Investere

5 minutters sommerportefølje Jumpstart

5 minutters sommerportefølje Jumpstart

Gitt det er midt på sommeren, ønsket jeg å sette sammen en rask handling for deg å ta i dag. Jeg kaller det 5-minutters sommerportefølje jumpstart. Målet med denne raske øvelsen er å hoppe på porteføljen og sørge for at du er på rett spor.

For dagens hoppestart ønsket jeg å takle aktivaallokering. Hvorfor er dette så viktig akkurat nå? Vel, aksjemarkedet er på rekordhøyde. Når det skjer, blir de fleste folks porteføljeallokeringer vanligvis ikke helt berørt. Du har sikkert hatt noen virkelig flotte utførende aksjer som har skyrocket, men andre har ikke. Du må balansere.

Assetallokering handler om balanse, og målet ditt skal være å opprettholde riktig balanse så mye som mulig. Med aksjer så høy akkurat nå, er det fornuftig å selge noen vinnere og investere i noe mer beskyttende.

Hva er Asset Allocation og hvorfor det gjelder

Vi har dekket aktivaallokering i dybden, så jeg vil ikke komme inn på den for mye. I stedet, sjekk ut denne artikkelen om Grunnleggende om Asset Allocation. Hvis du vet hva aktivaallokering er, men vet ikke hva din riktig tildeling bør være, sjekk ut denne: Bygg den perfekte porteføljen.

Assetallokering er nå mer enn noensinne, fordi du vil låse i gevinstene du har gjort på aksjemarkedet og beskytte deg selv dersom markedet trekker seg tilbake eller faller. La oss si at du vil opprettholde et mål på 50% aksjer og 50% obligasjoner. Vel, aksjene har vokst mye og obligasjoner har ikke. Jeg vedder på om du sjekket porteføljen din, vil du finne deg mer som 65% aksjer og 35% obligasjoner.

For å opprettholde riktig kapitalfordeling, vil du selge 15% av aksjene dine og investere i obligasjoner. På den måten blir din totale porteføljesaldo mer beskyttet dersom aksjekursene faller. Dette investerer i det lange løp.

Din Summer Portfolio Jumpstart Handlingsplan

Så, du 5 minutters handlingsplan akkurat nå er enkel:

1. Trekk opp din nåværende ressursallokering (hvis du bruker Quicken eller Personal Capital, tar dette sekunder)

2. Se etter områder du er over allokert og underallokert

3. Selg sektorer hvor du er overdelt og invester dette i områder der du trenger mer

4. Sett en kalenderpåminnelse for å sjekke aktivattildelingen igjen 1. desember

Igjen, dette vil ta mindre enn fem minutter hvis du er organisert. Hvis du ikke er organisert, sjekk ut Personal Capital, som er en gratis online finansiell arrangør som også har mange andre fordeler.

Når du så på porteføljen din, var eiendelfordeling på punkt eller vokste aksjene mye i kvartalet?

Skrive Inn Din Kommentar