Virksomhet

10 trinn College akademikere må gjøre for deres økonomiske fremtid

10 trinn College akademikere må gjøre for deres økonomiske fremtid

Hvis du er en høyskole student, og du har øynene dine på å bli uteksaminert snart, gratulerer! Men å bli ferdig med college er bare den første delen. Du kommer til å måtte gjøre mange tøffe økonomiske beslutninger snart, inkludert hvor du jobber, hvor du bor, og mer. Men du kan sette deg opp for en sterk økonomisk fremtid nå ved å følge disse trinnene.

Noen av dem er kanskje ikke de mest populære ideene for en universitetsstudent, men de er viktige hvis du vil ha en sterk økonomisk fremtid. Akkurat som med sammensatt interesse - de små beslutningene du gjør nå, sammen med hver fremtidig beslutning, kan gjøre stor forskjell når du er 65 år gammel. Så gjør det beste du kan nå for å sette deg opp for suksess.

1. Lagre et nødfond

Å sette opp et beredskapsfond bør være en prioritet for alle som er utdannet. Forhåpentligvis har du jobbet gjennom college, og har vært i stand til å spare litt penger i løpet av denne tiden. Faktum er at du mest sannsynlig vil være arbeidsløs for litt tid (mens du ser etter en jobb etter oppgradering), så du må sørge for at du har råd til å leve.

Det er en god ide å ha hvor som helst fra 6 måneder til 9 måneders verdifulle utgifter, så hvis du ikke er der ennå, prøv å komme deg så raskt som mulig.

2. Start en Roth IRA

Dette bør være sparing prioritet nummer to for noen siste grader. Begynn å lagre for pensjonisttilværelse når du er tidlig er nøkkelen til suksess i senere liv. Kraften til sammensetning er enorm, og jo tidligere du kommer i gang, desto bedre blir du.

For å lære hvordan du begynner å investere, sjekk ut min nye Investing 101 - Din guide til Investeringsside. Den har alle ressursene du trenger for å komme i gang med en Roth IRA.

3. Unngå studentlån og bli kvitt dem hvis du har dem

Hvis du ikke har lest studentlånsskuld eBoken ennå, hvorfor ikke? Jeg går inn i detaljert detalj om studielån, og hvorfor bør du unngå dem. Hvis du allerede har dem, må du fokusere på å bli kvitt dem så raskt som mulig for å sette deg opp for en sterk finansiell fremtid.

Ikke bli en slave til din gjeld. Utvikle en plan for å betale av studielånene dine så snart du kan begynne å betale. Selv om deferment varer 6 måneder, kan du begynne å betale i 3 måneder, gjør det!

4. Hold deg unna kredittkort

Når du fullfører skolen og starter i den virkelige verden, kan du raskt finne deg selv å bruke mer enn du gjør. Ting er dyre, men du trenger ikke alt med en gang.

Spar deg litt smerte, og unngå å bruke kredittkort. Hold deg til ditt debetkort, og sørg for at du bare kjøper ting du har råd til.

5. Få en fin, rimelig priset drakt / intervjuutstyr

Å se fint er et must, og dette vil koste deg, men det trenger ikke å koste deg en formue. Hvis du søker jobb, må du se bra ut for intervjuet - og dette betyr en dress for menn eller en veldig fin forretningskjole for kvinner. Jeg delte historien om hvordan en dress var en av de beste investeringene jeg noensinne har gjort fordi den landet meg en jobb.

Vær imidlertid oppmerksom på dette når du går og får disse klærne:

  • Hvor ofte skal du bære dem?
  • Kan du bære dem på andre måter for å gjøre dem mer allsidige?
Ikke bry deg banken som kjøper klær du ikke trenger, men sørg for at du får fine klær for å lande jobben du trenger!

6. Få en jobb med fordeler

Når du ser etter jobber, sørg for at du ser på fordelene. På college har du sannsynligvis ikke bekymret for ting som helseforsikring eller livsforsikring. Men når du faller av foreldrenes retningslinjer, må du selv gi disse tingene.

Når du ser på jobber, ikke bare se på lønnen, men se også på hva de vil tilby deg når det gjelder fordeler:

  • 401k
  • Forsikring
  • Tilbringe kontoer
  • Utdanningsassistanse

Det er mange arbeidsgivere som tilbyr slike fordeler, så sørg for at du forbinder dem. Og når du lander jobben, sjekk ut Graduate's Guide to Open Enrollment for å hjelpe deg med å ta dine beslutninger.

Fotokreditt: Step Brothers (2008)

7. Få romkamerater under din første jobb

Beklager, men dagene med å ha romkamerat bør ikke være over, men hvis du vil bygge en sterk økonomisk fremtid. Overalt hvor jobber er rikelig, er bolig også dyrt (tenk New York, San Francisco). Det er derfor du bør fortsatt holde romkamerat - for å holde kostnadene for boliger håndterbare slik at du kan spare for andre ting!

En annen, mer "mogul" -metode, er å kjøpe en liten 2-roms leilighet, og leie ut det andre soverommet. Dette gjør det mulig å begynne å være hjemmeeiere samtidig som kostnadene holdes i kø. Les imidlertid trinn 8 først!

8. Bare kjøp et hus etter å ha jobbet i mer enn 1 år

Hvis du vurderer å kjøpe et hjem, må du sørge for at du har jobbet på jobben din lengre enn ett år. Jeg sier dette, fordi ett år lar deg finne ut om du liker jobben, hva utsiktene er for å flytte jobber eller karriere, og gir deg en ide om hvor du ser deg lønnsom på 5 år. Et år gir deg også tid til å finne ut hvilken by du bor i, og hvor de gode stedene er å kjøpe et hjem.

Hvis du kjøper et hus for tidlig, kan du ende opp i en situasjon der du hater jobben din, men du må jobbe for å ha råd til huset ditt. Eller du kan begrense din oppadgående mobilitet fordi du begrenser hvor du kan flytte til. Når du er ung, er det på tide å ta karrierefremmende oppdrag og flytte rundt litt. Ikke tving deg til å slå seg ned ved 22 år. Les dialogen her: bør en student eller nyere grad kjøpe et hus for mer informasjon!

9. Ingen nye biler

Jeg gjorde denne feilen tidlig i livet, og jeg skal ikke la andre gjøre det også. Selv om du har råd til det (kanskje avgangspenger, kanskje du har en signeringsbonus), gjør det bare ikke. Les de 4 finanstipsene jeg ønsker at jeg lærte klokka 18, og du kan se hvorfor det å kjøpe en ny bil bare er ikke verdt det.

Hvis du trenger en bil, hold deg til en god bruktbil i stedet for en ny bil. Du vil spare mye penger, som du kan bruke til andre ting som ditt nødfond eller Roth IRA (trinn 1 og 2).

10. Ingen fancy ferier

Beklager å briste din boble, men du bør unngå de fancy, spring break stilferierne en stund. Ferier koster tid og penger, som begge er vanskelig å komme med for en nyutdannet. Vanligvis når du starter, får du minimal ferie til å begynne med. Deretter må du sørge for at du har nok lagret, og at du jobber med dine andre økonomiske prioriteringer.

Når du er sikker på at alt er i orden, planlegg og lagre for en ferie. Men til da må du kanskje ta en pause fra dem i et par år.

Lesere, hvilke andre skritt er viktig for å komme i gang på riktig økonomisk fot etter college?

Skrive Inn Din Kommentar