlig og privat undervisning kan være enorme.

Vurder hva slags økonomiske hjelpepakker universitetet tilbyr. Tilbyr de stipend eller stipend? Eller er det for det meste studielån? Dette er viktige faktorer å vurdere når du velger hvilket universitet som skal delta. Det kan være overveldende å tenke på i begynnelsen, men kostnaden for undervisning kan påvirke det neste tiåret av livet ditt hvis du ikke er forsiktig. Tenk lenge og hardt om kostnadene for undervisning og hvordan du betaler for det.

plassering

Plassering er en annen viktig faktor å vurdere når du velger en høyskole. Du kan elske skolen din, men hvis du hater byen eller byen du bor i, blir du elendig. Begynn med å tenke på din ideelle levesituasjon. Er du en byperson som elsker kjas og mas, eller er du en liten by elsker, hvem nyter de enklere ting og et stille miljø?

Vårt miljø påvirker sterkt vår psykologi, så tenk på din plassering som den angår din lykke og produktivitet. Hvis du ikke elsker hvor du bor, vil det være vanskelig å fokusere og vil forstyrre deg fra studiene.

Kultur

En ting som ofte blir utelatt av ligningen når de bestemmer seg for hvor å gå på college, er kultur. Din potensielle høyskolekultur er en annen viktig faktor å vurdere fordi det vil påvirke hvor godt du passer inn og hvor behagelig du føler deg i miljøet. Tenk på om du går inn i en festskole eller en svært konservativ, utdannelsesfokusert skole. Det er nøkkelen til å tenke på hvilken type kultur du trives i, og hva du vil oppleve i de neste fire årene.

Ideelt sett vil du omgir deg med likesinnede personer eller folk som du kan lære av. Så hvis du ønsker å studere hardt og fokusere, kan det være distraherende å gå på en festskole. Omvendt, hvis du ønsker å ha de beste fire årene av livet ditt og du går på en prippen privat skole, kan du bli skuffet. Vurder hva du vil ha av høyskoleopplevelsen din og sørg for at høgskulturen retter seg mot disse verdiene.

Studierom

Hvert college har en tendens til å ha et studieområde som de er kjent for. Gjør litt forskning på dine potensielle majors (og ja, velg tre, som majors endrer hele tiden), e-postprofessorer, og lær om avdelingens omdømme.

Selv om berømmelse eller berykt ikke er noe som må vurderes, er det viktig at du føler deg komfortabel med professorene i den avdelingen og føler at du kan lære noe verdifullt fra den aktuelle avdelingen.

En av grunnene til at jeg deltok på NYU var at Tisch School of the Arts er kjent for sin kunstfokus og forskningsbakgrunn. Jeg følte at jeg jobbet med det beste i mitt felt og at jeg var omgitt av studenter med lignende lidenskap og interesse.

Å plukke et høyskole som utmerker seg i ditt studieområde, kan hjelpe deg å holde motivasjon og lære av det beste i ditt felt - du vil også sannsynligvis være omgitt av lidenskapelige mennesker og få tilgang til flere muligheter.

Jobbmuligheter

Fire år går veldig fort, og plutselig blir du trukket inn i den virkelige verden etter eksamen. Noen ganger kan den "virkelige verden" være en uhøflig oppvåkning, sammenlignet med den komfortable boblen skolen gir. Det er viktig å tenke langsiktig når du velger en høyskole, så begynn å tenke på hvilke post-graduate jobber i området. Hvis du vet at du må flytte rett etter eksamen for å få en jobb i ditt felt, veier du fordelene og ulemper ved å holde deg eller flytte til det bestemte stedet for college.

Du kan få den beste utdanningen på en høyskole, men hvis det ikke er noen jobber i ditt felt i det bestemte området, vil du bli tvunget til å flytte. Flytting er en vanlig forekomst etter college, men det er best når kortene er i dine hender, og du blir ikke tvunget av økonomiske forhold.

Når du tenker på hvilken høyskole som skal delta, tenk på dine fremtidige stillinger, livssituasjon, pris og kultur. Evaluering av disse tingene på forhånd vil sikre at din høyskoleopplevelse er både minneverdig og givende.

Hva mer vil du legge til i listen?

Skrive Inn Din Kommentar