Investere

401K Tidlig uttaksstraff: Hva du trenger å vite

401K Tidlig uttaksstraff: Hva du trenger å vite

Hvis du, som de fleste lønnsomme, voksne, har betalt 401K, vet du sikkert at det er et oppsett for pensjonering.

Du legger trofast inn din tildelte prosentandel fra hver lønnsslipp før skatt, og hvis du er heldig, har du jobb med et selskap som samsvarer med en viss prosentandel.

Så, hvis alt går bra, fortsetter du å arbeide til pensjonsalder (det vil si 59 ½ år), når du forhåpentligvis har spart opp nok av et hekseegg for å støtte deg gjennom hele skumringen.

Dessverre er det tider når du må begynne å ta ut penger fra din 401K tidlig (på grunn av jobbtap, plutselig sykdom, førtidspensjon eller noen andre uventede ulykker).

Uansett årsak, kan trekke penger fra en avgangskonto før modning komme med en rekke ulemper, så før du gjør noe, bør du vite hva du får inn i.

Her er hva du trenger å vite om 401k tidlige uttak straffer.

Unngå størst tidlig uttakstraff

Til å begynne med er den største tidlige uttaksstraffen du møter (på toppen av de vanlige skattene som følger med oppfattet inntekt) den 10% tilleggsavgiften. IRS tillater faktisk visse unntak, for eksempel i tilfeller av dødsfall (når midler utelukkes til mottakerne), permanent funksjonshemming, adskillelse fra sysselsetting i alder 55 eller over, overdrevne medisinske regninger (over 7,5% av din justerte bruttoinntekt) , og skilsmisseoppgjør betalinger (som mandat av en kvalifisert innenriks relasjons rekkefølge). Dette er imidlertid tilfeller der du tar ut pengene uten å tenke på å returnere den til kontoen på et senere tidspunkt.

Hvis du ikke oppfyller noen av disse unntakene, er det imidlertid fortsatt muligheter for å få tilgang til pengene dine uten å betale denne ekstreme straffen (eller andre pålegg som kan bli vedlagt).

401k Distribusjonsalternativer

Noen 401K planer tilbyr et alternativ som ikke er en "tilbaketrekking" i strengeste forstand. I utgangspunktet kan du låne på kontoen din. Mange selskaper betaler ikke for denne ekstra funksjonen, men hvis planen er en av de få som tilbyr dette alternativet, er det visse begrensninger. I motsetning til tidlig tilbaketrekking er begrensningene ikke av hva pengene blir brukt til, men heller når og hvordan midlene returneres.

Enkelte arbeidsgivere tar sine egne retningslinjer for bruk for å minimere antall ansatte som utnytter lånefunksjonen (for eksempel begrensende utbetalinger til betalinger for ansatt- eller spousalopplæring, medisinske regninger, nedbetalinger på et første hjem eller betalinger for å unngå foreclosure). Men generelt krever ikke selve kontoen at låntakeren skal oppfylle kvalifikasjoner knyttet til tilbakekallingsgrunnlaget.

401k Lån

Men for å gjøre det til et legitimt lovlig lån, må låntakere betale tilbake beløpet, pluss renter. Renten kan variere etter plan, og de er ofte ganske lave, men det kan være fast bestemt på å være hovedrente på tidspunktet for tilbaketrekning, generelt pluss en prosent.

I tillegg er det minst tilbaketrekningsbeløp (vanligvis i nærheten av $ 1000), samt maksimalt (vanligvis rundt 50%, men noen ganger er det et bestemt beløp, for eksempel $ 50.000). Betalinger blir tatt ut av lønnskontrollene.

Unngå tidlig 401k uttak dersom det er mulig

I det lange løp krever det at du unngår å trekke tilbake fra din pensjonskonto tidlig hvis det er mulig, siden du mest sannsynlig vil være veldig glad for å få midler når du faktisk går på pensjon. Og hvis du ender med å betale straffer, er du ganske mye bare å kaste bort penger som du jobbet hardt for å tjene. Men hvis du befinner deg i en situasjon der du ikke har annet valg enn å ta ut penger fra 401K, har du noen muligheter å vurdere.

Ingen av dem er nettopp ideell, og du vil sannsynligvis ende opp med å betale minst inntektsskatt på uttak, men du kan kanskje unngå ytterligere straffer hvis du får alle dine ender på rad.

Leon Harris skriver for en kanadisk finansiell blogg med vekt på karriere, eiendomsmegling, politikk og bank.

Skrive Inn Din Kommentar