Investere

4 Finans Tips jeg skulle ønske jeg visste om 18

4 Finans Tips jeg skulle ønske jeg visste om 18

Mannen, noen ganger ønsker du ikke at du kan gå tilbake i tid og endre noe i livet ditt - selv ditt økonomiske liv? Noen ganger ønsker jeg at jeg kunne gå tilbake til den tiden rett etter videregående oppgradering, og tenke på noen av de økonomiske beslutningene jeg gjorde. Selv om ingen av dem har vært skadelig for mitt nåværende økonomiske trivsel, spør jeg alltid om jeg kunne vært bedre hvis jeg fulgte de rådene jeg kjenner gi (men da, hvis jeg ikke hadde lært disse leksjonene, ville jeg ikke vær hvor jeg er i dag heller - fang 22 noen?).

Uansett, her er fire ting jeg virkelig ønsker at jeg visste klokka 18!

1. At Pensjonering

Jeg jobbet hele veien gjennom videregående skole og college, og nå som jeg helt forstår hva en Roth IRA er, ønsker jeg at jeg hadde startet en vei da. Det ville vært fantastisk å oppleve kraften i sammensetning de siste årene fra pengene jeg kunne ha investert i videregående og høyskole. Jeg mener, hva var det egentlig å bruke pengene mine på da uansett? Vanligvis øl og videospill. Det ville vært så mye mer produktivt å investere som penger!

For det andre tilbød min første jobb på college en 401k med en arbeidsgiverkamp. Jeg ville ikke gi opp 5% av lønnsslippet mitt på det tidspunktet - men det jeg skjønte nå er at jeg virkelig forlot ytterligere 5% på bordet ved ikke å ta den kampen!

Leksjon lært: Ikke gi opp gratis penger, lagre for pensjon, og nyt kraften i sammensetning.

2. Ikke kjøp den bilen!

Siden jeg jobbet heltid i skolen, hadde jeg alltid mer penger enn mine venner. Mitt kåte selv syntes det ville være en god ide å kjøpe en ny bil. Virkelig, min gamle opprykksvogn virket hensiktsmessig bra, men jeg ønsket virkelig noe nytt. Jeg endte med shelling ut over $ 13,000 (etter å ha solgt lastebilen min) for denne bilen.

Og du vet hva? Ingen brydde meg om bilen. Etter ca 2 uker med å kjøre bilen, brydde jeg ikke engang at jeg hadde bilen. I tillegg tror jeg at jeg endte opp med å synke mer penger til å reparere denne nye bilen enn jeg noen gang satte inn i min gamle lastebil.

Leksjon lært: Ikke kjøp en ny bil med mindre du virkelig trenger en ny bil. Biler er bare gjeld, og du vil begrense dine forpliktelser.

3. Hold deg unna dagshandelen!

Etter å ha tatt noen få finans- og investeringsklasser på høgskolen, og interning på et meglerfirma, trodde jeg at jeg var en investeringsprodusent. Lite visste jeg at jeg ikke var! Jeg lærte denne strategien for å plukke aksjer basert på teknisk analyse, og kjører dem gjennom et regneark. Jeg trodde det var et idiotisk system.

Vel, når jeg setter min første $ 2000 i kontoen min og begynte å handle, begynte jeg å hente opp tap. Om tre måneder hadde jeg mistet alle pengene. Det var en dyr leksjon.

Leksjon lært: ikke dag handel, faktisk investere i selskaper for deres grunnleggende inntjeningspotensial.

4. Lagring er ikke bare "Ikke brukt"

Endelig tenkte jeg alltid på meg selv som å spare hvis jeg ikke brukte alle pengene mine hver måned. Og mens, ja, teknisk, jeg hadde "reddet" noe, det var egentlig bare fordi jeg ikke hadde brukt pengene. Alle pengene ble sittende i kontoen min til jeg trengte det - for å kjøpe en bil jeg ikke trengte eller dagshandel.

Leksjon lært: Spar faktisk hver måned, og oppgi en sparekonto med et angitt beløp.

Lesere, hvilke økonomiske leksjoner ønsker du at du visste klokka 18? Jeg vil gjerne høre dine tanker!

Skrive Inn Din Kommentar