Banker

10 grunner til at du fortsatt er brutt ved 35

10 grunner til at du fortsatt er brutt ved 35

Penger er en enkel ting. Du tjener det ved å jobbe. Du bruker det på ting. Alt som er igjen, går inn i sparekontoen din / investeringen konto / under madrassen.

Når du er 21, er penger vanskeligere - du jobber vanligvis ikke, men du vil bruke den på ting, som øl.

Når du er 28, er penger lettere - du sannsynligvis jobber, men lever fortsatt litt som på college (med romkamerater som deler leie, ikke kjøper dyre biler osv.).

Og når du er 35, bør penger være en enkel ting. Du bør tjene mer enn du bruker. Du burde ha utviklet minst en ekstra inntektsstrøm utover arbeid. Og du burde haen positiv nettoverdi.

Men hvis du fortsatt er brutt på 35, her er 10 sannsynlige skyldige som du må fikse ASAP:

1. Du tjener fortsatt "Start lønn" på din dag Job 10 år senere

Jeg hater å håndtere lønn og lønn. Alle holder det så hemmelighetsfullt, og du jobber for et selskap hvis jobb er å få mest mulig ut av deg i minst mulig grad. De vil ikke at du skal dele informasjonen din, og de vil ikke at du skal vite hva andre gjør.

På baksiden er de første 10 årene av karrieren dine noen av de viktigste for å prøve å øke inntektene dine så raskt som mulig. Den gjennomsnittlige startlønnen for klassen 2014 var $ 48 707. Men for 10 år siden, da du ble uteksaminert, var den gjennomsnittlige startlønnen $ 39.488. Hvis du knapt holdt opp med 3% øker, over 10 år vil du fortsatt være på bare $ 53.068 - ikke mye høyere enn de nyeste deltakere til arbeidsstyrken.

Avhengig av dine ferdigheter og hva du har gjort for din bedrift, er det nå et flott tidspunkt å begynne å be om en høyning. Du bør også vurdere å se på nettsteder som Salary.com og Glassdoor.com for å se hvordan betalingen din sammenligner med lignende stillinger.

2. Du er venner gjør deg økonomisk skade

Du er summen av de fem menneskene du tilbringer mest tid med. Hørt den setningen før? Jim Rohn var på noe da han sa dette, men han snakket ikke direkte om penger. Dette gjelder imidlertid like mye penger som det gjør suksess, kjærlighet og alt annet i livet.

Hvis du er venner, er du ute etter å bruke, kjøpe fancy ting, og gå på gale turer, er vårt naturlige instinkt å forsøke å holde tritt. Vi ønsker ikke å bli utelatt av "flokken". Men dette kan få store konsekvenser økonomisk. "Hold opp med Joneses" mentalitet har gjort i flere mennesker og familier enn de fleste andre økonomiske problemer.

Hvis du fortsatt er brøt ved 35, er det nå en fin tid å vurdere venners økonomiske vaner, og se hvordan de gni på deg. Sliter med å finne svar? Nå er det en flott tid å sette sammen et system med besparelser.

3. Du har mislyktes til nettverket

Utover vennene dine er nøkkelen til suksess på jobb å ha et godt nettverk av mennesker rundt deg. Hvis du fortsatt står fast ved startbetalingen, og tror det beste neste skrittet er å forlate bedriften din, trenger du et nettverk for å hjelpe deg med å få den neste jobben. # 1-måten folk flest får den "neste" jobben, er gjennom en kontakt, venn, bekjent eller noen i nettverket.

Ikke bekymre deg selv. Du kan fortsatt sette sammen et nettverk av forretningsforbindelser på 35. Få på nettsteder som LinkedIn, opprett en profil og begynn å koble til med personer du har jobbet med tidligere. Pass på at du ser etter måter å hjelpe andre og koble dem til med forretningsforbindelser, og igjen vil du kunne utnytte det nettverket snart.

