Banker

29 Handlebare økonomiske tips som tusenårsdagen må ta akkurat nå

29 Handlebare økonomiske tips som tusenårsdagen må ta akkurat nå

Hei du tusenårig. Hør opp.

Millennials er noen ganger sett på som den uheldige generasjonen.

Det virker ofte som Baby Boomers har tatt det beste av det som er tilgjengelig, mens Generation X alltid står i kø like før Millennials.

Hvis du er en tusenårig selv, er det ingenting å bli oppnådd av å føle seg utro det betyr bare at du må bytte taktikk og jobbe litt vanskeligere.

Her er 29 handlebare økonomiske tips som tusenårsdagen må ta akkurat nå.

Hvis du tar nok av dem, og gjør dem til en del av din økonomiske plan fremover, kan du begynne å finne deg videre fremover og raskere enn du trodde var mulig.

Det er på tide å vise Baby Boomers og Gen X'ers ​​hva skjer!

1. Sett minst ett økonomisk mål for å nå dette året

Hvis du aldri har vært mye av en målsetter, må du gå før du kan løpe. Sett ett økonomisk mål som du kan oppnå i år. Det bør være en som er ganske betydelig, men mulig innenfor de resterende månedene av året på samme tid.

Poenget er at hvis du med hell kan oppnå ett mål, kan du oppnå andre. Start sakte og arbeid deg opp.

Det tok meg en stund å bli vant til å sette mål, men jeg vurderer nå målene mine hvert kvartal. Jeg bidrar til at inntektene mine mer enn dobler på grunn av konsekvent målinnstilling.

2. Lag en treårsplan

En plan er forskjellig fra et mål, fordi du setter et mål - vanligvis flere av dem samtidig. Du tillater deg også en bestemt tid til å oppnå dem, og skaper en rekke tiltakstrinn som gjør at du kan få dem til å skje.

La fantasien løpe fri her; Du kan inkludere så mange individuelle mål i planen som du vil. For eksempel kan du sette en plan som inkluderer å komme seg ut av gjeld, starte eller øke pensjonsbesparelsen eller bygge et nødfond.

Sett planen i tre år, og opprett deretter strategier for hvordan du vil oppnå hvert mål innenfor den tidsrammen. Det er veldig viktig at planen din er skriftlig - selv formelt skrevet ut, som en forretningsplan. Deretter kan du regelmessig henvende deg til det, i hvert fall til din handlingsplan (e) blir en annen natur.

3. Hvis du ikke sparer for pensjon, komme inn i en plan akkurat nå

Til tross for din unge alder vil pensjon være her før du vet det. Jo tidligere du starter, desto bedre blir du forberedt når det skjer.

Mange mennesker viker vekk fra å sette opp en pensjonsplan fordi de føler seg overveldet av mengden penger som kreves. Men du kan ta det i små skritt, og å starte en plan er ganske enkelt å gjøre. Registrer deg for arbeidsgiversponsorert pensjonsplan på jobben, eller, hvis du ikke har en, opprett en individuell pensjonskonto (IRA). Mitt valg er selvfølgelig Roth IRA. Her er de beste stedene å åpne en Roth IRA.

Du kan finansiere enten konto gjennom lønnsavdrag for å bli tatt rett ut av lønnsslippet ditt. Det trenger ikke å være mye, men kom i gang nå.

4. Hvis du er i en pensjonsordning, øker du bidraget med 1%

Hvis du allerede er i pensjonsplan, men gjør litt minimal bidrag, planlegg å gradvis øke den. Igjen trenger du ikke gjøre noe dramatisk her. Planlegg bare å øke bidraget med 1% av betalingen hvert år.

Hvis du for øyeblikket sparer 6% - som vanligvis er maksimalt for å utnytte arbeidsgiverpasningsbidrag - øker den til 7% i år. Neste år, planlegger å øke den til 8%, og med et ekstra prosentpoeng hvert år der etter. Hvis du kan øke det med mer enn 1% per år, så blir du så mye bedre.

