Banker

5 trinn mot finansiell lykke etter college

5 trinn mot finansiell lykke etter college

Over mine siste innlegg har jeg fremhevet viktige overganger som har økonomiske forandringer i noen av universitetsstudentens liv: Jobbsøkingen og styring av livet i din første leilighet. I dag vil jeg avrunde denne serien med noen tips om hvordan du kan bidra til å styrke et sterkt økonomisk fundament i årene som kommer.

Selv om du ikke er en nyutdannet akademiker, vil din økonomi (og fremtidig selv!) Takke deg hvis du holder deg til følgende forslag for å sikre din egen økonomiske lykke:

"Budsjett" er ikke et ord med fire bokstaver

Å ha et budsjett er en av de enkleste måtene å forstå hva som skjer med pengene dine. Dessverre er bare ordet "budsjett" en av de mest følelsesmessig lastet i verden av personlig økonomi. I stedet for å være overveldet eller engstelig når det gjelder budsjettering, er nøkkelen å finne en måte å skape og vedlikeholde et budsjett på en måte som fungerer for deg. Et budsjett skal være en detaljert, flytende og personlig enhet.

Når du har funnet ut et system som fungerer bra for din situasjon og dine preferanser, sørg for å konsekvent overvåke den for å sikre at den er balansert og passende for din nåværende livsforhold. Gjør budsjettet en tjeneste og bruk dine kjente plastkort sjeldnere for å foreta kjøp. Kredittkortselskaper er ekspertmarkedsførere og mange forbrukere bruker mer overdådige når de bruker kort i stedet for kontanter.

Ikke bli lurt av det tilbudet

Når du nettopp har blitt tilbudt en god jobb, og har klart forhandlet hva du synes å være en utrolig lønn, er det vanskelig å være 100% objektivt når det gjelder å signere tilbudsbrevet. Men før den figuren går rett til hodet ditt (med visjoner av nye biler, ferier og nye garderober som danser gjennom det), husk at grunnlønnen din ikke er hva du faktisk skal ta hjem hver uke.

I det minste må du ta hensyn til bitt at skatter, pendling og profesjonelle utgifter vil ta ut av lønnsslippet ditt. Da er du selvsagt ansvarlig for å montere alle dine andre levekostnader og besparelsesmål i budsjettet ditt med det som er igjen før du legger til ting som moro og personlig utvikling.

Betal deg først - Ingen andre vil!

På dette punktet i utdanningen har du forhåpentligvis lært om skjønnheten i sammensatte interesser (hvis ikke, gjør din fremtidige selvverdighet ved å lese på det - i går). I hovedsak, jo tidligere du begynner å spare, jo mer penger vil du ende opp med på lang sikt. En av de enkleste måtene å sikre fremtidig finansiell stabilitet er å investere i pensjonen din som begynner med din første jobb.

Så mens dine jevnaldrende kan få fart på bilene sine, eller tilbringe lange netter i dyre barer i stedet for å fylle ut at 401K eller 403b papirer HR ga dem for måneder siden, husk å tilbringe en halv time nå med kjedelig logistikk betyr bokstavelig talt setting selv opp for en økonomisk forsvarlig fremtid.

Spar nok at det gjør vondt

I tillegg til pensjonsbesparelsene, bør du også sette opp et beredskapsfond og langsiktige besparelser. På samme måte som et budsjett, bør du spare penger som du trenger å bestemme ut fra din situasjon. Bare vær sikker på å revurdere dine mål etter hvert som livet ditt endres, slik at du fortsatt er på rette spor for å spare på suksess.

Finn din balanse

Hvis du leser innlegg som disse, er sjansene at du er på rett spor for å utdanne deg selv om personlig økonomi, så vel som å sette deg opp for en økonomisk forsvarlig fremtid. Mens det er utmerket at du tar skritt for å sette deg opp for suksess, er det like viktig at du opprettholder balanse i livet ditt. Vær forsiktig for å sikre at mens du setter inn og møter aggressive økonomiske mål, passer du også til moro, personlig utvikling, sosiale aktiviteter og fritidsaktiviteter. Å gjøre det vil gi deg større sjanse til å unngå utbrenthet og holde motivasjonen opp når det gjelder å oppnå økonomisk lykke.

Hvilke skritt tar du for å sikre din egen økonomiske lykke?

Skrive Inn Din Kommentar