4. Du liker å røyke og drikke for mye

Alle har vices, men ikke hver vice er like dyr som å røyke og drikke. Disse kan seriøst legge seg i lommeboken hvert år.

Det anslås at en røyker i gjennomsnitt vil bruke nesten $ 2000 per år på sigaretter.

Noen som regelmessig drikker, vil sannsynligvis bruke omtrent 457 dollar per år på alkohol.

I de første 10 årene etter oppgradering utgjør det omtrent 10% av hjemmet ditt eller mer! Tenk deg om du bare kutter ut de to vices og lagret pengene hvert år de siste 10 årene.Du vil ha lagret $ 30 500. Det er mye penger på sprit og sigaretter.

Hvis disse lastene holder deg i stykker, skjønner du bare at kostnadene vil fortsette å øke også. Flere stater beskatter sprit og sigaretter, og kostnaden for helseforsikring og helsevesen generelt vil fortsette å stige. Nå er det på tide å gjøre en endring.

Mange selskaper tilbyr gratis opphør planer hvis du leter etter en måte å slutte. Ta kontakt med din HR-leder eller din ansattes nettside. Dette er et flott sted å begynne å begynne å spare penger.

5. Du kjøpte en fancy bil etter eksamen

En av måtene som mange 20-somethings bruker pengene sine etter eksamen er en ny bil. Dette er et område jeg ble offer for da jeg kjøpte min første nye bil etter eksamen. Mange av vennene mine gjorde det samme. Vi skjønte, "hei, vi gjør" gode "penger nå, hvorfor ikke?"

Vel, hvorfor ikke del er lett. Biler mister verdi og koster deg penger fra dag ett. Deretter må du bruke penger på dem for å holde dem i gang - gass, vedlikehold og mer. Biler suger, men de fleste trenger dem til å komme seg til jobb og leve livet.

Men det betyr ikke at du trenger en fancy en. De fleste ville være veldig gode å kjøpe en bruktbil, spesielt en sertifisert bruktbil som vil vare lenge. Dette vil ikke bare være billigere, men det vil holde mer av det verdi over tid.

Hvis du er borte fordi du brukte for mye på en bil, er alternativene enkle:

1. Selg bilen og kjøp en billigere bil.Dette alternativet er fornuftig dersom de månedlige utbetalingene eller vedlikeholdet gjør det umulig å fortsette å eie.

2. Ikke kjøp en bil, men hold den du har for alltid (eller til bilen dør). Hvis du nettopp kjøpte en dyr bil år siden og beklager det, kan det være fornuftig å holde fast på det. Det er allerede gjort mye avskrivning, og hvis det fortsatt går bra, kan det ikke være grunn til å gå ut og kjøpe en ny bil. Bare leve med det du har lenge.

6. Du er knapt å lage Minimum Student Lån Gjeld Betalinger

Å gjøre bare minimumsbetalinger på gjeld er den enkleste måten å holde seg i gjeld. Minimumsbetalingen gjør lite fremgang mot å betale gjelden. Det er til og med lovlig å fortelle deg hvor lang tid det tar å betale av gjelden din på minimumsbetalingen - sjekk den ut på din neste uttalelse, jeg vedder på at du vil bli sjokkert.

Hvis du har vært i gjeld 10 år på studielån, er det nå på tide å begynne å ta kontroll og gjøre så mye mer enn minimumsbetalinger som mulig. Dette innebærer et par ting. Først må du sørge for at du har den riktige tilbakebetalingsplanen for dine behov. Hvis du ikke engang har råd til dine betalinger nå, dobbeltklikk dette ASAP.

For det andre, se på å ganske enkelt sette mer på studentlån. Lagre til det gjør vondt. Hvis du har penger til å bruke på "ting", har du penger til å betale av din gjeld og begynne å bygge ekte rikdom.

Sjekk ut vår ressurs på Student Loan Debt for å lære mer.

