Annen

GFC 088: 3 Livsstilsbeslutninger som alle bør gjøre før pensjonering

GFC 088: 3 Livsstilsbeslutninger som alle bør gjøre før pensjonering
http://traffic.libsyn.com/goodfinancialcents/GFC_088_3_Lifestyle_Decisions_for_Retirment_.mp3

Hvis du vil pensjonere komfortabelt en dag, er det avgjørende å få dine ender på rad så tidlig som mulig.

Ved å investere tungt i din arbeidsstøttede 401 (k) konto, legger til besparelsene dine med en IRA- og / eller meglerkonto, minimerer gjeld og ser dine pennies hele tiden, kan du sette deg opp for pensjonsframgang.

Likevel er pensjonsplanlegging ikke en-størrelse-passer-alle. Og hvis du vil unngå å gå tom for penger, er det smart å lage noen brede livsstilsvalg som påvirker pensjonering før du er klar til å kaste inn håndkleet.

Hvilke livsstilsbeslutninger har størst innvirkning på hvor lenge pengene dine varer? Her er tre avgjørelser du burde begynne å tenke gjennom ganske snart:

Beslutning nr. 1: Å leve frugalt eller overdådig

Mediene liker å male et vakkert bilde av pensjon, inkludert plysjbåter, sandaler og eksotiske drinker under paraplyer. Men for mange er denne livsstilen ikke mulig. Selv om du sparer konsekvent, kan du ikke ha nok penger til å leve høyt på hoggen.

En viktig faktor å huske på er at pensjonen kan vare oppe i 30 år.

Å spare nok penger til å dekke dine levekostnader i så lang tid krever ikke bare en sunn pensjonskonto eller inntektskilde, men også hjelp fra økonomiske planleggingsprogrammer.

Hvis du vil leve overdådig, er det viktig å ta beslutningen tidlig og justere pensjonssparingen tilsvarende. En god pensjonskalkulator kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye du trenger å spare for å nå visse økonomiske mål og milepæler, men du må kanskje konsultere en finansiell planlegger for å få tips om hvordan du lager pengene dine sist.

Hvis du ikke vil ha en fancy livsstil når du kommer til pensjon, så er det helt greit å gjøre noen kompromisser nå - og senere.

Ditt første skritt er bare å avgjøre hva du vil.

"For noen er verdensreise og eventyr prioritet," sier Indiana finansrådgiver Tom Diem fra Diem Wealth Management. "For andre, legger seg inn for å fokusere på hobbyer eller frivillig arbeid passer regningen. Så er det folk som er glade for å ha et fint sted å invitere sine venner og familie. "

Ved å bestemme hva dine prioriteringer er tidlige, kan du komme opp med en pensjonsplan som fungerer. Når du gjør det, kan du eksperimentere med kostnadene dine for å finne riktig beløp for dine behov.

"Den aller viktigste avgjørelsen du må gjøre før du går i pensjon, er hvor mye du må leve månedlig, sier Kansas City Financial Planner Clint Haynes. "Det er den enkle delen skjønt. Når du tror du vet hva tallet er, anbefaler jeg at du prøver å leve på det beløpet minst tre måneder før du går ut av pensjon. "

Beslutning nr. 2: Om du skal redusere ditt hjem og eiendeler

De fleste pensjonister som reiste familier må bestemme om de skal bo i hjemmet eller flytte til et mindre, rimeligere sted.

Noen hensyn som påvirker denne avgjørelsen inkluderer:

  • Hvor familie og venner bor
  • Levekostnader i ulike samfunn
  • Rekreasjonsmuligheter

Hvis du har bodd i samme hjem i mange år eller til og med flere tiår, er veiing av disse faktorene mer enn en økonomisk innsats; det er en følelsesmessig.

Bør du flytte nærmere venner og familie, slik at du kan nyte deres selskap? Bor du i en veldig dyr by, kan du ikke lenger råd til å okkupere? Hvor nær er det hyggelige aktiviteter som fiske eller golf?

Mange pensjonister tar automatisk hensyn til disse faktorene, men det er et viktig poeng de kanskje savner: hvordan deres behov vil endres i løpet av pensjonen.

Som pensjonist er det viktig å vurdere de langsiktige konsekvensene av å flytte eller bo. Hva er best for deg i løpet av resten av livet ditt? Hvordan vil din beslutning om å flytte eller forbli påvirke deg nedover veien?

Dette er en annen beslutning du kanskje vil gjøre tidlig. Hvorfor? Fordi du planlegger å bli hjemme eller selge, kan du få direkte innvirkning på hvor mye penger du har for pensjonering.

"Noen huseiere vil velge å kjøpe et mindre hjem for å låse opp egenkapitalen i hjemmet og bruke kontanter til å finansiere pensjonsmål, sier Bismarck Financial Planner Benjamin Brandt. "Andre huseiere velger å redusere for å begrense vedlikeholdskostnader knyttet til å eie et større hjem."

"Ditt hus er en av dine største eiendeler," sier finansrådgiver David Niggel fra Key Wealth Partners i Lancaster, PA. "Når du når pensjon, kan nedskalering være en god økonomisk beslutning om å frigjøre mye behov for kapital."

Beslutning nr. 3: Enten å jobbe med en finansiell rådgiver

"Som investorer ser etter måter å avlevere kostnader i pensjon, avveier de noen ganger nødvendigheten og verdien av en finansiell rådgiver," sier Tony Montenegro fra Blackmont Advisors. Videre, mange pensjonister som føler seg trygg på at de har nok penger og følelse av å holde seg på sporet, kan føle at de ikke lenger trenger å jobbe med en finansiell rådgiver i det hele tatt.

Det følelsen kan være berettiget for noen, men helt katastrofalt for andre.

Omvendt dollarkostsverdi, inflasjon, markedskrasj og mange andre negative forhold kan påvirke ens portefølje og kjøpekraft.Det er vanskelig å navigere disse utfordringene alene, spesielt når følelser er involvert.

Gitt, det er noen finansielle rådgivere som dra nytte av sine kunder. På grunn av disse dårlige eplene hevder noen at det er best å styre sin egen rikdom enn å stole på en rådgiver som kanskje ikke har sine beste interesser i tankene.

I begge tilfeller bør pensjonister være forsiktige med sine hardt opptjente penger. Sett aldri penger på noe du ikke forstår. Stol aldri på dine følelser over logikken. Gjør aldri økonomiske beslutninger utelukkende basert på hva dine venner gjør.

Beslutningen om å jobbe med en finansiell rådgiver eller ikke, kan få alvorlige konsekvenser for ens livsstil ved pensjonering. En dårlig planlagt pensjonering kan bety å løpe ut av penger langt tidligere enn du drømte. En godt planlagt pensjon kan bety at du forlater en arvelighet til dine barn og barnebarn.

Endelige ord

Hvordan du vil din pensjon å se er helt opp til deg. Men de avgjørelsene du gjør nå, bestemmer hvilken type pensjon du ender med.

Det beste du kan gjøre nå, er lang og hard hvordan du vil at livet ditt skal se ti, tjue og til og med tretti år fra nå. Spør deg selv om de avgjørelsene du gjør, vil hjelpe - eller skade - sjansene dine for å nå dine mål.

Hvis du vil ha en bestemt type livsstil, enten det innebærer at du bor i ditt hjem eller bor overdådig, må du sørge for at investeringene gjenspeiler disse ønskene.

Skrive Inn Din Kommentar