Ved å øke pensjonisttilskuddene dine i små trinn, vil du nesten ikke legge merke til endringen i lønnsslippet ditt, spesielt hvis du får årlige lønnsvekst på minst 2%. Snart nok sparer du dobbelt tall for pensjonen - 10%, 15%, til og med 20%.

Da kan du se på et rimelig utsikter til førtidspensjonering. Faktisk kan du se hvordan denne familie mannen var i stand til å pensjonere på 30 på grunn av sin opprørende besparelseshastighet.

5. Still ut "Doom and Gloom"


Verden forteller alltid hvorfor vi burde være bekymret for alt - slippe av alt. Du bør være bekymret, ikke bekymret, og tilstrekkelig opptatt av å ta en slags handling som vil gjøre bekymringene gå vekk.

6. Betal av ett kredittkort ...

Hvis du har for mye gjeld, innser du sannsynligvis allerede at du ikke kan komme ut av det når som helst - og du trenger ikke. Velg ett kredittkort, og planlegg å betale det så snart som mulig eller dra nytte av et av de beste 0 apr kredittkortene som nå tilbys å betale av balansen uten interesse.

Den med den minste balansen er din beste sjanse til å få det til å skje raskt.

7. ... Så betal en mer kredittkort

Når du har utbetalt det første kredittkortet, uansett hvor lite det er, velger du en annen til å målrette mot utbetaling. Det bør være det nest enkleste kortet å betale seg, noe som sannsynligvis betyr at den vil ha den nest minste balansen.

Når du har to kort betalt, vil du ha din gjeldssnabbball rullende, og du kan fortsette å gå til alle dine kredittkort er betalt.Det er greit hvis det tar flere år, fordi du skal gjøre fremgang med hvert kort du betaler av underveis.

8. Sett opp regningene dine for automatisk betaling

Betaling av regninger er mer enn bare irriterende - det kan være følelsesmessig svekkende, spesielt hvis budsjettet ditt er stramt. Spare deg selv forverringen, og sett opp regningene dine for automatisk betaling. Du må gjøre dette med hver betaling du har, men når du har flest eller alle satt opp på denne måten, får du mer tid til alt du vil gjøre - og mye mindre stress.

9. Lag Finansielle Bekreftelser

I begynnelsen snakket jeg om å sette minst ett mål, og også å skape en treårig finansplan. Du bør også opprette økonomiske bekreftelser.

Bekreftelser er korte setninger og ord som resonerer med deg. For eksempel kan de håndtere fordelene ved å ta visse handlinger, og hjelpe deg med å skape en viss tankegang som er nødvendig for å nå målet, eller bare å omformulere planen. De burde være skriftlige og plassert i områder av ditt hjem som du er i ofte. For eksempel er det å garantere at du vil se dem hver dag, å plassere bekreftelser på ditt speil på badet.

Du kan skrive setninger som I fem år (eller fire eller tre, etc.) vil jeg være gjeldfri, eller Jeg er en sparer, ikke en spenderer. Tanken er å skape ord som kan hjelpe deg å sementere i tankene at du er fullt i stand til å oppnå dine mål.

10. Les minst én god finansiell bok

I en perfekt verden vil du planlegge å lese en god økonomisk bok hver måned. Men hvis det ikke har vært din vane i det siste, må du kanskje betale for å velge en god bok og få den til å lese.

Jeg ville være remiss hvis jeg ikke anbefalte boken min, Soldat av finans som en god bok til å begynne med. Men stopp ikke der. Det er mange gode bøker om økonomi tilgjengelig; Du bør undersøke og lese så mange som mulig.

