Banker

20 Finansielle regler for 20-årene

20 Finansielle regler for 20-årene

I begynnelsen av 20-tallet gjorde jeg massevis av økonomiske feil.

Fra å maksimere kredittkort, ta unødvendige studielån, for å forsinke mine besparelser, kom jeg til en steinete start.

Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg selv har noe til mitt navn.

Nå i 30-årene, hva jeg ikke ville gi til å gå tilbake til mitt 20 år gamle selv og prøve å snakke for å føle meg inn i ham.

Men siden jeg kjenner meg selv ganske bra, er jeg ganske sikker på at jeg ikke ville ha lyttet. Ha!

Du trenger ikke å gå ut til en steinete start, skjønt.

Når du er i tjueårene dine, smiler du virkelig på fremtiden. Ting tar form senere.

Klikk for å Tweet

Disse 20 reglene for økonomi i 20-årene dine bør hjelpe deg med å få ting i orden før du går inn i 30-årene dine:

1. Unngå kredittkort gjeld

En av de beste tingene du kan gjøre for din økonomi på lang sikt er å unngå kredittkortgjeld. Gjør det et poeng å få pengene i kontoen din før du tar betalt for noe. Høy rente kredittkort gjeld kan ødelegge din økonomi over tid, leeching bort din rikdom.

Jeg har dessverre lært denne leksjonen på den harde måten. Min far, som kjempet med kredittkortgjeld for det meste av livet, oppmuntret meg faktisk til å åpne et kredittkort da jeg fortsatt var på college.

#stor tabbe

Før jeg visste det hadde jeg maksimalt et kredittkort og åpnet flere flere. Det var en ond syklus som kunne ha ødelagt meg, hadde jeg ikke funnet ut da jeg gjorde det. Likevel hadde jeg over $ 20 000 av gjeld før jeg gjorde det, og det tok meg flere år før jeg ble gjeldfri.

2. Bare lån hva du trenger for en utdanning

Jeg hadde et full-stipend stipend (fordi jeg ble med i National Guard) og en cushy jobb i kjøpesenteret på GNC. Med alle mine ressurser var det ingen grunn for meg å ta ut maksimumet i studielån. Men det gjorde jeg likevel.

Mens du kanskje trenger å låne for å finansiere utdanningen, ikke ta mer enn du trenger for å få det til å fungere. Jo mindre din gjeld, jo bedre.

Da, når du er ferdig med skolen og ser ut til å tilbakebetale lånene dine, må du sørge for at du forstår hva du får inn i. For mange mennesker blir fanget opp i studielånskonsolidering svindel, og bare sløse bort penger som kunne ha blitt brukt på studielånets gjeld. Husk at når du har oppgradert må du betale tilbake lånene.

3. Vær forsiktig med å låne for noe annet

Enten det er et hus eller en bil, vær forsiktig med å låne. Regelen om bare å få det du trenger gjelder for alle dine lån. Ja, du vil sannsynligvis trenge å låne hvis du vil betale for et hus. Men du trenger ikke å gå overbord; beskjedne hjem og beskjedne biler, betalt med faste nedbetalinger, er ditt beste valg.

4. Vær oppmerksom på ditt kreditt

Bare fordi du ikke bør hente kredittkortgjeld betyr det ikke at du bør overse kredittkort og andre former for kreditt. Å bygge en god kreditt historie kan hjelpe deg på en rekke måter.

God kreditt handler om mer enn å få den beste renten på et lån (noe som kan spare deg for tusenvis av dollar over hele livet). Kreditten din brukes til å bestemme forsikringsrenter og sikkerhetsinnskudd. En utgave av kredittrapporten din kan også brukes som en del av bakgrunnskontrollen for en jobb.

En tidligere 20 år gammel intern av meg trodde hans kreditt var bra, men fant ut den vanskelige måten at siden han ikke hadde noen kreditt historie, var hans kreditt score faktisk en 621. Ouch!

Etter å ha forstått dette, var han i stand til å implementere noen strategier og øke sin kreditt score dramatisk til en melodi på 110 poeng på kort tid.

