Virksomhet

4 leksjoner som alle høyskoleprivatører burde vite

4 leksjoner som alle høyskoleprivatører burde vite

Det er ingen bedre tid enn college å starte en bedrift. Du er gammel nok til å søke om et kredittkort uten hjelp fra din mor (ahh, banen på alle videregående opplæring), men du er fortsatt ung nok til at du ikke har noe å tape og alt å vinne.

På college, å ha en side virksomhet som bringer inn selv bare noen få hundre dollar i uken er ganske kult. Tusen dollar i uken, og du er ballin '.

Etter å ha hatt en bedrift som bringer inn noen få hundre dollar i uken, betyr det at du i utgangspunktet er arbeidsløs og bor i mamma kjeller. Tusen dollar i uken, og du er sannsynligvis fortsatt knapt nok til å møtes etter forretningskostnader / levekostnader, og sannsynligvis ønsker at du hadde en jevn lønnssjekk som dine samarbeidspartnere.

På college gir det ikke en interessant historie å feile i virksomheten. Etter college, å ha en bedrift mislykkes når det er å betale regninger kan være helt ødeleggende.

Hvorfor trenger du ikke en "ekte" jobb selv hvis din høyskolevirksomhet mislykkes

Da jeg var 21 år, mislyktes e-handelsvirksomheten som finansierte mine utgifter gjennom videregående skole og høyskole. I stedet for å skyve frem og bygge noe annet, ga jeg opp på entreprenørskap. Jeg jobbet på en bank i et år da gikk til lovskolen, fordi jeg begynte å tro på hva jeg fortsatte å bli fortalt - at jeg trengte å få "ekte arbeidserfaring" og en "ekte jobb".

Etter at jeg ble uteksaminert fra lovskolen på 25, gikk jeg ned i entreprenørbanen likevel, men det var mye vanskeligere enn det måtte være. Nå, som en 31 år gammel med et tiår for å reflektere over hva som gikk galt med min høyskolesiden, er det noen ting jeg ville gå tilbake for å fortelle mitt 21 år gamle selvtillit.

1. Folk vil ikke ta deg på alvor, men det er greit

Med mindre du er Mark Zuckerberg, vil de fleste ikke ta deg seriøst hvis du vil være en gründer etter college. Du får mye "det er et kult prosjekt, så hva med karrieren din?"

Så langt i livet har du for det meste trodd hva eldre mennesker har fortalt deg. Du kan bli fristet til å tro at de har rett på å få en "ekte" jobb også - spesielt hvis bedriften din går gjennom en grov patch.

Du vil begynne å tenke, "kanskje jeg bør fokusere min energi på å få en god jobb etter skolen", fordi mange omsorgsfulle, smarte mennesker vil fortsette å fortelle deg det samme. Men du trenger ikke å lytte til dem.

Begynn å bli vant til folk som ikke tar virksomheten din på alvor. Bli vant til å shrugging den av, fordi det ikke blir enklere etter college.

Etter college er det ikke nok å betale regninger med bedriften din - du vil fortsatt ha folk som sier "det er fint, men hvis bedriften din feiler, har du ingenting å falle igjen!" Inntil du viser overveldende suksess, folk vil ikke ta deg seriøst som gründer.

Entreprenører passer bare ikke til den konvensjonelle fortellingen, og du kan derfor ikke godta konvensjonelle karriere råd. Vær ydmyk og åpen for ulike perspektiver, men hvis personen som gir deg livsråd, ikke gjør det du vil gjøre, så er kanskje deres råd ikke riktig for deg.

2. Du trenger ikke tillatelse til å lære

Vårt utdanningssystem gjør at studentene skal tro at hvis det ikke er på eksamen, er det ikke verdt å lære. Vi lærer at graden vi oppnår med bestemmer hva vi kommer til å være når vi vokser opp.

Som et resultat, når de fleste av oss møter en situasjon som tester grensene for vår kunnskap, går vi tilbake fra kanten og løper bort.

I mine høyskole dager var det så mange ganger jeg fant meg selv forretningsproblemer som jeg ikke visste hvordan jeg skulle løse, og altfor ofte aksepterte jeg bare at det var noe jeg ikke visste. Jeg savnet mange sjanser til å forbedre min ferdigheter og presse virksomheten min fremover.

Som gründer kan du ikke vente på tillatelse til å lære. Du kan ikke vente på riktig legitimasjon. Når du løper inn i et problem, vet du ikke hvordan du skal løse - det faktum at du ikke har legitimasjon eller ikke har tatt de riktige klassene, bør ikke engang krysse deg.

Du trenger ikke en lærer eller en lærebok for å sakte matte deg ett semester om gangen. Hvis Elon Musk kan lære seg raketvitenskap ved å lese bøker og snakke med smarte mennesker (og ha en genuis IQ, men det er egentlig ikke under din kontroll), kan du bare finne ut hvordan du kjører trafikk til Shopify-butikken din.

I stedet for å akseptere grensene for din kunnskap, må du stadig lære. Her er noen enkle måter å lære forretningsmessige ferdigheter hvis du ikke vet hvor du skal begynne.