Og mens du er i det, bør du også bli en vanlig tilhenger av noen få utvalgte finansielle blogger. Det er massevis av gode finansielle blogger å lese. Kan jeg foreslå Good Financial Cents som en av dem? Åh vent, du er allerede her. 😉

11. Frivillig å jobbe med de mindre heldige

Noen ganger går en liten del av perspektivet langt når det gjelder å få overhånden på økonomien din. En av de beste måtene å gjøre det på er å gjøre frivillig arbeid som hjelper de mindre heldige. Å se folk som er i verre situasjoner enn du er, kan få deg til å innse hvor heldig du egentlig er.

Å bidra til din favoritt veldedighet er en verdig måte å hjelpe, men ingenting slår å bli involvert på en mer direkte måte.

12. Slett en frittstående venn eller to

Det har blitt sagt det vi er gjennomsnittet av våre fem nærmeste venner, og hvis sosial sirkel domineres av gratis forbrukerne, kan de ubevisst sabotere innsatsen din ved større økonomisk ansvar. Du kan være opptatt med å prøve å holde tritt med dine frittstående venner på bekostning av din egen økonomi.

Hvis det er et problem i livet ditt, kan det hende du vil slippe en frittstående venn eller to, og erstatte dem med noen nye venner som skal vi si mer konservative i deres livsstil? Det kan ende med å være det viktigste skrittet du noensinne tar mot økonomisk uavhengighet.

13. Begynn å undervise barna om økonomi

Det er noen ganger en naturlig tilbøyelighet til å skjule barna våre fra de ofte harde realiteter av personlig økonomi. Men hvis foreldrene gjorde det med deg og dine søsken, kan du slite med resultatet selv nå.

Gradvis introdusere barna til verden av personlig økonomi. Du vil aldri gi dem mer enn de kan håndtere, men du bør begynne å gjøre dem oppmerksomme på effekten av penger på deres liv så tidlig som mulig.

En godtgjørelse er en god måte å starte, spesielt hvis det er knyttet til oppgaver. Du kan fullføre leksjonen ved å gjøre dem oppmerksomme på hva ting koster, spesielt de de er interessert i å kjøpe. Bare vær sikker på at de betaler med egne penger!

14. Lagre - Ikke bruk - Din neste nedfelling

Dette er enkelt i konseptet, men veldig hardt når sjekken er i hånden. Likevel kan det gjøre hele forskjellen i verden. For eksempel, i stedet for å bruke din neste skattefradrag eller bonuskontroll, deponere den i nødfonden eller IRA.

Det vil konvertere midlertidig inntekter i fast besparelser.

15. Finn enklere måter å underholde deg selv

Underholdning er sannsynligvis det største sorte hullet i gjennomsnittlig husholdningsbudsjett. Det kan koste $ 70- $ 80 for å ta en familie på fire i filmene, $ 200 for å delta i et stort liga-baseballspill, og $ 100 per billett for å gå til en konsert for å se en populær musikalsk handling.

Se etter underholdning som er nærmere hjemme og mer grunnleggende. Tilbring mer tid med familie og venner (dine mer sparsomme venner), ta opp produktive hobbyer som lesing og hagearbeid, og lær til vindusbutikk. Det er ikke at du må sverge på mer tradisjonelle former for underholdning, men det vil hjelpe deg med å holde dem til et minimum.

16. Lær å lage mat

Når du lærer å lage mat, dreper du flere økonomiske fugler med en stein:

  • Du spiser i mer, noe som betyr at du spiser ute mindre - og sparer deg en liten formue på måltider i restauranten.
  • Du lager en annen aktivitet for å okkupere din tid, slik at du ikke er ute med å bruke penger på å fylle timene med dyre underholdning.
  • Du gjør det lettere å underholde familie og venner i hjemmet ditt, noe som vil spare enda mer penger på underholdning.

Matlaging er også en ferdighet, og nesten alle ferdigheter du lærer, får deg til å føle deg bedre om deg selv, og mindre avhengig av å bruke penger til samme formål.