Hvis du vil få mest mulig ut av din økonomi, må du etablere gode kredittvaner. Den raskeste måten å gjøre dette på er å få et kredittkort og bruke det en eller to ganger i måneden for varer du kan betale full, umiddelbart etter at du har brukt den. Prøv å aldri ha balanse over til neste måned.

5. Betal alle regningene dine på tid

Som en voksende voksen er du nå ansvarlig for mange av dine egne kostnader. Det er viktig at du betaler alle regningene dine til tiden. Du vil ikke gå glipp av betalinger for verktøy, telefonplan eller andre elementer.

Ubesvarte utbetalinger kan ha en rekke konsekvenser som kan være vidtgående, inkludert å slå opp kredittpoengene dine i mange år. Det er riktig, sa jeg år.

6. Åpne en kontrollkonto for deg selv

På et tidspunkt i 20-årene dine, bør du åpne en egenkonto selv. Dette betyr at du avverker den gamle felleskontoen med foreldrene dine, og begynner å administrere din egen økonomi. Se etter en gratis kontrollkonto (mange banker og kredittforeninger tilbyr studentkontoer som kommer med fordeler), så du trenger ikke å bekymre deg for avgifter.

7. Åpne en sparekonto

Mens du er i det, åpne en sparekonto. Se etter en høy avkastningskonto som gir deg muligheten til å motta en avkastning. Deretter kan du sette opp en vanlig tidsplan for å legge til penger på din brukerkonto. Selv om det bare er noen få dollar i uken, er det viktig å bli vant til å spare.

8. Åpne en pensjonskonto

Jo før du begynner å spare for pensjonering, desto bedre blir du. Hvorfor? Fordi du ikke vil fortsatt være å spise ramen nudler i pensjon. Derfor.

Du kan ende opp med tusenvis flere i neseegget ditt hvis du begynner å investere i 20-årene, i stedet for å vente til du er i 30-årene.

Så snart du begynner å tjene penger, åpne en avgangskonto. Hvis du ikke kan få en pensjonskonto gjennom jobben din (kanskje det er deltid), åpne en IRA.Alle med arbeidsinntekt kan bidra til en IRA.

9. Lær om investering

Nå er det flott å lære å investere. Finn ut hvordan du kan bruke penger til å forbedre avkastningen. Få grunnleggende om hvordan du investerer i rimelige midler, samt hvordan du kan bruke utbyttebeholdninger til din fordel.

Når du forstår det grunnleggende om å investere, er du bedre i stand til å bygge rikdom over tid. Lær hvordan du kan bruke en skattepliktig investeringskonto i tillegg til din skattefordelte pensjonskonto for å øke din rikdom.

10. Kjøp livsforsikring

Sannsynligvis er det siste i tankene dine i 20-årene livsforsikring. Ewwww! Det er noe som bare gamle mennesker trenger å snakke om.

Men sannheten er at du kan få en mye bedre rente på livsforsikring mens du er ung og (sannsynligvis) sunn. Hvis du planlegger å starte en familie en gang i løpet av det neste tiåret eller så, kan livsforsikring nå være en god måte å legge grunnlaget for økonomisk beskyttelse for familien din. Det er mulig å finne billig livsforsikring som gir tilstrekkelig dekning i 20 til 40 år, avhengig av hvor lenge du velger.

Og bare fordi du tar ut en 30-årig politikk i dag betyr det ikke at du må fortsette å betale på den. Siden livsforsikring er en ensidig kontrakt, kan du stoppe det når som helst. Men husk, siden de fleste politikkene er super billige (rundt $ 15 per måned for $ 250 000 av dekning), ville det være dumt å aldri slutte å betale på politikken.

11. Utvikle en markedsførbar ferdighet

Det er ikke nødvendig å gå på college hvis du vil ha en god jobb. Men du trenger en markedsførbar ferdighet. Vurder hvilke ferdigheter du kan utvikle som kan være etterspurt. Det er mange sertifiseringer som kan gi deg en god jobb - og du trenger ikke å gå i skole i fire år.

Gjør deg selv salgbar, og du vil være mer sannsynlig å finne en jobb, selv i en ned økonomi.