 • Google er din venn. Du vil lese mye BS, men du finner sporadiske edelstener.
 • Snakk med andre entreprenørstudenter og hjelpe hverandre ut. Bygg et støttenettverk.
 • Les troverdige blogger og artikler fra personer som har oppnådd det du vil oppnå.
 • Bruk Feedly til å bygge en RSS-feed av de beste forretnings- og markedsføringsbloggene.
 • Følg bransjeeksperter på Twitter.
 • Lytt til forretnings-og markedsføring podcaster.
 • Finn vellykkede bedrifter og omvendt konstruere deres suksess. Igjen, er Google din venn.
 • Bli med på et nettforum for entreprenører.
 • Lån forretningsbøker og biografier fra biblioteket.
 • Se hvordan du starter en oppstartsserie fra Stanford / Y-Combinator.
 • For et ikke-Sillicon Valley-perspektiv på hvordan du starter en bedrift, les Bootstrappers Bible eller 7 dagers oppstart.
 • Sjekk ut Foundr magazine
 • Finn en mentor.

Fortsett å lære mens du jobber med virksomheten din, og før du vet det, vil du faktisk vite mye.

Snakker om mentorer ...

Hvis du er heldig nok til å finne noen vellykkede som er villig til å dele sin erfaring med deg, husk at college er en trygg liten boble hvor professorer forteller deg at "det er ikke dumme spørsmål". I virkeligheten:

 • Det er spørsmål som viser din uvitenhet.
 • Det er spørsmål som er uinteressant.
 • Det er spørsmål som er irrelevante for hva du prøver å oppnå.
 • Det er upassende spørsmål.
 • Det er spørsmål som du allerede bør vite svaret på hvis du bare tar et øyeblikk til RTFM.

Det er ikke at det ikke er dumme spørsmål, det er bare det på college, det er ingen konsekvenser for å spørre dumme spørsmål.

Sannheten er at mest suksessrike entreprenører elsker å dele sin kunnskap og erfaringer (spesielt med studenter), men de er også for opptatt til å hjelpe noen som ikke kan hjelpe seg selv.

3. Ferdighetene du bruker til å vinne på college er ikke ferdighetene som hjelper deg med å vinne i virksomheten

Mange meget respekterte forretningstankere - Seth Godin og Peter Thiel for eksempel - gjør overbevisende argumenter for at ettergymnasial utdanning er fundamentalt brutt, spesielt hvis du vil være en gründer.

På høgskolen avhenger prestasjonen av din evne til å følge suksesskriterier som er lagt ut av noen andre. Dette innebærer mye rote læring gjennom cramming og memorizing. College trener deg for å være best på å bli fortalt hva du skal gjøre og gjenta tilbake informasjon.

Problemet er at i virksomheten vil ingen fortelle deg hva du skal gjøre. Venter på at noen skal fortelle deg hva du skal gjøre, er et veikart for å gå ingen steder.

College trener deg til å tro at det er opptatt og kjedelig arbeid er bra. Du har blitt trent til å se fremgang som noe som oppnås lineært, basert på andres timeplan.

Men hvis du er en gründer, er opptatt ikke det samme som å være produktiv. Hvis du er en gründer og finner deg selv gjentagende oppgaver, er det et tegn på at du må systemisere arbeidet og ansette noen. Hvis du er en gründer og bedriften din ikke har potensial til å vokse eksponentielt, må du kanskje revurdere forretningsmodellen din.

4. Du kan (og bør) ansette folk så snart som mulig

Dette poenget skal være tydelig, men en av de store grunnene til at virksomheten min ble implisert var at jeg insisterte på å gjøre alt arbeidet selv. Til slutt ble jeg overveldet av en kombinasjon av slutteksamen og en massiv mengde feriebestillinger. Siden jeg ikke hadde noen til å hjelpe meg, resulterte dette i en stor etterspørsel og mange sint kunder.

Jeg hadde nok inntekter ved at jeg kunne ha systemisert arbeidet og hyret folk til å hjelpe, men jeg hadde ikke tillit til at noen ville ønske å jobbe for meg, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle komme i gang.

Etterpå var det aldri en bedre tid å begynne å ansette. College gir deg et stort nettverk av arbeidskraft du kan tvinge til for billig, men ulemper er at arbeidsstyrken din kan forsvinne under eksamener og vårpause.

Selv om du ikke ansetter studenter eller du ikke har inntektene til å støtte heltidspersonale, betyr den fortsatte økningen av konsertøkonomien at det er mer talentfulle frilansere tilgjengelig nå enn noensinne, og mange tar svært rimelige priser. Nesten 54 millioner amerikanere er nå frilansende, så vel som titalls millioner arbeidstakere offshore. Slå opp nettsteder som Upwork, Freelancer eller Fiverr for å finne dem.

Det har aldri vært en bedre tid å være en høyskole entreprenør

Det har aldri vært en bedre tid å være en høyskole entreprenør. Selv om det var massevis av muligheter tidlig på midten av 00-tallet da jeg var studentpreneur, har det bare blitt enklere.

Du trenger ikke å konfigurere servere eller be banken for et kredittkort selgerkonto. Du trenger ikke å kjenne noen HTML. Domenenavn er $ 10. Sosiale medier har demokratisert innholdsfordeling. Det er nettsteder, podcaster og kurs som vil lære deg nesten alle digitale markedsføring ferdigheter. E-handelsbutikker, blogger og betalingsbehandling kan settes opp på tredjepartsplattformer med bare noen få klikk.

Best av alt, folk er komfortable å kjøpe ting online - ja, det var en tid da folk flest var redd for å bruke kredittkortene sine på "highway highway".

Hvis du er på college og driver en bedrift (eller tenker på å starte en), har du en spennende reise foran deg. Jo, du vil gjøre feil og mislykkes underveis, men det er greit.

Bare prøv å ikke gjøre de samme feilene jeg gjorde.

Dette er et gjestebidrag fra Nate Tseng. Nate er en seriell gründer og redaksjonell direktør på InvestmentZen.com. Han elsker alt som har å gjøre med forretninger og investeringer.

Skrive Inn Din Kommentar