17. Visualiser hva som er gjeldfritt, vil se ut, og skriv det ned!

Dette er helt en mental aktivitet, men en som kan pakke mye slag. Hvis du for øyeblikket har mye gjeld, begynn å visualisere hva det vil være å være helt gjeldsfritt. Tenk deg hvordan det vil føles - spesielt fraværet av stress i kombinasjon med større frihet.

Den visualiseringen vil gi deg noe veldig sant å sikte på. Skriv ned hvilke følelser du har, slik at du kan referere til det så ofte som det er nødvendig. Det er en annen form for økonomisk bekreftelse, men en som er spesielt rettet mot å få deg ut av gjeld.

18. Hold din gamle Clunker i ett år

De fleste meste vil en ny bil - men de trenger ikke nødvendigvis trenge en. Med mindre bilen din er sertifisert klar for scrapheap, må du holde den minst et år lenger enn du hadde tenkt. Det vil bety ett år uten bilbetaling, og ett år til å spare penger for en større forskuddsbetaling, slik at den månedlige betalingen blir lavere når tiden for kjøp endelig kommer.

19. Brainstorm med noen hvis økonomiske mål er lik din

Hvis du oppretter økonomiske mål som er forskjellige fra det du tradisjonelt har hatt, trenger du et selskap som hjelper deg å holde deg på rette spor. Finn noen med lignende økonomiske mål til deg, og tilbringe tid med jevne mellomrom brainstorming om ulike måter å få planene dine til å fungere på. Du bør prøve å komme sammen minst en gang i måneden, slik at du kan utveksle ideer og til og med holde hverandre ansvarlig.

20. Start et treningsprogram

Å bruke penger er noen ganger en erstatning for mer produktive tidsfordriv. Tenk på det som en form for kreativ unngåelse. Hvis du starter et vanlig treningsprogram, vil du sikkert finne ut at du føler deg bedre om deg selv, og vil ha mindre tid eller trenger å bruke penger til å kjøpe ting som vil få deg til å føle deg bedre.

Det vil også øke helsen din, noe som vil gjøre deg mindre avhengig av kostbar helsetjenester. Øvelse har også en måte å hjelpe deg med å fokusere på, som bare kan hjelpe hvis du prøver å etablere nye økonomiske planer for livet ditt.

Mitt treningsregiment av valg er Crossfit og jeg elsker det! Crossfit kan være for ekstremt for deg, men det er greit. Det er viktig at du finner treningsprogrammet som gir deg motivasjonen til å få rumpa fra sofaen og oppsøke en svette.

21. Forplikte seg til å bruke mindre enn du tjener

Hvis Personlig økonomi 101 var et riktig kurs, vil utgifter mindre enn du tjener, være en leksjon som trolig ville bli dekket på den aller første dagen. Ingen fremgang er mulig med personlig økonomi, med mindre du kan ordne budsjettet ditt slik at du får ekstra penger hver måned. Det vil være hovedkilden du vil bruke til å øke besparelser og investeringer, og betale av gjeld.

22. Bli alvorlig om ditt nødfond

Med store pensjonsmidler og sjenerøse kredittlinjer, kan det hende at en nødfond kan virke så gammel skole som du ikke kan komme deg rundt til å ha en. Det er viktig å forstå at et pensjonsfond ikke er et nødfond, og kredittlinjer fører deg bare til dypere gjeld - som setter opp neste nødsituasjon.

Bli seriøs om å etablere og finansiere et beredskapsfond. Når du har det, la det bare for legitime nødsituasjoner.

23. Lys opp på TV-tid

Hva har TV å gjøre med økonomien din? Kanskje alt! Hele formålet med TV er reklame, og hele formålet med annonsering er å få deg til å kjøpe ting som du ikke vanligvis ville kjøpe. Det er veldig sannsynlig at jo mindre tid du bruker på å se på TV, jo mindre penger må du bruke.

