Virksomhet

5 tegn på at du har en fryktelig boss

5 tegn på at du har en fryktelig boss

Jeg så på filmen Office Space den andre natten, og sjefen i den filmen bryter meg alltid opp. Jeg trodde at siden i dag er fredag, vil jeg dele litt humor, og forhåpentligvis kan du også bidra med noen historier. Hvis du ikke har sett filmen eller ikke husker, her er et klipp som ganske mye forklarer alt:

Her er de fem tegnene du bør se etter om du ikke har funnet ut hvor forferdelig en sjef du kanskje har (du kan allerede vite ...).

Fiendtlig arbeidsmiljø

Skal sjefen din rope, skrike, fortelle deg eller mer? Du har en fryktelig sjef. Ingen bør ha å håndtere en sjef som bare vet hvordan å rope og skrike for å få ting gjort. Heck, de skriger ikke engang og skriker så mye i militæret, og du er hos en privat arbeidsgiver.

Hvis du sjefen roper, skriker eller cussing på deg eller dine medarbeidere, kom deg ut! En leder som fører gjennom frykt vil ikke komme veldig langt.

Bryr seg ikke om deg

Dette er epitom av sjefen i filmen Office Space. Han bryr seg ikke om noen av hans ansattes trivsel, og mener at det er greit å få dem til å gjøre disse menialt oppgaver og komme inn på en lørdag. Det kan være fryktelig å ha en sjef som ikke bryr seg om deg eller dine medarbeidere. Faktisk er denne typen leder trolig ganske narcissistisk og bare bryr seg om seg selv. Hvis du har en sjef som ikke bryr seg om deg, bør du ikke bryr seg om dem eller firmaet - kom deg ut nå!

The Unfit Manager

Visst, vi alle ønsker å tro at våre fryktelige sjefer har en psykisk funksjonshemming eller noe i den retningen, men hva skjer hvis de egentlig ikke er klare til å være sjefen? Kanskje er de en alkoholiker, eller til narkotika? Det har skjedd, og det skjer for øyeblikket mer enn vi alle vil like å tenke på.

I dette tilfellet kan du ha mulighet til å gå gjennom internt selskap, for å prøve å få sjefen litt hjelp, men sjansen er for de fleste bedrifter, dette vil ikke være tilfelle. Jeg vet ikke hva jeg skal fortelle deg, men en fullstendig leder kan være en forferdelig leder - hold deg ikke for lenge i den typen arbeidsmiljø.

Den inkompetente lederen

Jeg har hørt denne mantraen gang på gang: Folk blir forfremmet til det punktet de er inkompetente. Og det er vanligvis sant - noen blir forfremmet fordi de har det bra med sin nåværende jobb, ikke fordi de ville skinne på neste jobb. Som sådan, når den personen får den neste jobben, er de inkompetente. Dette kan være en vanskelig situasjon, fordi de fleste nye arbeidsplasser vil ha en læringskurve til å begynne med uansett. Men hvis du er sjef, bare ikke kommer forbi læringskurven, har du egentlig bare to alternativer: Hold deg til han går, eller gå først. Svaret på dette avhenger strengt på din bedrift og hvordan de tolererer dårlige artister.

Bossen som ikke vet at du eksisterer

Nesten like fryktelig som sjefen som forbanner deg, er den som ikke engang vet at du eksisterer. Tenk deg å jobbe hver dag, og din sjef sier aldri "hei" til deg eller husker navnet ditt. Det skjer, og det kan være en forferdelig følelse å gå på jobb hver dag til det miljøet. Hvis sjefen din ikke engang vet hvem du er, vil de ikke engang bry deg når du går, så vær ikke plaget av å slutte!

Lesere, har du noen gang hatt en fryktelig sjef? Jeg vil gjerne høre din forferdelige sjefshistorie!

Skrive Inn Din Kommentar