Pensjonering

GFC 079: 5 penger spørsmål som kan frelse deg fra en levetid for fornektelse

GFC 079: 5 penger spørsmål som kan frelse deg fra en levetid for fornektelse
http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_079_5_Money_Questions_You_Should_Be_Able_to_Answer_.mp3

Mye av Mellom-Amerikas pengeproblemer kan oppsummeres i et enkelt ord - fornektelse. Til tross for å ha en anstendig inntekt, bruker mange midtinntektsfamilier uforsiktig, hevder gjeld og fortsetter som regningen aldri kommer.

Men kyllingene kommer hjem til roost - i hvert fall til slutt. Som Forbes-bidragsyter Andrew Biggs nevnte tidligere i år, har nesten halvparten (45%) av husholdninger i alderen i arbeidslivet ingen pensjonsbesparelser i det hele tatt. Verre, gjennomsnittlig husholdningenes kredittkortgjeld nådde en heltid på $ 16 061 tidligere i år, ifølge en analyse fra Nerdwallet.

Før eller senere vil disse beslutningene komme opp til de som ikke klarer å planlegge. Ikke å spare for pensjonering, for eksempel, betyr å komme forbi på noe mer enn trygd i alderen. Og at kredittkort gjeld? Hvis ingenting er gjort, er det bare bundet til å vokse.

Å forandre ting - for å forbedre økonomien din - du må møte disse problemene på. I stedet for å leve i fornektelse, må du bli ekte uansett hvor mye det gjør vondt.

5 penger spørsmål alle burde være i stand til å svare på

Selvfølgelig er den typen snakk enkelt. Ordtak du får deg sammen er et stykke kake. Men gjør det? Nå er det vanskelig.

Nøkkelen til å få pengene dine rett er imidlertid ikke rakettvitenskap. Som noe annet, er den vanskeligste delen det første skrittet - men det blir mye, mye lettere derfra.

For å komme i gang på reisen din ut av fornektelse og mot velstand, bør du begynne å finne ut hvor du er. Men hvordan? Jeg reiste ut til flere toppfinansierte rådgivere for å få de hjelpende forbrukerne til å hjelpe seg selv. Hvilke pengespørsmål skal folk kunne svare på, og hvorfor? Her er hva de sa:

Spørsmål # 1: Hvor mye sparer jeg hver måned?

Altfor mange tror at de sparer penger, men har ikke den minste ideen hvor mye penger de stashing unna. De registrerte seg for deres 401 (k) og valgte noen vilkårlig prosentandel, sier 4%, men de har ingen anelse om hvordan denne prosentdelen oversetter til dollar. Verre, de vet ikke alltid hvor mye penger de sparer heller.

Dette betyr ofte at de bruker på vilje og prøver for å redde det som er igjen, notater finansiell rådgiver for leger Andrew McFadden. Dette er en feil, sier han, siden folk som ikke bevisst lagrer for et mål, har en tendens til å falle drastisk kort.

"Folk som ikke bevisst lagrer, slutter å bruke," sier han.

Hvis du ikke vet hvor mye du sparer, betyr det at du ikke vet hvor mye du bruker, heller. Det betyr også at du er i fullstendig fornektelse av hvordan du bruker inntekten din.

For å fikse denne situasjonen bør du vurdere å bruke et månedlig budsjett eller spore utgifter og besparelser i det minste. Du jobber hardt for pengene du tjener, ikke sant? La oss få det til å fungere hardt for deg.

Spørsmål # 2: Hvor mye interesse betaler jeg hver måned?

Gjeld er et område i våre liv hvor vi nekter, nekter, nekter. Når du skylder penger til andre, er det enkelt å gjøre en liten minimum månedlig betaling og feie detaljene under teppet. Heck, de fleste som er i gjeld, ønsker ikke engang å innrømme hvor mye de er i, ikke si hvor mye den gjelden egentlig koster dem.

For å bli reell med gjelden din, må du finne ut hvor mye du skylder og hvor mye gjelden din koster deg hver måned. Den enkleste måten å oppnå denne oppgaven er å bryte ut alle dine månedlige regninger og forpliktelser, og deretter legge opp totalen din sammen med hvor mye interesse du betaler hver måned. Vil denne prosessen være smertefull? Sannsynligvis. Men vil det hjelpe? Det kan du vedde på.

