Banker

$ 100k eller mer i studielåneskuld? Vurder disse 5 trinnene

$ 100k eller mer i studielåneskuld? Vurder disse 5 trinnene

Hvorvidt det er $ 50 000 eller $ 100 000 i studielånsgjeld du står overfor, eller andre boliglån du prøver å betale, en gjeldsbelastning som synes å være uoverstigelig. Dessverre, hvis du står overfor denne mye gjeld når du kommer ut av college, er du ikke alene.

Med en gjennomsnittlig studentlånsgjeld på $ 35.000, er 2015-klassen av høyskoleutdannede den mest gjeldsbelagte i historien. Verre, den totale studielåneskulden i USA har ballong til 1,3 billioner de siste årene - uten ende i sikte og ingen reell lovgivning for å dempe problemet på bordet.

Over 43 millioner låntakere eier et stykke av denne paien, med de aller fleste bærebalanser på $ 25.000 eller mindre. Deretter er det akademikere som lånte så mye penger de kunne ha kjøpt et ranchhus i Midtvesten i stedet.

Vi snakker om nyutdannede og studenter drukner i seks figurer verdt av student lån gjeld, et lite basseng av kandidater som utgjør bare 5,6 prosent av låntakere samlet. Saken er å vite at din del av minoriteten er sannsynlig ingen trøst hvis du passer inn i denne demografiske.

Når du skylder pengene, må du passe på deg selv. Enten du racked opp seks tall i gjeld på høyere utdanning eller ved en tragisk fortjeneste, spiller ingen rolle. Siden studielån ikke kan løses i konkurs, sitter du fast på å betale dem hverandre. Men hvordan?

5 trinn for å erobre seks tall i studielåneskuld

Hvis du sliter under vekten av seks figurer i studielånets gjeld, trenger du en livlinje av din egen produksjon. Følgende trinn kan hjelpe deg med å ta kontroll og til slutt hylle lånene dine til et mer overkommelig nivå - eller tørk dem av kartet for godt.

Trinn 1: Veie fordeler og ulemper med å refinansiere dine lån.

I løpet av de siste årene har en rekke bedrifter begynt å tilby innovative studielånsfinansieringsalternativer som kan kutte år - og tusenvis av dollar i renter - utenfor ansiktet på lånene dine. Den listen inkluderer SoFi, som lover en forbrukerfokusert tilnærming til studielåns refinansiering og bankvirksomhet. Videre, firmaer som LendEdu.com la bankene konkurrere om studielånet refinansiere med bare ett låneprogram.

Uansett hvilken vei du velger, bør du vite at du vil miste visse beskyttelser når du refinansierer føderale lån med en privat utlåner. Det inkluderer muligheter for utsatt eller utholdenhet, sammen med muligheten til å melde seg på inntektsdrevne tilbakebetalinger eller tilgivelse av offentlig tjeneste. Mange av selskapene har kommet til bordet for å tilby lindring hvis du skulle miste jobben, men du må sjekke utskriftene før du registrerer deg for et lån.

Også, du må ha god kreditt til å refinansiere et studielån uten en medundertaker. Så hvis du for øyeblikket har dårlig eller ingen kreditt, vil mange av de private långiverne ikke vurdere søknaden din. Det inkluderer alle peer to peer långivere som Lending Club eller Prosper.

Hvis lånene dine er vedvarende med høy rente, er du ikke i stand til å få et personlig lån, og du planlegger ikke å utnytte noen offentlige programmer i fremtiden - eller din fremtidige inntekt hindrer deg i å utnytte uansett, studielån refinansiering er ett trekk du må vurdere.

Trinn # 2: Tjen så mye du kan - i hvert fall for en stund.

Hvis du har oppnådd en grad i et yrke som ikke er kjent for høy lønn, kan du bli fristet til å ta den første "drømjobben" som følger med - høyt betalende eller ikke. Men du vil kanskje revurdere det trekket hvis du virkelig ønsker å betale ned lånene dine. I stedet se etter - og søk om - jobber i beslektede felt der du kanskje har mulighet til å tjene høyere lønn.

La oss si at du har avsluttet din mastergrad i psykologi med håp om å finne arbeid som ekteskap og familie terapeut - en karriere som betalte en årlig gjennomsnittlig lønn på bare $ 48 040 i 2014. Etter å ha lest BLS-data og finne ut hvilke karrieremuligheter som kan oppstå fra din grad, kan det hende du synes at det er fornuftig å søke etter jobb som en humanistisk spesialist i stedet - en jobb som betalte en årlig gjennomsnittlig lønn på $ 57.420 i stedet.