12. Tenk på en sidekast

Selv de mest salgbare av oss utgjør risikoen for å være arbeidsløse dersom økonomiske forhold er spesielt vanskelige. En sidegasning kan hjelpe deg med å diversifisere inntektene dine. Vurder å starte opp en liten side virksomhet som kan hjelpe deg med å dyrke en alternativ inntektsstrøm, slik at du ikke trenger å stole for tungt på en enkelt inntektskilde.

En sidelust jeg sviktet på var eiendomsmegling. Jeg kunne ha gitt opp, men det førte til at jeg startet bloggen min, som har vært en flott sidestrøm. Ikke gi opp etter ett forsøk.

13. Gi til andre

Avrundede finanser omfatter innsats for å hjelpe andre. Enten du gir penger til din kirke, donere til veldedighet, eller frivillig, kan du gi deg tid, penger og innsats. Arbeidet med å gi til andre gir generelt bedre økonomistyring, og kan til og med utsette deg for nye muligheter.

14. Start å bygge et nettverk

Å utvikle menneskers ferdigheter er en viktig del av å markedsføre deg selv for fremtidige karriere og økonomiske muligheter. Dra nytte av praktikplasser, campusorganisasjoner, samfunnsorganisasjoner og andre muligheter til å møte mennesker. Bygg relasjoner nå, og du kan bli overrasket over hvor nyttig de kan være senere.

15. Fastsett dine prioriteringer

Tenk på hva du verdsetter, og hva som er viktig for deg. Nå er det en flott tid å etablere dine utgifter prioriteter. Vurder hvordan du vil bruke pengene dine, og hva du vil at pengene dine skal utføre på dine vegne. Deretter, i stedet for å kaste bort penger på ting som ikke har betydning for deg, kan du bruke pengene dine til å kjøpe ting og erfaringer som er viktige.

16. Lag en utgiftsplan eller budsjett

Sett sammen en plan for pengene dine. Baser utgiftsplanen eller budsjettet på dine prioriteringer. Forstå kontantstrømmen slik at du vet hvor mye penger du har kommet i hver måned, og hvilke utgifter må også betales. Du trenger ikke å regne for hver dollar (selv om det kan hjelpe), men du trenger en plan som hjelper deg med å holde deg oppdatert, og det gjør at du kan møte dine mål.

17. Snakk økonomi med din betydelige andre

Sjansen er at du vil møte din ektefelle mens du er i 20-årene. Når ting begynner å bli alvorlige, må du snakke med økonomi. Enten du planlegger å flytte sammen, eller om du vil gifte deg, må du snakke om pengene dine, dele realiteten i situasjonen din og lage planer for fremtiden.

Hvis du deler livet ditt med noen, må du også finne ut hvordan du skal administrere økonomien din sammen (selv om du beholder separate kontoer).

18. Få brukt til å spare opp for store kjøp

Nå er det en flott tid å utvikle vane med å spare opp for store kjøp. Snarere enn å kjøpe ting på kreditt, øve sparer opp for ting som datamaskiner, ferier og til og med bryllupet ditt. Mens du kan dra nytte av å kjøpe ting med en arilin eller airmiles belønner kredittkort, må du sørge for at pengene dine er lagret på forhånd, slik at du kan betale kortet og unngå å balansere.

19. Lær å lage mat

Jeg vil aldri foreslå at du unngår å spise ute helt. Tross alt, liker jeg å spise ute. Men å spise ute hele tiden kan føre til helseproblemer, og det kan tømme din økonomi. Lær hvordan du planlegger måltider, og hvordan å lage mat.

Du blir sunnere, og du sparer penger over tid. God helse er en av de beste pengene-sparere (pluss, du får glede av pengene dine!), Og lære å planlegge og lage matholdige måltider kan gå langt i retning av å opprettholde en god livskvalitet.

20. Lær å si nei

Vet å si nei. Dette betyr at du kanskje må si nei til et kjøp du vil ha (eller i det minste sette det av). Noen ganger betyr det å si nei til kjære når du prøver å gjøre tid for deg selv og din jobb. Noen ganger betyr det til og med å si nei til en jobb som ikke fungerer for deg.Lære å si nei - og vite når du skal bruke dette ordet - kan hjelpe deg med å bruke dine økonomiske ressurser mer effektivt.

Skrive Inn Din Kommentar