"De månedlige rentebetalinger og beløp er en svært viktig ting å kvantifisere, sier Seattle finansrådgiver Josh Brein.

Hvorfor? Fordi disse rentebetalinger kan drepe ditt økonomiske potensial.

La oss si at du skylder den gjennomsnittlige kredittkortgjelden på $ 16 061 på et kort med 18% APR. Selv om den laveste månedlige betalingen din bare er $ 321, går mer enn $ 240 av det beløpet direkte til rentebetalinger. Resultatet? Du betaler $ 321 per måned, men bare reduserer gjelden din med $ 80. Og det er bare hvis du slutter å bruke kortet ditt og racking opp mer gjeld i mellomtiden.

Den beste måten å håndtere gjeld er, er å møte den på, for å slutte å kutte disse kredittkortregningene og begynne å lese dem linje for linje i stedet.

Spørsmål # 3: Hvor mye av porteføljen min er i aksjemarkedet?

Et av mine favorittspørsmål for å spørre en potensiell klient er hvor mye av pengene deres er på aksjemarkedet. Ikke bare er dette et lastet spørsmål, men de fleste har ingen anelse om. Noen tror de har en moderat eller konservativ portefølje, mens andre ikke engang vet så mye.

Dette er en del av grunnen til at folk blir freak når vi ser store markedsrettelser. De vet at de har penger investert i flere forskjellige kontoer, men de vet ikke hvor mye hud de har i spillet. Så når markedet tanks med 20% og de mister mer enn det, panikk de.

På kontoret mitt bruker vi en konto aggregeringsprogramvare kalt Blueleaf for å synkronisere alle kundens kontoer til ett sted.Dette hjelper dem å se det store bildet når det gjelder sine penger, sammen med den nøyaktige prosentandelen de har på aksjemarkedet, i obligasjoner, i fast eiendom og i varer. Med denne kunnskapen på hånden, er våre kunder mindre sannsynlig å få panikk eller ta en rask fart når deres porteføljetanker.

"Vet hva du eier og hvorfor eier det," sier Taylor Schulte, finansiell planlegger og grunnlegger av Stay Rich San Diego. Når du har funnet ut din ressursfordeling, spør deg selv hvorfor du valgte den.

"Hvis du ikke har et godt svar, kan det være på tide å revidere din økonomiske plan," sier Schulte.

Martin A. Smith, president for Wealthcare Financial Group, Inc. ™ i Bethesda, Maryland, sier dette er hvor en god finansiell rådgiver kan være verdt sin vekt i gull.

For å finne ut et passende risikonivå - og hvilken prosentandel av pengene dine bør være i spesifikke investeringer som aksjer og obligasjoner - bør du vurdere å sette deg ned med din finansrådgiver for å utarbeide en investeringspolitikkerklæring, sier han.

"Formålet med en IPS er å skissere de generelle eller spesifikke verdiene, behovene og målene du har for investeringsporteføljen," sier Smith. En IPS kan også betraktes som en måte å forankre en investeringsportefølje til kundens verdier, behov og mål, sier han.

"Når man ser på dette, blir det en uunnværlig veiledning for å gjøre gjennomtenkte og egnede investeringsbeslutninger. så vel som å hjelpe investorer til å avgjøre om risikoen er verdt den potensielle belønningen. "

Spørsmål nr. 4: Hvordan ville familien min bli tatt vare på dersom jeg døde?

Altfor mange mennesker blir så opptatt av økonomisk overlevelse at de ikke klarer å se fremover. Dette gjelder spesielt når det gjelder å kjøpe livsforsikring. Som jeg har skrevet om før, er alt for mange avhengige av deres arbeidsgiverbaserte livsforsikringsplan uten å innse at det ikke gir noe nær hva de trenger.

Hvis du ikke har nok livsforsikring, kan du imidlertid sette din familie opp for en verden av vondt. Uten din inntekt å stole på, kan familien din lett komme seg til å slite eller til og med brøt. Hvis du ikke vil møte denne, er du helt sikkert i fornektelse.