Heck, med en mastergradsgrad og litt erfaring, kan du til og med kvalifisere deg for en jobb som human resources manager også. Morsomt faktum: Menneskelige ressurser ledere trakk i en årlig gjennomsnittlig lønn på $ 102,780 nasjonalt i 2014, og mastergrader er vanligvis kun nødvendig for høyeste nivåer stillinger.

Tenk deg hvor mye raskere du kan bli gjeldfri hvis du tjente dobbelt så mye i løpet av noen få år. Husk, drøm jobb eller ikke - det trenger ikke å være evig.

Trinn # 3: Se etter lån tilgivelsesprogrammer.

Et bredt spekter av offentlige studielån tilgivelsesprogrammer er tilgjengelig for nyutdannede som oppfyller visse inntektsretningslinjer eller samtykker i å arbeide i offentlig sektor i forutbestemt tid. Kortlisten inkluderer Public Service Loan Forgiveness (PSLF) som tilgir gjenværende saldo på dine direkte lån etter at du har gjort 120 kvalifiserte utbetalinger i løpet av ti år. Den store hemmeligheten her er at du må jobbe heltid for en kvalifiserende arbeidsgiver i offentlig tjeneste.

Andre inntektsføringsplaner er også tilgjengelige, inkludert inntektsbasert tilbakebetaling (IBR), Pay As You Earn (PAYE), revidert lønn som du tjener tilbakebetalingsplan (REPAYE) og inntektsberettiget tilbakebetalingsplan (ICR).Disse planene krever at du gaffel over alt fra 10-20 prosent av din skjønnsmessige inntekt i en periode på 20-25 år, men lånene dine vil bli utslettet når du har fullført prosessen.

Hvis du skylder seks figurer og aldri planlegger å tjene mye, kan disse programmene gi deg ditt beste skudd på å leve et økonomisk velstående liv.

Trinn 4: Ta opp en sidestrøm.

Uansett om du velger å refinansiere eller takle dine eksisterende lån slik de er, tjener flere penger, kan du hjelpe deg med å sette en innsats i det - en gang for alle. Du kan kanskje hente flere timer på jobben din - ta opp litt over tid, ta på et nytt prosjekt, eller til slutt gå etter den forfremmelsen du har øye på.

Hvis flere penger på din nåværende jobb ikke er et alternativ, er en annen tilnærming å vurdere å starte en sidekast eller en sidebeskrivelse utenfor hjemmet ditt. I vårt innlegg på 65 hjemmevirksomheter kan du løpe fra kjøkkenbordet, og vi viser en rekke sidegasningsalternativer nesten alle som kan vurdere. Den listen inneholder:

  • bokføring
  • Massasjeterapi
  • Hjem inspeksjon
  • Copywriting
  • redigering
  • Webdesign
  • Mystery Shopping
  • blogging

Likevel er det mange sidearbeidsmuligheter vi ikke nevnte. Oppgaver som å klippe gress, legge ned mulch eller rengjøringshus kan tas på av nesten alle, og kan også føre til store lønningsdager. Den beste delen er at alle ekstra penger du kan tjene kan kastes direkte på studielånene for å få fart på dem.

Trinn # 5: Deflate din livsstil.

Graduating fra college kan påberope bilder av ditt første hus, din første nye bil, og de ekstra pengene du må brenne på din nye, voksne livsstil. Dessverre, å oppgradere med seks tall i studielån betyr at noen ting må vente. I det minste bør du forsøke å holde fast på de store milepælene så lenge som mulig, slik at du kan betale dine lån raskere.

Fortsett å spise Ramen. Fortsett å kjøre som slo opp med bil. Forny leien på leiligheten du deler med tre romkamerater til du bare ikke kan ta den lenger.

Hvis du fortsetter å leve fattig så lenge som mulig, får du en bedre sjanse til å drepe gjeld så mye før.

Bunnlinjen

Seks figurer i studielånsgjeld virker som mye, men det kan ikke være dødelig hvis du takler dem med glede med det samme. Tenk på dette: Den gjennomsnittlige nye bilprisen var 33.543 dollar i 2015, noe som betyr at folk flest bruker så mye på en ny tur hvert 15. år.

Å betale ut lånene kan bety at du forandrer en ny bil helt, eller gjør ofre i en annen del av budsjettet. Eller det kan bety refinansiering til et lån med bedre vilkår og en lavere rente for å få fart på prosessen.

Uansett hva, bør du beholde alle dine valg på bordet. Med seks tall i studentlånsgjeld, trenger du all hjelp du kan få.

Lagre

Lagre

Skrive Inn Din Kommentar