Banker

5 Finansielle Moves du burde definitivt gjøre etter college

5 Finansielle Moves du burde definitivt gjøre etter college

College er en tid til å jobbe hardt på skolen, men det er også en tid å miste og ha det gøy. Faktisk kan det være siste gang i livet ditt når du er ansvarlig overfor ingen, og kan bare virkelig nyte livet ditt.

Etter høgskolen begynner du den langsomme oppstigningen til voksen alder - å få den første jobben i karrierefeltet ditt, kanskje å gifte seg, kjøpe et hus, ha barn, lagre for pensjonering for deg selv og spare på college for barna dine.

Når du oppgraderer fra college, bør du vurdere å gjøre disse økonomiske trekkene:

1. Åpne en pensjonskonto

Jo før du kan gjøre dette, desto bedre fordi du vil ha kraften til å samle interesse som jobber for deg.

Hvis pengene er stramme rett ut av college, bør du vurdere å sette bare $ 50 per måned inn på pensjonskonto. Eventuelt beløp kan hjelpe deg med å komme videre, og etter hvert som inntektene øker og gjelden din går ned i løpet av årene, vil du kunne øke pensjonstilskuddene dine.

Vi anbefaler at du bruker en av våre gratis investeringsapplikasjoner til å begynne å investere. Hvis du ikke er komfortabel med en DIY-tilnærming, bør du vurdere å bruke en robo-rådgiver som Bedre som vil håndtere alt for deg.

2. Vurder å utarbeide en vilje

Du tror kanskje at du ikke trenger en vilje til du har barn, men hvis du har noen eiendeler, vil du ha en vilje på plass. Du kan finne en kvalitetsadvokat ved å spørre venner og familie for henvisninger.

Ikke glem å ta deg tid til å avgjøre advokatens kvalifikasjoner og legitimasjon. Dette kan enkelt gjøres ved å bruke et nettsted som Nolo.

3. Åpne en investeringskonto

Pensjonskontoer er viktige for å hjelpe deg med å spare for din fremtid - kanskje 40-50 år nedover veien. Investeringskontoer kan bidra til å gjøre ditt nåværende liv mer komfortabelt og sikkert. Du kan bruke en finansiell planlegger, eller du kan gå gjennom en online megler og sannsynligvis spare penger.

Akkurat som pensjonsinvestering, hvis du for øyeblikket ikke har mye penger, vet at alt beløp du kan investere vil hjelpe din fremtid, selv om det virker som en dårlig sum.

Sjekk ut Fidelity eller TD Ameritrade for å komme i gang.

4. Spar penger for et hus

Boliglånsmarkedet har blitt strammere de siste årene, noe som betyr at du bør ha 20% nede når du kjøper et hus. (Plus, du vil ha fordelen av å omgå privat kredittforsikring.)

I noen områder av landet er 20% nede ganske rimelig; I andre områder kan du se på en forskudd på $ 100 000 eller mer. Du vil begynne å lagre så snart som mulig.

Når du har litt penger lagret, behold det i en høy avkastningskonto, slik at du har pengene klar når du trenger det. Her er noen av de høyeste avkastningskontoene akkurat nå:

5. Betal ned gjeld

Hvis du er i stand til å gjøre alt ovenfor og fortsatt har litt penger igjen, betaler du ned de irriterende studielånene en god ide. Jo før de er borte, jo raskere har du mer penger til å bruke og vokse ettersom du passer.

Dine første år ut av college er avgjørende, økonomisk sett. Hvis du implementerer disse fem trinnene, vil du sannsynligvis banke vei for en mye mer økonomisk sikker fremtid enn dine jevnaldrende, og du trenger ikke å panikk når du blir 40 som mange andre gjør når de oppdager pensjonering, er bare et tiår eller to unna.

Hvilke andre penger beveger du etter eksamen?

Skrive Inn Din Kommentar