En av de mest kjærlige økonomiske trekkene du kan gjøre for familien din, er å kjøpe en enkel og rimelig sikt livsforsikring. Men finansrådgiver David G. Niggel fra Key Wealth Partners i Lancaster, PA foreslår å stille noen viktige spørsmål først.

For eksempel, vil du hjelpe barna å betale for college? Vil du at familien din skal kunne være i ditt nåværende hjem? Hvor mye penger tjener du for øyeblikket, og hvor lenge trenger du å erstatte den inntekten?

Disse spørsmålene og andre er et godt sted å starte når du finner ut hvor mye livsforsikring du skal kjøpe.

Men bortsett fra disse overfladiske spørsmålene, bør du også grave litt dypere inn i de økonomiske konsekvensene av din død, noterer finansrådgiver Don Roork av AssetDynamics Wealth Management i Toledo, Ohio.

For eksempel, hva skjer hvis du gir X penger til en person i familien din når du dør? Hva er det verste som kan skje? Også bør du vurdere hvordan du vil at eiendelene dine tildeles barna dine. Du kan elske dem alle like, men betyr det at du ikke bør behandle dem unikt?

Selv om du ikke har en stor portefølje, vil du ikke at barna argumenterer over '57 Chevy eller noe annet. Den beste måten å unngå forvirring på er å skreddersy dine ønsker ved å skape en vilje. Landskapsplanlegging er også viktig fordi det går utover din vilje for å diskutere hvem som får bestemte gjenstander, hvordan du vil minimere skatter og hvordan rikdommen din (uansett hvor liten) skal overføres til neste generasjon.

Spørsmål: # 5: Når vil jeg pensjonere?

Siden nesten halvparten av amerikanerne ikke har en krone lagret for pensjonering, er det trygt å anta at minst halvparten av oss er i fornektelse. Du kan ikke fortsette å jobbe for alltid, men mange av oss nekter å tenke så langt framover.

Dessverre, uten å ha et mål i tankene, blir det mye vanskeligere å spare og planlegge. Uten en dato eller et utvalg av datoer har du ingen anelse om hvor mye du trenger å spare eller hva slags retur du trenger. Og som vi alle vet, Manglende planlegging betyr også planer om å mislykkes.

Når du trekker deg ut av den svikefulle nettverket av fornektelse, er det viktig å definere hvilken pensjonering betyr for deg, sier Arios økonomiske planlegger Charles C. Scott.

Er målet ditt å avslutte jobben din for å gjøre noe annet du er mer lidenskapelig om? Eller håper du bare å komme vekk fra stresset og smerten ved å jobbe med noe du ikke liker lenger? Kanskje målet ditt bare er å bygge nok penger, slik at hvis du bestemmer deg for å gå på pensjon, kan du.

Uansett vil du aldri komme dit hvis du aldri begynner å tenke på pensjonering som en prioritet. Når det blir en prioritet i livet ditt, har du ikke annet valg enn å komme på jobb.

Vet ikke hvor du skal begynne? Vurder å møte med en avgiftsfinansiert økonomisk planlegger hvis du ikke har en. Hvis arbeidsgiveren tilbyr en 401 (k) plan, og du ikke drar nytte, kan du gjøre en avtale med HR-representanten i morgen. Deretter vises.

Hvis du vil pensjonere en dag, kan du ikke fortsette å sette av det. Du må forplikte seg til et mål, og deretter ta tiltak for å komme dit. Dette innebærer mer enn å håpe du vil vinne lotteriet en dag, men noen ekte tanke og refleksjon. Når det gjelder pensjonering, trenger du noe å streve for; du trenger en følelse av hensikt. Uten en, er du nødt til å fortsette å sette av pensjon til det er for sent.

Siste tanker

Det er lett å bli så opptatt i hverdagen at du glemmer ditt fremtidige selv. Dessverre kan år passere i blink av et øye. Og hvis du ikke er forsiktig, blir det for sent å få det økonomiske livet sammen.

Ikke fortsett å leve i fornektelse når det er en mye, mye bedre måte. Husk at små trekk som gjøres daglig kan virkelig hjelpe deg med å vokse vel i tid, men bare hvis du har modet til å forandre seg.

Skrive Inn Din Kommentar