24. Gjør din neste store kjøp gjennom Craigslist

I en verden der bekvemmeligheten er så høyt verdsatt, er den typiske rutinen når vi trenger noe, å gå til nærmeste store boks og kjøpe den. Rask og problemfri - men også dyrt. Før du kjøper noe helt nytt, spesielt et stort kjøp, sjekk og se hva som er tilgjengelig på Craigslist. Du kan finne det aller første elementet du trenger, bare et par år, til en brøkdel av prisen du vil betale for en helt ny enhet.

Du kan ikke være i stand til å gjøre dette på alle større kjøp du gjør, men å gjøre på bare noen få store kjøp kan spare deg for flere tusen dollar.

25. La gå av dine tidligere økonomiske synder

Finner du deg selv irritert over tidligere økonomiske feil? Det kan være en "god jobb" som du sluttet (eller ble sparket fra) og har aldri gjenopprettet lønnsnivået. Det kan være en mislykket virksomhet. Det kan også være en tidligere konkurs eller foreclosure. Uansett hva det var, ikke la det fortsette å definere livet ditt.

Fortiden er fortiden, og du kan ikke endre den. Enda viktigere, ditt oppdrag nå er å gå videre og skape det beste livet mulig. Du kan ikke gjøre det hvis du fremdeles drømmer over feil du laget for år siden.

26. Lær å handle uten dine kredittkort

En morsom ting skjer når du handler uten kredittkort - du kan ikke bruke penger du ikke har. Bruk ditt debetkort for rutinemessige shoppingturer, og lagre kredittkortene dine når det er absolutt nødvendig - for eksempel når du trenger reisesikring på flybilletter, eller trenger en kjøpers beskyttelsesplan ved et stort kjøp. Det vil holde kredittkortbalansen din fra å vokse mer enn du har tenkt på grunn av impuls kjøper.

27. Ta et skudd ved å tjene penger på nettet

Flere inntektsstrømmer blir stadig viktigere, ettersom jobbsikkerheten fortsetter å falme. Et av de beste stedene å begynne å lage en er på Internett. Mange tusen mennesker gjør dette akkurat nå, og du kan også.

Gjør litt forskning, og avgjøre hvilken type nettvirksomhet du kanskje kan starte. Det kan starte din egen blogg, gjøre underleverandørarbeid for andre bloggeiere, skrive artikler til blogger og nettsteder, eller selge en slags produkt eller tjeneste. Hvis du er ganske flink til sosiale medier, kan du til og med prøve å bli en sosial mediasjef for flere nettsteder.

Begynn liten, og planlegg å vokse den i flere år. Du kan jobbe hjemme, og jobbe i ditt eget tempo. Og det kan gi den ekstra kontantstrømmen du trenger for å bygge opp sparepenger for å betale av gjeld.

28. Lær i minst en ny arbeidsrelatert ferdighet

Lag en liste over ferdigheter som vil gjøre deg mer verdifull for din arbeidsgiver, eller til en fremtidig arbeidsgiver. Velg en på listen som er enten mest verdifulle eller mest gjennomførbare hvor du er akkurat nå, og planlegger å mestre den.

Det kan være den ferdigheten som enten gir deg en større heve, eller setter deg i kø for en kampanje. Planlegg å gjøre det hvert år fra nå av.

29. Bli Transitional, Ikke transaksjons~~POS=TRUNC

Jeg så dette på Facebook den andre dagen, og det satt fast med meg. De fleste av oss er ganske gode til å være transaksjonelle - som i å håndtere situasjonen som er rett foran oss. Men ved å bli overgangs, du begynner å tenke på det store bildet, som å gjøre store endringer og forbedringer i livet ditt.

Se deg selv er i en konstant tilstand av flux - alltid klar til å bevege seg, å være fleksibel, for å implementere livsendrende strategier. Det vil sette deg i stand til å skape en helt ny livsstil. Og hvor økonomien er opptatt, er det viktig å alltid være fremover, om bare litt om gangen.

Lagre

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar