Investere

5 spørsmål med J.D. Roth of Get Rich Slowly og dine penger: Den manglende håndboken

5 spørsmål med J.D. Roth of Get Rich Slowly og dine penger: Den manglende håndboken

Å være en utmerket forfatter er et ekte håndverk; en kunst som mange bare håper å mestre en dag. For meg er skriving en konstant oppgave (jeg liker det!) Og jeg er stadig misunnelig overfor de som bare har "den“. En blogger / forfatter som i min ydmyke mening har "det" er en mann som heter J.D. Roth. [Jeg må ta en rask pause for å gi en rop ut til mannen min, Les O'Dell, som medforfatter min bok. Les har "det" også. En annen mann å være sjalu av 🙂] J.D. er skaperen og grunnleggeren av Get Rich Slowly, som er en av de mest anerkjente personlige finansbloggene, som blir nominert av Money Magazine som en av de "beste pengene blogger" på mer enn én anledning. Nylig tok J.D. steget og la tittelen "publisert forfatter" til sin CV med sin innledende bokutgivelse Dine penger: Den manglende håndboken. Ikke bare er J.D. en fantastisk skribent, men han er også en kul og sjenerøs fyr. Han sendte meg en kopi av boken hans nådig, og jeg har hatt glede av det og lært noen fine tips underveis. J.D. tok litt tid til å svare på noen få spørsmål til meg, og jeg er glad for å dele.

1 De fleste personlige finansblogger begynner med en reise, og bloggeren deler det de har lært gjennom sin reise som du har en fantastisk jobb på GRS. Ut av nysgjerrighet, ved å skrive boken, er det noe annet du har lært i den personlige økonomikirken gjennom din bokskrivning?

Jeg * lærte mye om personlig økonomi gjennom skriving Dine penger: Den manglende håndboken. Jeg er ikke sikker på at det meste er interessant, skjønt. Hovedsakelig var jeg tvunget til å grave inn og lære detaljer om ting som forsikring og pensjonskontoer, og så videre. Jeg måtte også finne * faktiske * statistikker om ulike krav (som det gjennomsnittlige amerikanske bruker på bolig, for eksempel). Jeg fant det veldig frustrerende at det ofte er motstridende sett med data der ute. Hvis du vil gjøre et krav, kan du finne nummer for å støtte det. Så hvordan skal vi vite hva som er riktig?

Det største jeg lærte å skrive boken er imidlertid at pengene * har * effekt på lykke. Som mange mennesker har jeg alltid trodd at dette ikke er tilfelle. Faktisk har jeg skrevet mye på Get Rich Slowly om hvordan penger og lykke ikke er relatert. Oops. Viser seg at jeg hadde feil Faktisk måtte jeg skrive om hele første kapittel etter at min forskning om lykke viste at det er absolutt en klar sammenheng mellom økonomisk velvære og personlig velvære: Folk i rikere land pleier å være lykkeligere og rikere individer innenfor en landet pleier å være lykkeligere også. (Men det er en viktig advarsel: Penger kjøper mest lykke når folk er fattigste. Hvis du tjener $ 20 000 i året og får en $ 10 000 fallfall, kommer det til å bidra mye til ditt velvære. Men hvis du tjener $ 200 000 i året og får det samme $ 10 000 fallfallet, betyr det ikke nesten like mye.) Når du har det grunnleggende i livet (og kanskje noen luksuser), øker mer penger din lykke, men ikke av som mye som du forventer.

2 Å ha en blogg som har eksistert i over fire år, hvor du har skrevet hundrevis av artikler, var det som var mest utfordrende i bokskrivningsopplevelsen mot bloggen.

Flott spørsmål.

Den mest merkbare forskjellen var i lengde. De fleste av blogginnleggene mine er mellom 1000 og 2000 ord. De tar en time å skrive og kanskje et par timer å redigere. Jeg kan skrive en eller to av disse hver dag i uker eller måneder om gangen. Men å skrive en bok er mye annerledes. Mine kapitler var mellom 10 000 og 12 000 ord, og hver tok en uke å skrive. (Pluss det var mer redigering på slutten av prosessen.) Det var mye vanskeligere å utvikle et sammenhengende kapittel enn det å skrive et stramt blogginnlegg. Analogen jeg bruker hele tiden er: Å skrive en blogg er som sprinting hver dag, og å skrive en bok er som å drive en maraton. Vises, jeg er en sprinter, ikke en langdistanse løper. Jo, jeg kan gjøre langdistanse ting, men det er ikke det jeg utmerker seg på.

Et annet utfordrende aspekt var å balansere behovene til mine eksisterende blogglesere med de av folk som vil plukke opp boken uten å ha hørt om Get Rich Slowly. Jeg trengte å ha noen biter og biter som leserne mine kunne forholde seg til, men ikke for mange. (Det viser seg at jeg sannsynligvis har feilt for mye på forsiktighetssiden; eksisterende lesere ønsket mer av J.D. i boken.) I tillegg var det spørsmålet om hvor mye materiale som skal brukes på nytt fra bloggen. Det er ikke fornuftig å gjenoppfinne hjulet, ikke sant? Til slutt var svært lite gjenbrukt engros. I stedet vil jeg prøve å ta en eksisterende artikkel (på dagligvarebutikk, for eksempel) og deretter skrive den på nytt til bruk i boken - ta ut noen ting og legge til annet materiale. Jeg tror jeg gjorde en god jobb med å ikke lage boken bare en bloggdump.

3 Dette er noe av et selvbetjent spørsmål, men for noen som ønsker å skrive en bok, hva er tre ting som helt overrasket deg om bokskriftsprosessen som hver ny eller vil være forfatter bør vite.

Dette er et minefelt, så jeg skal forsøke å tread forsiktig.

Jeg vil si at min første frustrasjon - og dette ser ut til å være sant for mange førstegangsbøker til bok-for-bok - var med det forankrede "systemet" som min utgiver hadde. O'Reilly er flott, og jeg er glad for å ha jobbet med dem, men som alle utgivere har de en måte å gjøre ting på, og det er noen ganger vanskelig for dem å tenke utenfor boksen. (Jeg vet at jeg er vag her, men jeg vil ikke gjøre noen vekk.) Jeg føler at boka kunne ha vært mye, mye bedre hvis vi hadde mer enn fire måneder å produsere den. Og jeg føler at vi kunne ha nådd mange flere lesere hvis vi hadde hatt en slags samordnet markedsplan som begynte * før * boken var på butikkhyller. Så, min første advarsel til potensielle forfattere, er å være forberedt på å få dine store forventninger slått inn i murvegget for å publisere virkeligheten. (Igjen, jeg har hørt denne advarselen fra mange forfattere. Heldigvis hørte jeg disse advarslene før jeg begynte å jobbe på boken min, så jeg var klar for mye frustrasjon.)

For det andre var jeg veldig overrasket over hvordan skattingen av bokskrivningsprosessen var for meg. Som jeg nevnte tidligere, skriver jeg hver dag. Jeg liker det, og jeg tror jeg er god i det. Jeg forventet å skrive en bok for å være et stykke kake. Hahahahaha. Det viser seg at det faktisk er en stressende opplevelse, full av tidsfrister og raske beslutninger. Jeg fikk 20 pund i de fire månedene det tok å skrive boken, og det var alt fra stress å spise.

Til slutt tror jeg at forfattere må innse at deres bok ikke kommer til å selge seg selv. For å lykkes, * du * må ta ansvar for å fremme det. Jeg har gjort en bra jobb på det, tror jeg - kanskje en klasse på B eller B-. Noen som Ramit får en A +, skjønt. Den mannen er en selvfremmende maskin (og jeg mener ikke det på en dårlig måte). Jeg kan bare ikke gjøre det. Det er ikke hvem jeg er. Jeg skulle ønske det var, fordi det ville hjelpe meg med å selge bøker. Så, nye forfattere må innse at å skrive en bok er bare en del av kampen; etter det må du fortsatt selge den dårlige tingen.

4 Har du en bok under beltet, forutser du en annen bok i fremtiden?

Etter mine klager i det siste spørsmålet, kan du tro at svaret mitt ville være "Ingen måte!" Men egentlig, jeg * gjør * se en annen bok i fremtiden. Jeg ville gjerne jobbe med en "Money Hacks" -bok med O'Reilly, hvis det var noe de var interessert i og trodde ville selge. I tillegg har jeg blitt kontaktet av en mye større forlegger for å gjøre en "Get Rich Slowly" bok, en som inneholdt historier og anekdoter mer eksplisitt (ikke bare i mitt liv, men også i andres liv).

Men jeg er ikke klar til å begynne en gang snart. Faktisk har jeg lovet min kone ikke å forplikte seg til noe i et år. Det betyr at vi får et par måneder uten at jeg er en nutjob fra stresset. Men kanskje en gang i 2011, begynner jeg å jobbe med bok nummer to. Ingen løfter.

5 Fra ditt synspunkt, hvordan har boken gjort siden den er utgitt? Er du fornøyd med din innsats?

Jeg har ikke eksakte tall for hvor mange eksemplarer som er solgt, men jeg vet at vi gjorde vår første utskrift i midten av mars. I midten av mai gjorde vi en andre utskriftskurs. Utgiveren virker veldig fornøyd med det, så jeg antar jeg burde være glad også. Jeg er også veldig fornøyd med de positive vurderingene for Dine penger: Den manglende håndboken. Alle de trykte vurderingene jeg har sett har vært gode (med noen gyldig kritikk her og der), og boka har 4-1 / 2 stjerner på 16 vurderinger på Amazon. (Jeg bør merke at det er to 2-stjerners vurderinger på Amazon.)

Så, fra den lille informasjonen jeg har, virker det som om boken går bra.

Takk J.D. for å ta litt tid å dele litt god info. Hvis du ikke har sjekket ut boken hans ennå, vær sikker på at. Du kan forhåndsvise det her på Amazon.

Skrive Inn Din Kommentar