7. Du har maksimert et kredittkort

På samme måte som ikke å betale tilbake studielån, er det et rent tegn på økonomisk død og dumme å leve av et kredittkort. Ja, det kan ha vært enkelt å kaste ned kredittkortet ditt når du gikk ut med vennene dine, men nå at du er 35 og har et maksimalt kredittkort, er det sjansene for at du beklager disse valgene.

Kredittkort kan være en fin måte å holde orden på og tjene belønninger for hverdagsutgifter. Men hvis du utnytter dem, vil de bite deg økonomisk. Hvis du har maksimert et kredittkort, er det nå på tide å stoppe, revurdere utgifter og inntekter, og se for å betale av gjelden.

Ved 35 skal du jobbe med en positiv nettoverdi, så betal den gjelden så raskt som mulig ved å bruke de samme strategiene som studielånets gjeld.

8. Du er ikke organisert (økonomisk)

Nøkkelen til å unngå de fleste store økonomiske problemer er å bare være organisert. Hvis du vet hva du har, hvor du har det, og du konsekvent sjekker den for å se hvor du er, vil du sannsynligvis fortsette å bevege deg i riktig økonomisk retning.

De fleste med mye gjeld og lite i eiendeler vet heller ikke hva de har og hvor. Hvis du sliter med å vite hva som står i din brukskonto, på kredittkort, hvor mye studentlån du har, og balansen på din 401k, må du bli økonomisk organisert.

Det er flere forskjellige strategier for å bli økonomisk organisert, men du kan starte med å: Sett alle kontoene dine på ett sted slik at du kan se en samlet balanse av hva du har. Jeg anbefaler å bruke gratis verktøy som Mint eller Personal Capital for å hjelpe med dette. Deretter finne ut et system for å organisere papirarbeidet ditt.

Når du er klar, sjekk ut vår Ultimate Guide to Financial Organization for å sette opp et fiksert system som fungerer.

9. Du mangler pengemål

Har du penger mål? Hvis du fortsatt er brøt ved 35, er sjansene nei. Pengemål er en fin måte å bygge rikdom på, fordi de hjelper deg med å bygge positiv momentum mot noe.

Tidlig i livet kan dine økonomiske mål være enkle: komme seg ut av gjeld. Lagre for et hus. Spar for en ferie. Bidra med $ X til en Roth IRa. Spar $ X for barna mine 529 plan.

Målinnstilling er en fin måte å bygge ekte rikdom på, fordi det justerer dine vaner med dine personlige drømmer og ambisjoner. Selv den dumeste personen på jorden har noen grunnleggende mål de vil møte, men å skrive dem ned og gjøre dem konkrete er kraftige.

Ta det opp i hakk og del dine mål og få en ansvarlig kompis. Det vil virkelig hjelpe deg med å flytte baren i riktig økonomisk retning.

10. Du er ikke Side Hustling

Til slutt, hvis du er brutt ved 35, er du tydeligvis ikke sidehustling. Mens det alltid kommer til å være en fast grense for hvor mye du kan spare (jeg mener, du kan ikke leve på $ 0 per måned), er det ingen grense for hvor mye ekstra du kan tjene. Og det er utallige måter å tjene mer penger - se, her er 50 + måter å tjene mer penger akkurat nå.

Å tjene ekstra penger på siden av dagjobben din (aka Side Hustlin), er en fin måte å begynne å bygge ekte rikdom på. De ekstra pengene kan gå langt for å oppnå en rekke pengemål - hjelpe deg med å betale av gjeld eller begynne å spare for pensjonering. Når du har noen penger mål og er motivert for å oppnå dem, se etter måter å øke din inntekt med dine ferdigheter.

Det er utallige historier om folk som tjener $ 3000 per måned, eller enda mer, bare ved siden av hustling på siden av dagjobben.

Sjekk ut vår Tjene mer penger side hvor du kan se på våre spesifikke strategier som kan hjelpe noen tjene ekstra $ 100 per måned akkurat nå.

Er du fortsatt brutt? Hvorfor, og hva skal du gjøre annerledes?

Skrive Inn Din Kommentar